Annonce
Middelfart

Ny butik i Haare med brugskunst og møbler

Bent Hansens butik med brugskunst i Haare åbner for første gang i denne weekend.

Bent Hansen og Mette Edri åbner butik i en længe af Ruegården i Haare. Her vil de sælge brugskunst

Haare: I denne weekend åbner parret Mette Edri og Bent Hansen butik med møbel- og brugskunst ved siden af deres private hjem på Tanderupvej i Haare.

- Jeg har solgt min tidligere virksomhed, men er for ung til at gå på efterløn, griner 62-årige Bent Hansen.

Det er ham, der skal stå for butikken for hustruen Mette Edri har travlt med en tilsvarende butik i Svendborg ved navn Rustica.

Rejser selv til Kina

Den nye butik sælger primært brugskunst - alt fra smykker til lamper, men også møbler i diverse træsorter importeret fra Fjernøsten.

Et par gange om året rejser parret til Kina, hvor de på et kæmpestort marked i flere etager finder ting, de tror, de kan sælge herhjemme.

- De har alt derude, en hel etage med smykker for eksempel, fortæller Bent Hansen.

En enkelt ting er dog ikke importeret fra Kina. Bent Hansen har selv designet og bygget vinreoler, som man også kan købe i butikken.

Folk på tur

Han mener godt, at det kan lade sig gøre at trække kunder til en butik ude på landet.

- Det vil nok især folk på "søndagstur" og turister, der har tid til at stoppe, siger han.

Det kan også være folk, der efter at have besøgt Bent Hansens hjemmeside www.hansen-design.dk får lyst til at se tingene i virkeligheden, før de køber.

- Vi har folk i butikken i Svendborg, der kører fra Odense, så de skal nok komme her også, mener han.

Brugskunstbutikken i Haare holder åbent lørdag og søndag fra 10-16 begge dage.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Odense

Ny hanløve er ankommet til Odense Zoo

Leder For abonnenter

Overvågning. Et nødvendigt onde

Avisen bragte i går en god nyhed fra Korsløkkeparken, der er et boligområde i Odense på den såkaldte ghettoliste. Efter opsætning af i alt 460 kameraer er området blevet markant fredeligere. Tidligere var Korsløkkeparken plaget af omfattende hashhandel, hærværk og anden kriminalitet, der gjorde bebeboerne utrygge. Men nu kan tillidsfolk for beboerne fortælle, at kameraerne har lagt en dæmper på de urolige elementer, som typisk er helt unge mennesker. De nye kameraer i Korsløkkeparken flugter således fint med regeringens planer om mulighed for mere markant overvågning i det offentlige rum. Dette forslag vil regeringen sandsynligvis komme igennem med, takket være støtte fra de blå partier, og det vil ikke mindst langt størsteparten af beboerne i større almene bebyggelser være glade for. Med god grund. Fredelige borgeres efterspørgsel af en tryg hverdag, hvor man ikke møder hashpushere i nedgangen til kælderen eller skal frygte hærværk mod sin parkerede bil, er forståelig og legitim. Men samtidig må man ikke se bort fra, at mere overvågning også indskrænker den frihed og ret til privatliv, som er grundlæggende for et åbent, demokratisk samfund. Folks behov for tryghed stritter altså imod nogle vigtige værdier, og dermed kan sammenstødet overføres til modsætninger mellem på den ene side almindelige danskere, der tager afsæt i deres hverdag, og på den anden side organisationer, der henviser til undersøgelser og statistikker. Mens hr. og fru menigmand tager overvågningen ret afslappet, er for eksempel Advokatrådet og Det Kriminalpræventive Råd betænkelige. De efterlyser dokumentation for, at øget overvågning gør det nemmere for politiet at opklare alvorlige forbrydelser. Skeptikerne påpeger også, at regeringens lovforslag, om det bliver vedtaget, vil indskrænke borgernes ret til privatliv mere, end man forestiller sig. Det kan meget vel være rigtigt, at kameraovervågning kun har begrænset betydning, når det drejer sig om alvorlig kriminalitet. Men skønt gamle begreber som ro og orden ikke i dag er på mode blandt fagpersoner, har de alligevel fylde i befolkningen. Derfor er øget overvågning et nødvendigt onde. I hvert fald indtil forældre og SSP-folk har lært de unge uromagere reglerne for almindelig god opførsel. Det vil desværre nok tage en rum tid.

Annonce