Annonce
Kerteminde

Ny bog: Fortællinger fra Selleberg

I "Fortællinger fra Selleberg" kan man læse om, hvordan hovedbygningen fra 1845 blev revet ned igen i 1961. Men man lod klokketårnet stå tilbage - og det står der stadig. Arkivfoto.

Marslev: Lige midt i, at Søren Hvenegaard Lassen og Selleberg er under konkursbehandling udkommer på fredag en bog, der har været 10 år undervejs: Fortællinger fra Selleberg.

Bogen rummer en stribe historier og erindringer fortalt af mennsker, der har arbejdet eller på anden måde haft tilknytning til Selleberg. Man kan f. eks. læse om Erna Christiansens år som lillepige (1937-40), om Dora Hougaard, der med sin familie boede til leje i den gamle hovedbygning i årene 1948-62, og Bent Hvenegaard Lassens erindringer om barndommen på Selleberg i første halvdel af 1900-tallet.

Bogen er desuden spækket med billeder, både nogle leveret af Søren Hvenegaard Lassen og hans familie, og adskillige leveret af de mennesker, der fortæller i bogen.

Det er Lene Nørgaard Munch, der har samlet fortællingerne og desuden bidraget med en bid kulturhistorie, der sætter fortællingerne ind i samtiden. Bogen udgives af Østfyns Museer og vil kunne købes der samt i boghandlen.

Bogen udkommer på fredag den 7. juli og fejres ved en lille højtidelighed på Selleberg, hvor bidragyderne til bogen samles.

Annonce
Annonce
Danmark

Her er de nyeste corona-tal:

Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Debat

April 1960: Gadegennembrud i Nørregade

Leder For abonnenter

Det er okay at være ufuldkommen - det er Mette Frederiksen også

Vi fejrer som bekendt påske, fordi Jesus, Guds søn, i disse dage for næsten 2000 år siden blev korsfæstet, døde, blev begravet - og på tredjedagen genopstod fra de døde. Påskedagene er derfor en fortælling om lidelse, smerte og død - og samtidig om det ufattelige, det guddommelige, det ophøjede. Påsken er imidlertid også ramme om noget såre menneskeligt, velkendt og jordnært; om disciplenes dårskab og svigefuldhed, deres misgreb og fejltrin, deres løgne, deres ufuldkommenhed. For Jesu disciple var fejlbarlige mennesker som os andre. De var kyniske og selviske, frygtsomme og troløse; de fornægtede ham, de stak af i rædsel, de tvivlede. Selv Jesus viste sig som et menneske, da angsten og afmagten og smerterne overmandede ham: "Min gud, min gud, hvorfor har du forladt mig", råbte han, da han hang på sit kors. På den måde binder påskedagene det guddommelige og det såre menneskelige sammen. De menneskelige svagheder, som du og jeg rummer, rummede Jesus og hans disciple også. Det, som du og jeg ikke magter, magtede Jesus og hans disciple heller ikke. For frygten er svær at bære, lidelsen er svær at bære, døden er svær at bære. Ikke mindst i disse tider. Påsken er tillige forræderiets tid. Om lidt forråder Judas sin kammerat. I den nattemørke Getsemane Have vil Judas gå hen til Jesus og kysse ham, give ham et judaskys, så de romerske legionærer kan anholde Guds søn og siden torturere og dræbe ham. De færreste af os har sendt et andet menneske i døden, men de fleste af os har ikke desto mindre svigtet et menneske, svigtet en tillid, snydt på vægten – og derfor kan fortællingen om Judas’ forræderi være genkendelig for mange af os. På søndag sker der noget ufatteligt: Jesus sætter sig ud over døden, genopstår fra de døde og bliver på den måde guddommelig. Inden da viser han og hans disciple sig som lige så ufuldkomne mennesker som alle os andre, statsminister Mette Frederiksen inklusive. Det giver en særlig ro for alle, uanset om man tror eller ej: At selv den, der er guddommelig, kan være ufuldkommen. Ligesom os andre.

Fyn

Sådan har corona ramt Fyn: Få overblikket over de nyeste tal fra myndighederne

Danmark

Live: Coronavirus ændrer studentereksamen - alle afgangselever skal op i færre fag 

Nordfyn

Den sidste vinder i avisens kampagne er fundet: Lone har købt havegrej og dagligvarer i Otterup

Mindeord For abonnenter

Mindeord: Pia Tørving var sprællevende, spændende og engageret - sådan vil vi huske hende

Annonce