Annonce
Kerteminde

Ny bro ved Munkebo er klar 13. december

Munkebovej er lukket natten mellem 16. og 17. november.

Munkebo: Skolebørnene i Munkebo kan godt begynde at glæde sig, for vejen til skole bliver lidt lettere, når den nye stibro over Munkebovej står klar til brug 13. december.

Den gamle bro blev ødelagt i november sidste år, da den blev torpederet af en lastbil.

Det var lidt held i uheld for Kerteminde Kommune, for en ny og bro havde nemlig længe stået på kommunens ønskeliste. Den gamle var nemlig for lav for en del lastbiler, der var tvunget til at køre en omvej ad Fjordvej.

Byrådet havde allerede sat 1,5 millioner kroner af til en ny bro. Men broen var så beskadiget at forsikringsselskabet Tryg betalte to milioner kroner i erstatning.

Den nye bro er fremstillet i Polen og inklusiv montering koster den 2.419.370 kroner.

Broen er bygget af stål og har et slankere design end den gamle. Når den er sat op, bliver frihøjden under broen på 4,63 meter mod den gamle bros frihøjde på 4,2 meter.

Annonce

Munkebovej lukkes

Bilisterne på Munkebovej har allerede i et par uger kunnet mærke, at arbejdet med at tilpasse fundamenterne på begge sider af vejen til den nye stibro har været i gang.

Selve broen bliver sat op natten mellem lørdag den 16. november og søndag den 17. Derfor vil Munkebovej være lukket fra lørdag klokken 18 til søndag klokken 6.

Kerteminde Kommune henviser bilister til i stedet at køre via Fjordvej, der løbet parallelt med Munkebovej.

Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Medicinpriser på himmelflugt: Kom nu ud af starthullerne, sundhedsminister

Hvor er det dog fattigt, at sundheds- og ældreminister Magnus Heunicke i et svar til Folketingets Sundheds- og Ældreudvalg ikke har et eneste konkret bud på, hvordan han vil forhindre de danske medicinpriser i at stige og falde så voldsomt, som tilfældet er. Svaret til udvalget er givet som følge af en række række sager, hvor blandt andre fynske pensionister har oplevet meget store udsving i medicinpriserne. Det sker eksempelvis, når medicinalvirksomhederne har forsyningsvanskeligheder, og de tilbageværende leverandører hæver prisen. Som avisen tidligere har beskrevet, kan det føre til pludselige prisstigninger på op til 1200 procent for uundværlig medicin. Ministeren vil, som det fremgår af dagens avis, undersøge "mulige tiltag", der kan forebygge, at medicinpriserne stiger eksplosivt. Og det er skam fint, at ministeren vil undersøge sagen, for det er altid klogt at undersøge tingene til bunds, inden man træffer vidtgående beslutninger. Det er imidlertid forunderligt, at ministeren ikke er nået længere i sagen. Det er veldokumenteret, at visse produkter på det danske medicinmarked svinger endog meget voldsomt i pris, og derfor kan sagen ikke være ukendt hos ministeren eller i hans ministerium. Derfor ville det være naturligt, at ministeren allerede på nuværende tidspunkt havde en plan for, hvordan han vil løse problemerne. Og at han derfor i sit svar til udvalget ville præsentere nogle håndfaste initiativer, der kan skabe ro om medicinpriserne til gavn for patienterne og dermed vælgerne. Men nej: Foreløbig skal sagen undersøges nærmere. Det skaber en forståelig utryghed hos patienterne, at priserne på nødvendig medicin fluktuerer så voldsomt, som tilfældet er. Hvis man har knogleskørhed, skal man naturligvis kunne få sin medicin uden at skulle frygte for voldsomme prisændringer. Man har som patient, specielt som pensionist med en stram økonomi, brug for, at der er ro om medicinprisen. Derfor må Magnus Heunicke ud af starthullerne. Nu.

Annonce