Annonce
Middelfart

Ny butik opgraderes fra discount til flødeskum: - Det er mega fantastisk

Omkring 70 mennesker var stimlet sammen til åbningen af Coop 365 fredag morgen. Foto. Mia Harm Madsen
Fredag fik Gelsted igen en ny dagligvarebutik. Efter nogle ugers ombygning blev Fakta overtaget af Coops nye koncept, Coop 365. Det giver omkring 1000 nye varenumre på hylderne og forhåbentlig en øget omsætning.

Gelsted: For to år siden var der balloner og flotte taler, da man lavede Super Brugsen i Gelsted om til en Fakta. Det var der igen fredag morgen, da man efter nogle ugers ombygning af Fakta-butikken kunne genåbne den og give den navnet Coop 365.

Ligesom for to år siden blev butikken denne gang bygget om med afsæt i, hvad der passede bedst til den slags by, Gelsted er, og hvad folk har brug for at handle. Nu bliver der bare endnu mere at vælge imellem, og Nikolaj Jørgensen, der er butiksbestyrer, beskrev genåbningen af butikken som en Coop 365 som "mega fantastisk".

Butiksbestyrer Nikolaj Jørgensen var en glad mand fredag morgen. Ikke mindst fordi opgraderingen af butikken også har betydet forbedringer på det praktiske plan. Blandt andet har han fået lavet en ny, fin vinafdeling, hvor nogle små skinner gør det nemmere for personalet et rykke flaskerne frem på hylden, så det hele til ser indbydende ud. Foto: Mia Harm Madsen

- Det bliver en blanding af Brugsen og Fakta, og jeg er sikker på, at det er det helt rigtige, sagde han efter den officielle åbning, hvor borgmester Johannes Lundsfryd (S) fik lov at klippe det røde bånd, der var spændt ud mellem stativerne med henholdsvis blomster og bolde.

Annonce

Fakta'erne forvandles

Coop 365 i Gelsted er nummer 42 i rækken af Fakta-butikker, der omlægges. Inden for få år vil Fakta-brandet forsvinde og blive erstattet af 365-butikker, der vil have mere fokus på økologi, miljø og varer af naturmaterialer.

Men den helt store forskel er, at 365-butikkerne ikke kører samme stramme koncept som Fakta, hvor der var et bestemt udbud af varer.

Indenfor var der kringle og kaffe til alle de morgenfriske, der var ved åbningen klokken otte. Foto: Mia Harm Madsen

- Nu skal vi ud og skaffe lokale leverandører på det, som kunderne efterspørger. I Fakta måtte vi ikke tage ekstra varer ind, men det må vi gerne i 365-butikkerne, siger Nikolaj Jørgensen om den butik, der på flere måder er en pioner-butik, da den er selvstændig og hører under Middelfart og Omegns Brugsforening, der blandt andet også tæller Kvickly Middelfart og Super Brugsen Ejby.

Andre butikker hører under Coop og har ikke egen, selvstændig bestyrelse, som det er tilfældet i Gelsted.

- Hvis kunderne efterspørger en bestemt vare, kan vi gå ud og finde den. Især hvis det er en vare, som mange andre også gerne vil købe. Man skal endelig bare tage fat i os, opfordrer Nikolaj Jørgensen, der inden længe skal ud og finde lokale leverandører af jordbær, kartofler og blomster.

Alle hylder i butikken er blevet rykket rundt, og der er gjort plads til spotvarer. Det er blandt andet her, nogle af de 1000 ekstra varenumre, der er kommet ind i butikken, kan findes. Foto: Mia Harm Madsen

Eksempelvis har Nikolaj Jørgensen allerede nu fået Albani-øl ind i butikken. Det er en vare, der har været efterspurgt af kunderne, og med en eftertragtet vare på hylden kan han hver uge  sælge adskillige paller Albani-øl. Øl, han ellers ikke kunne sælge med det forrige, begrænsede udvalg.

Annonce

Tror på økonomien

Ombygningen for to år siden løb op i omkring otte millioner kroner. Den seneste ombygning har kostet yderligere en million, men med de mange ekspeditioner, der er blevet lagt i butikken de seneste to år, er butiksbestyreren ikke nervøs for økonomien.

- De seneste 12 måneder har vi solgt for 29 millioner kroner. Vores mål i de kommende 12 måneder er, at vi skal over 30 millioner kroner. Men vi regner med, at der fremover for hver ekspedition sælges for 10 kroner mere, og hvis det holder, skulle det give omkring tre millioner kroner. Så vi går efter at nå 32 millioner kroner, men har de 30 som mål i første omgang, siger han.

Naturligvis var kringlen formet som tallet 365. Foto: Mia Harm Madsen

Det er de 10 kroner pr. ekspedition, der skal gøre forskellen, for der er nok ikke flere nye kunder at støve op, vurderer han.

- Vi havde 500 flere kunder i Fakta, end der var i Super Brugsen, men nu kan kunderne handle færdig her. Nu skal de ikke ud og køre en gang mere for at finde det sidste, de mangler. Som for eksempel nye kartofler, siger den glade butiksbestyrer, der regner med at blive i butikken længe endnu.

- Ja, det her er jo lige som flødeskummet på kagen, siger han om forvandlingen fra Fakta til Coop 365.


Det bliver en blanding af Brugsen og Fakta, og jeg er sikker på, at det er det helt rigtige.

Nikolaj Jørgensen


Brødafdelingen var også blevet flyttet og opgraderet, og der var kunder ved brødhylderne allerede få minutter efter åbningen. Foto: Mia Harm Madsen
Der var god tid til at drikke kaffe og få en hyggesnak. Foto: Mia Harm Madsen
Også grøntafdelingen havde fået en opgradering og var blevet rykket helt rundt. Foto: Mia Harm Madsen
Annonce
Odense For abonnenter

Kaos i handelsgade trækker ud: Truer med dagbøder til byggefirmaer - Pengene burde gå til os

Fyn

Følg med her: Få seneste nyt om trafik og politi

Danmark

Mandagens coronatal: Fortsat under 100 indlagte - 17 i respirator

Annonce
Annonce
Annonce
Nyborg

Årsag til dødsulykke i børnehave er nu fundet

Sydfyn For abonnenter

Fra vild mose til tør græsmark: Godsejer anmeldt til politiet for at dræne naturbeskyttet moseområde

Kultur

Skrækfestival med fokus på det morbide: De levende pikkes nat rammer Odense

Kerteminde

Lines hobby overtog hjemmet: Derfor var hun nødt til at begynde at sælge af det

Odense

Ny friskole åbner i Odense: De drømmer om at rykke ind på havnen

Danmark

Mandagens coronatal: Fortsat under 100 indlagte - 17 i respirator

Sport

Sport Fyn erfarer: Efter dramatisk brud i Dalum - Puerto Rico-angriberen tripper i Middelfart-kulissen

SØSIDEN

Thomas Blachmans husbåd: Gammel Svendborgsund-færge vendte hjem

Erhverv

Marianne storsmiler efter endnu en rekordsommer i havnekiosk på lille ø: Det er første gang nogensinde, hun har solgt bleer

Sport

Max Fenger kan få chancen hos OB i pokalkamp

Odense For abonnenter

Fik unikke H.C. Andersen-klip for 320.000 kroner: Ja, digteren har faktisk været i Afrika

Sport

Han var med, da OB senest vandt DM-titlen: Også OB skal nu levere i Jørn Bonnesens ånd

Annonce