Annonce
Nyborg

Ny boligformand: Nyborg mangler små boliger

Kurt Bjørnø er nu formand for Boligforeningen Holmegården, der for få år siden indviede havnebyggeriet ved Toldbodgade/Remisegade. Den nye formand vil gerne bygge flere boliger. Foto: Mogens Rasmussen.

Den nye formand for boligforeningen Holmegården, Kurt Bjørnø, vil gerne bygge nyt og der er brug for små lejligheder, siger han. Først skal kommunen overtales.

Nyborg: Et besøg på rådhuset hos borgmester Kenneth Muhs og en god snak om byggeri af nye almene boliger.

Det bliver en af de første opgaver for Kurt Bjørnø, der for nylig blev valgt som formand for Nyborgs store boligforening, Holmegården. Han afløste Max Rasmussen, der trak sig tilbage ved foreningens generalforsamling for nylig.

For selv om der bygges en masse boliger i Nyborg for tiden, mangler der almene boliger. Og især mindre og knap så dyre boliger, mener boligformanden.

- Vi har ingen tomme lejligheder i Holmegården, og vi har 950 mennesker på venteliste, så der er brug for flere lejligheder. Og kommunen har jo også ind imellem brug for at disponere over en lejlighed til borgere, der akut har et behov, siger Kurt Bjørnø.

Holmegården har opført to byggerier på havnen de senere år især med familielejligheder, så den nye boligformand mener, der man nu skal gå målrettet efter at bygge mindre og knapt så dyre lejligheder.

- Hvis man kun bygger lejligheder op til 90 kvadratmeter, skal kommunen "kun" betale otte procent af omkostningerne mod normalt ti procent, siger Kurt Bjørnø, der ser frem til at diskutere sagen med Kenneth Muhs.

De to kender hinanden fra deres fælles fortid som medlemmer af kommunalbestyrelsen i Ørbæk.

Annonce

Klapsalver til Max

Max Rasmussen har været en markant formand for Holmegården gennem 12 år. Han havde inden boligforeningens generalforsamling meddelt, at han gik af, og han fik stående klapsalver af generalforsamlingen som tak.Ny mand i Holmegårdens hovedbestyrelse er Keld Clement, der har været en meget markant talsmand og nu formand for Holmegårdens nyeste afdeling: Seniorbofællesskabet Færgelejet.

Små lejligheder forsvinder

Nyborg har mistet en del mindre lejligheder blandt andet i forbindelse med boligforeningen Sprotoftens helhedsplan, hvor et af målene netop var at komme af med de mindste boliger for at ændre på beboersammensætningen i Sprotoften.

Kurt Bjørnø og boligforeningen Holmegården har en idé om, hvor i Nyborg man kunne bygge nye almene boliger, men af "konkurrencehensyn" vil han ikke ud med stedet lige nu - de store fynske boligforeninger læser også avis.

Det er dog ingen hemmelighed, at der stadig er masser byggemuligheder på de tidligere DSB-områder centralt i byen. Også grunde, der ikke ligger helt ud til vandet og dermed er til at betale for en boligforening, der jo er underlagt en snæver ramme for, hvad byggeri må koste.

Desuden lokker området ved Strandvænget, hvor planen er at bygge varieret, så det ikke bare bliver en rigmandsghetto.

Nyborg Kommune har ikke sat penge af til almene boliger i 2019. Det seneste almene byggeri i Nyborg Kommune er seniorbofællesskabet i færgehavnen, der blev indviet i efteråret. Byggeriet i Campushaven ved Nyborg Gymnasium rummer små lejligheder - både nogle øremærket studerende og andre for alle - men her er der tale om et privat byggeri og ikke almene boliger.

Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Fyn

Vildt uheld på E20: Tidligst om en måned har politiet et svar

Odense

Hundeejer: Barfoed-skilte er idioti

Odense

Bliv frivillig i Den Fynske Landsby

Leder For abonnenter

I Sherwood-skoven

Udligningsordningen er et fantastisk værktøj, der gør Danmark til et mere lige samfund, for den mellemkommunale udligning betyder i al enkelthed, at de kommuner, der har mange penge, giver en lille del af deres velstand til de kommuner, der har færre eller få penge. Udligningsordningen er derfor en ægte Robin Hood-løsning, som de fleste danskere bør kunne være enige om. Det betyder selvsagt ikke, at danskerne - både politikerne og folk, som vi er flest - er enige om, hvordan udligningsordningen skal strikkes sammen. Man kan, som det fremgår af stort set samtlige medier i denne tid, skændes om økonomiske nøgletal og detaljer i en sådan udligningsordning i én uendelighed. For ordningen skiller selvfølgelig vandene. De, der har udsigt til at få flere penge i kassen i kraft af en ny udligningsordning, er som regel fulde af ros til og argumenter for, hvorfor ordningen er velfungerende. Omvendt er de, der kan se frem til at få færre penge i kommunekassen, kritiske over for ændringerne. Sagen er, at alle politikere, uanset landsdel og politisk syns- og standpunkt, allerhelst bare vil have flere penge til deres egen kommune. Social- og indenrigsministeren blev i sidste uge kritiseret for at manipulere eller hemmeligholde en række af de tal, der ligger til grund for beregningerne i regeringens forslag til en ny udligningsreform. Det har ministeren undskyldt - og samtidig korrekt pointeret, at man kan gøre tallene op på flere forskellige måder. Og det er sandt. Udligningsordninger er svært stof for de fleste, inklusive mange økonomer og politikere. De enkelte parametre, der ligger til grund for både den gamle udligningsordning og regeringens forslag til en ny udligningsordning, kan diskuteres og endevendes i én uendelighed. Derfor er kritikken af og debatten om ordningen både relevant og nødvendig. Det ændrer blot ikke på, at vi alle, fattige som rige, socialister som liberale, jyder som fynboer, bør glæde os over, at udligningsreformen gør Danmark mere lige. På ægte Robin Hood-manér. Ligesom i Sherwood-skoven.

Annonce