Annonce
Middelfart

Ny butik i Haare med brugskunst og møbler

Bent Hansens butik med brugskunst i Haare åbner for første gang i denne weekend.

Bent Hansen og Mette Edri åbner butik i en længe af Ruegården i Haare. Her vil de sælge brugskunst

Haare: I denne weekend åbner parret Mette Edri og Bent Hansen butik med møbel- og brugskunst ved siden af deres private hjem på Tanderupvej i Haare.

- Jeg har solgt min tidligere virksomhed, men er for ung til at gå på efterløn, griner 62-årige Bent Hansen.

Det er ham, der skal stå for butikken for hustruen Mette Edri har travlt med en tilsvarende butik i Svendborg ved navn Rustica.

Rejser selv til Kina

Den nye butik sælger primært brugskunst - alt fra smykker til lamper, men også møbler i diverse træsorter importeret fra Fjernøsten.

Et par gange om året rejser parret til Kina, hvor de på et kæmpestort marked i flere etager finder ting, de tror, de kan sælge herhjemme.

- De har alt derude, en hel etage med smykker for eksempel, fortæller Bent Hansen.

En enkelt ting er dog ikke importeret fra Kina. Bent Hansen har selv designet og bygget vinreoler, som man også kan købe i butikken.

Folk på tur

Han mener godt, at det kan lade sig gøre at trække kunder til en butik ude på landet.

- Det vil nok især folk på "søndagstur" og turister, der har tid til at stoppe, siger han.

Det kan også være folk, der efter at have besøgt Bent Hansens hjemmeside www.hansen-design.dk får lyst til at se tingene i virkeligheden, før de køber.

- Vi har folk i butikken i Svendborg, der kører fra Odense, så de skal nok komme her også, mener han.

Brugskunstbutikken i Haare holder åbent lørdag og søndag fra 10-16 begge dage.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Odense

En søndag med fitness i Korup

Klumme

Du tager fejl, Mette

Statsminister Mette Frederiksen talte i sin nytårstale for flere tvangsanbringelser af børn. Jeg er lodret uenig: Vi skal have som mål at tvangsanbringe så få børn udenfor hjemmet som muligt. Vores ambition som samfund må være at skabe gode rammer om børnene og familierne, så tvangsanbringelser bliver absolut sidste udvej. Vi har i dag to voldsomme problemer: at de allersvageste familier ikke bliver hjulpet godt nok, tidligt nok, og at det system vi anbringer børn i, ikke virker. Løsningen må for det første være at hjælpe familierne bedre, og for det andet at reparere anbringelsessystemet, så det også virker bedre. I dag går det alt for ofte galt for de anbragte børn. Halvdelen af alle unge hjemløse er tidligere anbragte. Meget få af de anbragte børn får en uddannelse. En skræmmende høj procentdel af de tidligere anbragte forsøger selvmord. Og rigtig mange anbragte børn får selv børn, der bliver anbragt. Lad os derfor fokusere på, hvordan vi undgår at anbringe børn! Man kan for eksempel støtte nybagte forældre, så de nye familier får en bedre start på livet sammen. Helt fra fødslen kan der tilknyttes socialt personale til de svageste familier, og de kan også få tid i særlige barselshuse, så en ny familie først kommer hjem, når de er parate til det. Vi skal også – under alle omstændigheder – styrke normeringen i vuggestuer og børnehaver, og have flere lærere i folkeskolen. For det er i de gode institutioner at vi dels skal opdage tidligt, når børnene ikke har det godt, og dels er i stand til at hjælpe de børn ekstra meget, der ikke har den store støtte derhjemmefra. I de tilfælde hvor det alligevel går galt, og et barn fjernes fra familien, skal vi sætte langt mere kvalificeret ind, end vi gør i dag. For eksempel med bedre plejefamilier. For eksempel med ordentlige vilkår for anbragte børn der fylder 18 år. Og absolut også med frivillige tilknyttet de anbragte børn, så de anbragte børn også har venner og mentorer, der ikke repræsenterer myndighederne. Vi vil fra radikal side gerne være med til at drøfte hvordan vi forebygger anbringelser, og hvordan vi forbedrer anbringelser. Men begge dele skal være på plads, før vi går ind i en diskussion om flere anbringelser.

Odense

Et skud tysk testosteron: For første gang i otte år har Odense Zoo atter en søløve-han

112

Mand vendte bil med anhænger på motorvejen

Annonce
var adsmtag = adsmtag || {}; adsmtag.cmd = adsmtag.cmd || [];