Annonce
Kerteminde

Ny butik åbnet i Kerteminde: Tine opkøber ting på nattemarked i Frankrig

- For nogle år siden var det moden, at det hele skulle være hvidt og slidt. Nu skal det være mere rustikt, fortæller Tine Gertsen. Foto: Mille Tindal Thomsen
Interiørbutikken Ville Kulla er flyttet fra Ullerslev til Kerteminde. Indehaver Tine Gertsen kører flere gange om året til Frankrig og opkøber vintage fund på markeder - typisk midt om natten.
Annonce

Kerteminde: I 17 år har Tine Gertsen haft sin interiørforretning Ville Kulla i Ullerslev på familiens landejendom på Odensevej, hvor der også var Bed and Breakfast. Men nu er det slut. Landejendommen er solgt, og Bed and Breakfast er lukket.

I stedet er forretningen nu flyttet ind på Strandgade i Kerteminde, hvor den åbnede i slutningen af juni. Snart rykker Tine Gertsen og hendes mand også selv teltpælene op og flytter til Kerteminde, hvor de har købt et gammelt hus på Vestergade, der skal renoveres.


Nu har vi ikke heste mere, og børnene er flyttet hjemmefra, så nu kunne vi godt blive lidt civiliserede igen.

Tine Gertsen


Manden er født og opvokset i Kerteminde, og Tine Gertsen har også selv boet her i mange år, indtil parret fik børn og heste og derfor flyttede på landet.

- Nu har vi ikke heste mere, og børnene er flyttet hjemmefra, så nu kunne vi godt blive lidt civiliserede igen, smiler Tine Gertsen og fortsætter:

- Vi ville rigtig gerne tilbage til Kerteminde, men jeg skulle jo have min butik med.

Pludselig kom det helt rigtige tidspunkt at flytte, fordi nogen pludselig kom og viste interesse for landejendommen i Ullerslev.

Annonce

På marked i Frankrig

Faktisk var det slet ikke meningen, at lokalerne i Strandgade skulle være butik, de skulle bare fungere som lager for butikkens webshop, hvor Tine Gertsen sælger de fleste af sine ting.

- Men jeg er her jo alligevel hele tiden, så jeg tænkte, at jeg ligeså godt kunne åbne for kunder, fortæller hun.

Ved siden af butikken arbejder hun som fotograf for et boligmagasin, derfor har butikken kun åbent fire dage om ugen.

Lokalerne, hvor Tine Gertsen har åbnet sin forretning, har stået tomme i mange år, og det lignede noget, der var løgn, før de satte det i stand, fortæller hun. Foto: Mille Tindal Thomsen

Tine Gertsen handler i butikken med vintage interiør. I starten opkøbte hun tingene i Sverige - deraf navnet Ville Kulla. I dag opkøber hun størstedelen af tingene på markeder i Frankrig. Seks til otte gange om året kører hun afsted til Frankrig i sin store bil. Markederne starter typisk midt om natten og varer indtil næste eftermiddag.

- Så løber man rundt med en sækkevogn og lyser på tingene med en lommelygte. Der er mange om buddet, så det gælder om at være hurtig. Det er pisse hårdt. Man er beskidt og slæber rundt på ting. Og så er der ingen toiletter. Det er ikke særlig romantisk, griner hun.

I øjeblikket er der ikke så mange ting i butikken, fordi det under corona ikke har været muligt at tage på marked. Men til september skal hun afsted igen.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Kerteminde

Offer for knivstik i Munkebo er død: 29-årig mand sigtes for drab

Sydfyn For abonnenter

Pendlere på Svendborgbanen til politikere: Få styr på det her

Kerteminde

Drabssigtet erkender at have stukket med kniv: Det var nødværge

Annonce