Annonce
Bagsiden

Ny bog: Hader du ikke også når ...

Det direkte modsatte af at tage en for holdet. Teskt og foto fra bogen
"Kongen af Instagram" udsender årets samling af mobilbilleder fra danskerne.

Anders Hemmingsen kaldes undertiden "kongen af Instagram", fordi han gennem seks år har formået at få folk til at sende ham billeder af alt mellem himmel og jord, som han forsyner med sjove tekster og sender videre i omløb på eget eller andre medier.

Altså lidt ligesom, når Bagsidens læsere sender sjove billeder ind, som vi trykker. Bare med den forskel, at vi honorerer med bagsidekrus.

I fjor udsendte Hemmingsen sin første opsamlingsbog med de bedste bidrag og nu er den næste her.

Annonce
"Leder du efter en solseng? Det var trist. Selvom vi slet ikke er her, har vi lagt alle vores ting ved poolens bedste pladser". Foto fra bogen

36.000 brokkehoveder

Bogens billeder stammer fra instagram-profilen "117 ting vi hader", som Hemmingsen oprettede sammen med sin barndomsven Thomas Jensen, fordi de havde lyst til at dele de ting i hverdagen, der irriterer dem grænseløst.

36.000 brokkehoveder følger dem i dag og har været så kreative, at "vi ikke bare har fundet en ventil for vores egne utilfredsheder, men også har fået åbnet øjnene for ting, vi ellers ikke havde bemærket var irriterende", som forfatterne skriver i deres forord.

Og så kører det ellers derudad med et billede og en tekst på hver side under kapiteloverskrifter som "helvede er de andre", "ting, der ikke virker" og "Verden er ikke altid, som vi gerne vil have den."

Til den sure, gamle mand

Mangler du en julegave til en sur, gammel mand eller en mandelgave, der kan gå på omgang efter gaveudpakningen, og som ikke kræver de store læsefærdigheder, kan denne koncentrerede samling af illustreret brok anbefales.

Vi har lystlæst og plukket lidt i bogen.

Langturschafføren Lasse og campisten Tommy danner af og til par på motorvejen. Tekst og foto fra bogen

Om bogen

"117 ting fra hverdagen du helt sikkert også hader" af Anders Hemmingsen, 206 sider, 149,95 kroner. Forlaget Peoples' Press

Axel Andersen fra Ordrup sikrede sig en plads i Guniness Rekordbog under kategorien "Største nar", da han i sjette forsøg formåede at optage hele to handicappladser på stribe med sin sølvgrå BMW. Stort tillykke herfra. Tekst og foto fra bogen.
Rygter vil vide, at personen, der designede pastaposen, gik under jorden engangi 1980'erne efter at have modtaget utallige trusler på livet. Tekst og foto fra bogen.
Sølvpapirsrullen blev opfundet af hele tre mennesker, der ifølge sejlivede rygter går under navnet "den lumske trio". De menes at gemme sig i den colombianske jugnle og har således undgået myndighedernes søgelys i årtier. Tekst og foto fra bogen.
Hjulet til kontorstolen og ledningen besluttede sig en dag for at indgå i en alliance og sammen være en belastning for menneskeheden. Tekst og foto fra bogen.
Så! Nu kan du lege, at det er en stor firkantet håndgranat. Tekst og foto fra bogen.
Hverdagsterrorisme. Tekst og foto fra bogen.
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Klumme

Hvad er målet med udligning?

Temaet i rigtig mange samtaler i denne tid er den kommunale udligning. Jeg kan ikke huske, hvornår jeg sidst har været til et møde, uden at det har været bragt op. Sidst til et møde med plejefamilierne i Assens Kommune i mandags, hvor den manglende udligning nævnes af flere som en årsag til den besparelse, som kommunen har valgt at lægge på plejefamilierne. Til det skal jeg dog også sige som kommunalpolitiker i Assens, at det også er et spørgsmål om prioritering, og hvis viljen havde været der i byrådet, kunne der have været prioriteret anderledes. Men det er et faktum, at der er stor forskel mellem kommuner i forhold til kommunernes mulighed for at opretholde en god service. Foreningen Bedre Balance har opgjort, at kommunerne i hovedstadsområdet kan bruge 186 kroner for hver gang, kommunerne i resten af landet kan bruge 100 kr. pr. sårbart barn. Skal vi acceptere det? Sundhedsministeren har sagt: “Vi skal knække den ulighed, der betyder, at et barn, der i dag fødes i Gentofte Kommune. i gennemsnit kan regne med at blive 83,4 år, mens det barn, der fødes i Lolland, bliver 77,7 år. Alene på grund af postnummeret.” Ja selvfølgelig skal vi knække uligheden, siger alle. Men er forudsætningen så ikke, at vi må starte med at sikre alle kommuner samme mulighed for service - samme mulighed for at sikre de svage børn et godt liv. Da man oprettede regionerne, var man enige om, at der ikke måtte være forskel på kvaliteten af behandlingen på sygehusene. Derfor bliver pengene til regionerne fordelt med den målsætning, at det er muligt. Når det så handler om kommunerne, så burde vi starte med diskussionen af om vi - som på sygehusområdet - mener, at der bør være samme kvalitet i alle kommuner. Når Mette Frederiksen udråber sig som børnenes minister, så ville jeg forvente, at vi var enige om, at der ikke må være forskel på støtten til det svage barn alene på grund af hvilken kommune, barnet er født i. Derfor vil jeg foreslå, at vi tager hul på en diskussion om, hvorvidt vi vil acceptere ulighed på tværs af landets kommuner. Mit og DF's udgangspunkt er, at vi ønsker et lige Danmark. Et Danmark, hvor det, at man bor i det ene eller andet postnummer, ikke er afgørende for et barns chancer for et godt liv eller kvaliteten af ældreplejen. Jeg vil gå til forhandlingerne med troen på, at vi kan blive enige om en politisk målsætning for udligningsreformen. Og kan vi det, så tror jeg på, at der er håb for et mere lige Danmark.

Annonce