Annonce
Kerteminde

Ny butik på havnekajen: Et åndehul med bål, gløgg, vafler og afterskiing-julehygge

Vibeke Schultz, der efter mange år med kommunikation nu satser på blomster, glæder sig til at se mange mennesker lægge vejen forbi havnekajen ved Fjord&Bælt, hvor hun har blomsterværksted frem til 22. december. Foto: Mette Louise Fasdal
Frem til jul samarbejder blomsterdesigner Vibeke Schultz med Fjord&Bælt om at lave et hjørne med julehygge, hvor hun også har værksted og salg af dekorationer.

Kerteminde: - Det er her, min sjæl ligger. Jeg er helt i zen, når jeg laver det her, siger 58-årige Vibeke Schultz fra Kerteminde.

Efter at have arbejdet med kommunikation i flere år besluttede hun sig i september for at omsætte sin mangeårige interesse for blomster til forretningen, "Flowerfolk."

Hun har snuset til det før, da hun for år tilbage havde blomsterværkstedet "Dronningens Have" i Vestergade i Kerteminde, og på Beder Gartnerskole brugte hun faktisk også fridage og ferier ved siden af sit arbejde i kommunikationsbranchen på at uddanne sig til at komme til at arbejde med blomster.

Annonce

Vibeke Schultz har en stor kærlighed til naturen omkring sig og holder af at implementerer den i sine blomsterkreationer.

Hun tror selv på, at den fascination af, hvad vi kan bruge den verden til, der er lige uden for vores vinduer, kommer sig af, at hun tilbragte dele af sin barndom i Canada. Her stod de storslåede naturoplevelser i kø, da hun som 10-årig sammen med sine forældre immigrerede til den nordlige del af Nordamerika. De oplevelser har hun stadig med sig, selv om hun som 18-årig flyttede tilbage til Danmark efter at have færdiggjort high school.

Jule-krea-event

Lørdag 27. november inviterer Vibeke Schultz sammen med Fjord&Bælt inden for til en jule-krea-event fra klokken 10 til 12.30 med alt, hvad du behøver af materialer til din adventskrans og kalenderdekoration. Du skal blot medbringe dit eget kalenderlys, så sørger blomsterdesigneren for blomster, kogler, tang og meget andet.

Den samlet pris for en voksen og barn er 280 kroner.

Lige nu er hun på jagt efter et egnet lokale i Kerteminde, hvor hun kan have sit blomsterværksted. Der er kun brug for 15 kvadratmeter, men de er svære at finde.

Popper op på havnekajen

Derfor glæder det hende, at hun frem til 22. december har indgået et samarbejde med Fjord&Bælt om at skabe julehygge på havnekajen.

Det er her, min sjæl ligger. Jeg er helt i zen, når jeg laver det her.

For hun flytter sit blomsterværksted ind i en del af det hus, hvor Måle Bagerbod i sommer skabte liv med duften af nybagt brød ved siden af havglimt, kutternes tøffen og den salte vind.

Mens Vibeke Schultz frem til jul sælger blomsterdekorationer med et stænk af julestemning, sørger Fjord&Bælt ved siden af hende i det sorte træhus for at sælge vafler og hvid, alkoholfri gløgg

- Vi vil gerne sørge for sådan en julehygge-afterskiing-stemning her, fortæller Vibeke Schultz og kigger sig omkring på havnekajen, hvor hun er ved at gøre klar til at slå dørene op til sit pop-up-blomsterværksted.

Hun forklarer, at der også vil blive skabt bålhygge på kajen, og folk kan slå sig ned ved borde og bænke og nyde det hele som et lille åndehul midt i juletravlheden.

- Vi håber meget, at folk bakker op om der her, for vi vil gerne gøre det for byen, pointerer hun og kigger sig omkring, mens hun fastslår, at hun synes, at det er en gave at kunne have dette blomsterværksted på havnekajen med mågeskrig og fiskekuttere som lydtæppe.

Blomsterdesigneren glæder sig til, at folk lægger vejen forbi hende - måske også bare for at få en snak.

- Det er også livskvalitet for mig, understreger hun.

Der vil være liv uden for Fjord&Bælt torsdag, fredag, lørdag og søndag.

Annonce
Odense For abonnenter

16-årig dømt for knivstikkeri under bestyrelsesmøde: - Jeg tænkte bare "Nu skal jeg vise ham"

Annonce
Annonce
Annonce
Erhverv

Kendt fynsk bryggeri får ekstra regning på flere millioner kroner - kan give prisstigninger: - Så må vi se om kunderne vil købe det

Nyborg For abonnenter

Godsejerfruen, der voksede op på Christiania: Clara Rosenkrantz inviterer indenfor i privaten på Glorup Gods

Erhverv

Pakkerne bugner hos tankstation: Kom og hent jeres pakker, lyder nødråbet

Fyn

Demonstration lige midt i julehyggen: - Vi har fået nok

Så nemt er det at købe ulovligt fyrværkeri på nettet: - Det kan rive både arme og ben af, hvis noget går galt

Navne For abonnenter

Dødsfald: Jørgen var kørt træt - og kort tid efter gav Grethe op

Kultur For abonnenter

Jeppe har kendt sorgen siden han var barn: - Det smerter mig, at så mange ikke kan få hjælp til at håndtere det

Odense

Klart svar fra politiet efter gennemgang af overvågning: Bilist var skyld i letbaneuheld

Katrine er erfaren sygeplejerske og alenemor til tre: - I et eksternt vikarbureau tjener man det dobbelte i timen

Fyn

Lidt lys i vintermørket: Lille fald i coronasmitten i fire fynske kommuner

Assens For abonnenter

Farverig SF'er forlader politik helt efter internt opgør i partiet: - Det er slut - nu skal jeg passe katte

Fyn

Værs'go at trække op i ærmet: Nu kan vi alle blive corona-vaccinatører - også den praktiserende læge

Annonce