Annonce
Kerteminde

Ny bog: Fortællinger fra Selleberg

I "Fortællinger fra Selleberg" kan man læse om, hvordan hovedbygningen fra 1845 blev revet ned igen i 1961. Men man lod klokketårnet stå tilbage - og det står der stadig. Arkivfoto.

Marslev: Lige midt i, at Søren Hvenegaard Lassen og Selleberg er under konkursbehandling udkommer på fredag en bog, der har været 10 år undervejs: Fortællinger fra Selleberg.

Bogen rummer en stribe historier og erindringer fortalt af mennsker, der har arbejdet eller på anden måde haft tilknytning til Selleberg. Man kan f. eks. læse om Erna Christiansens år som lillepige (1937-40), om Dora Hougaard, der med sin familie boede til leje i den gamle hovedbygning i årene 1948-62, og Bent Hvenegaard Lassens erindringer om barndommen på Selleberg i første halvdel af 1900-tallet.

Bogen er desuden spækket med billeder, både nogle leveret af Søren Hvenegaard Lassen og hans familie, og adskillige leveret af de mennesker, der fortæller i bogen.

Det er Lene Nørgaard Munch, der har samlet fortællingerne og desuden bidraget med en bid kulturhistorie, der sætter fortællingerne ind i samtiden. Bogen udgives af Østfyns Museer og vil kunne købes der samt i boghandlen.

Bogen udkommer på fredag den 7. juli og fejres ved en lille højtidelighed på Selleberg, hvor bidragyderne til bogen samles.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Erhverv For abonnenter

Kunde fik 300 kroner for et P. S. Krøyer-værk: Er det rimeligt, at antikvitetshandleren nu sælger det for 7.000 kroner?

Annonce