Annonce
Bøger

Ny bog om Fyn i gamle dage

Historisk Samfund for Fyn er klar med sin "Fynske årbøger 2019" - denne gang med tro som tema

Den fynske historie synes uudtømmelig på gode fortællinger, og traditionen tro har Historisk Samfund for Fyn udgivet sin årsbog op til jul med nogle af dem. Denne gang er temaet tro, men ikke kun i traditionel forstand. Bogen, som er rigt illustreret, indeholder blandt andet artikler om politisk tro under den kolde krig, overtro i Marstal og historien om et missionshus i Assens.

Man kan også læse om det ørige Drejø Sogn, finde erindringsglimt om forfatteren Tom Kristensen og læse om lensafløsningen på Fyn. Og endelig får vi et indblik i kunstmaleren Hans Hansens modsatrettede holdninger til sine adelige kunder.

Bogens redaktører er Nils Valdersdorf Jensen og Jeppe Wichmann Rasmussen.

Samtidig med bogen har Historisk Samfund for Fyn offentliggjort sit program for næste år. Første arrangement er 25. januar, hvor man kan høre et foredrag om smugleriets kulturhistorie på Sydfyn. Det afholdes på Skallen, Møllegade 99 i Svendborg fra kl. 14-16, og der kræves tilmelding. (ahy)

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Odense

Byråd sætter punktum for Odeon-sag: Men der mangler stadig en undskyldning

Leder For abonnenter

Odeon har tumlet rundt som en beruset balletdanser

Det er ynkeligt, at selskabet bag Odeon ikke vil undskylde de løgne, som man var sendt ud i offentligheden for at dække over sagen om den systemkritiske kinesiske dansetrup Shen Yuns aflyste optræden i musik- og teaterhuset. Odeon-selskabet har, som det fremgik af avisen tirsdag, i stedet valgt at "beklage" sin optræden via en advokat, men man har ikke haft mod og mandshjerte nok til at sige det lille, men vigtige ord "undskyld". Det er uhørt dårlig stil; en uforskammet opførsel. Derfor må man håbe, at Odeon tager ved lære af forløbet og den berettigede kritik, der er blevet rejst mod selskabet. For selvfølgelig skal man undskylde, når man stikker en løgn. Odeon har i Shen Yun-sagen tumlet rundt som en beruset balletdanser midt i et balletkompagni. Man har løjet for offentligheden, og man har løjet for sin kontraktpartner, Odense Kommune. Det har absolut ikke været kønt at se på. Det er blevet grundigt tilbagevist, at aflysningen af den kinesiske dansetrups optræden skyldtes pres fra det kinesiske regime. Der findes ganske enkelt ikke skyggen af dokumentation for, at den kommunistiske supermagt Kina har forsøgt at diktere programmet i et musik- og teaterhus i hjertet af Danmark. Der er andre og bedre forklaringer på, at Shen Yun-truppen ikke fik lejlighed til at optræde i Odeon. Alene det faktum, at truppen er ukendt i offentligheden og derfor næppe ville have haft gennemslagskraft til at samle et større publikum i Odeon, kan begrunde, at truppen fik et nej fra Odeon. Det kunne man imidlertid have sagt højt og dermed sparet sig selv for megen ballade. Ligesom man fra Odeons side kunne have sagt, at der var åbenlyse samarbejdsproblemer mellem den kinesiske trup og musik- og teaterhuset. Det er nu engang altid bedst at sige tingene, som de er - også når det er ubekvemt. Selv om sandheden ifølge mundheldet er ilde hørt, er sandheden altid at foretrække. Derfor må Odeon mande sig op og lære at sige tingene, som de er. Også, når det handler om at afvise ukendte, kinesiske dansere. Alt andet er ynkeligt.

Annonce