Annonce
Nyborg

Ny brand i Nyborg: Beboere hørte larm i kælderen

Ove Wittendorf regner ikke med at kunne flytte hjem foreløbig efter branden sent torsdag i aften i Jernbanegade i Nyborg. Foto: Simon Holt
Meget tyder på, at brand i beboelsesejendom i Nyborg sent torsdag aften kan have været påsat.

Nyborg: Der var ubudne gæster i den ejendom i Jernbanegade i Nyborg, hvor der sent i aftes udbrød brand i kælderen.

Det fortæller Ove Wittendorf, der sammen med sin samlever ejer og bor i ejendommen.

- Vi hører en dør smække nede i stueetagen, hvorefter vi tror, at der er indbrud. Da jeg går ned foran huset og tjekker efter, kan jeg fornemme, der er noget galt. Da jeg så går hen til kælderen, kan jeg se, at der er røg og flammer, fortæller Ove Wittendorf, der selv bor på 1. sal.

Ove Wittendorf ved endnu ikke, om det er de ubudne gæster, som har antændt ilden. Men han undrer sig meget over, hvordan branden kan være opstået.

- Jeg ved ikke endnu, om der er nogle, der har sat ild til noget. Jeg kan bare ikke forstå, hvordan der vil kunne gå ild i den kælder. Jeg havde lige brugt to timer torsdag formiddag i kælderen, hvor jeg havde tømt en fryser. Der var ikke tegn på noget som helst. Alt her i huset er helt nyt, fortæller han.

Annonce

Måtte brække gulvet op

Brandvæsenet blev alarmeret klokken 23.27, og branden i kælderen under ejendommen i Jernbanegade i havneområdet i det centrale Nyborg kom hurtigt under kontrol.

Alligevel var brandvæsnet nødt til at brække gulvet i husets stueetage op, fortæller vidner.

Efter branden forventer Ove Wittendorf ikke at kunne flytte hjem foreløbig.

- Nu må vi se, hvad vi finder ud af. Men mon ikke det bliver en form for hotel eller lignende.

Brandvæsenet var færdig på stedet ved tre-tiden natten til fredag.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Debat For abonnenter

De gamle nyheder, 1944: 25-årig kvinde har kvalt sine to drenge

1994 Politiet i Odense har beslaglagt en større mængde ulovligt knaldfyrværkeri hos en 33-årig odenseansk ungdomsskolelærer. Læreren solgte fyrværkeriet fra sin bil til sine 15-16-årige elever på en af byens knallertskoler. Læreren nåede at sælge 4500 stykker ulovligt knaldfyrværkeri, inden han blev afsløret på skolen af politiets uropatrulje efter anmeldelser. På lærerens privatbolig og i hans bil beslaglagde politiet godt 2500 stykker farligt fyrværkeri, og læreren sigtes nu for at have købt over 7000 stk. fyrværkeri, blandt andet bomber, der var på størrelse med kokosnødder. Da det beslaglagte fyrværkeri er for farligt at have liggende i kælderen på politigården, opbevares det i en civilforsvarsbunker fra krigens tid. 1969 Det hænder, at folk juleaften kommer i tanker om, at de ikke har fået sendt et julekort eller brev til tante Sofie eller bedstefar. Hvad skal man så gøre for at bøde på glemsomheden? For nogle år siden kunne man sende telegrammer hele juleaften og julenat, men det forlyder, at der nu kun modtages livsvigtige telegrammer. - Vi har ikke noget begreb i den forbindelse, der hedder livsvigtigt, siger telegrafbestyrer N.H. Møller, Odense, og det er ikke rigtigt, at der ikke modtages telegrammer juleaften. Ordningen går ud på, at telegrammer, der ikke kan siges at være vigtige, ikke bringes ud, når de indtelefoneres efter kl. 16.30 juleaften eller nytårsaften. I stedet bringes de ud næste morgen kl. 7.00. 1944 På Harnbjerggaard i Humble på Langeland er der tidligt i går morges udspillet et frygteligt familiedrama, idet fodermesterens 25-årige hustru har kvalt sine to drenge på henholdsvis fem og seks år og derefter berøvet sig selv livet. Ved fire-tiden var fodermesteren stået op og gået i stalden for at påbegynde malkningen, som hans kone plejede at være ham behjælpelig med. Da hun imidlertid efter en times forløb ikke var kommet, blev fodermesteren urolig og gik hjem til boligen for at se, om der var tilstødt hustruen noget. Hun ventede sin nedkomst i nær fremtid. I hjemmet fandt fodermesteren de to smådrenge liggende kvalt i deres senge, mens hustruen havde hængt sig i en snor fra dørkarmen.

Odense

Bazar Fyns butikker håber forgæves på redning: Intet tyder på, at bazaren kan fortsætte

Odense

Redningskrans: Rigmand undersøger mulighed for at redde Bazar Fyn

Annonce