Annonce
Faaborg-Midtfyn

Ny Biva-butik på vej: Kendt møbelkæde genopstår på Midtfyn

Årstidens Bolighus lukkede i slutningen af november. Fremover vil det være Biva, der sælger møbler på Bygmestervej. Arkivfoto: René Johansen
Den første fysiske Biva-butik efter konkurs og opkøb åbner i Ringe i løbet af januar. Butikken bliver større end Årstidens Bolighus, som tidligere lå på samme adresse.

Ringe: "Vi ses i Biva". Sådan lød det i den kendte reklame fra Biva-møbelkæden for mere end et årti siden.

Nu kan sætningen blive aktuel igen. Biva genopstår nemlig som fysisk butik, og det sker i starten af det nye år på Bygmestervej i Ringe, hvor Årstidens Bolighus tidligere har holdt til.

Det bekræfter Abdullah Ahmad Abou Hussein fra den fynske møbelkæde XL Møbler, som i april opkøbte Biva, der forinden var gået konkurs for anden gang.

Siden XL Møblers opkøb har Biva kun eksisteret online, men nu kan potentielle kunder altså inden længe igen prøvesidde sofaerne i en fysisk butik inden køb.

Annonce
Anders Sørensen ejer bygningen, som Biva rykker ind i. Butikken vil fylde det meste af stueetagen og halvdelen af førstesalen. Arkivfoto: René Johansen

Skal bygges om

Ejeren af den tidligere jobcenter-bygning, Anders Sørensen, er godt tilfreds med at have fundet en ny lejer til de mange kvadratmeter.

- Jeg er utrolig glad. Det er en vigtig lejer til min ejendom, forklarer han.

Anders Sørensen købte den omkring 6000 kvadratmeter store bygning i tre etager på Bygmestervej for godt et år siden. Den del, som Biva snart flytter ind i, har stået tom, siden Anders Sørensen opsagde Årstidens Bolighus, som efter 12 år lukkede ned i slutningen af november.

Anders Sørensen fortæller, at Biva har lejet hele stueetagen - med undtagelse af de kvadratmeter, som Outzen Bilcenter i flere år har lejet sig ind på - og dertil kommer halvdelen af førstesalen.

Førstesalen er imidlertid stadig præget af det tidligere jobcenters indretning. Så nu er etagen ved at blive bygget om.

- Der er en masse kontorer, som vi er ved at brække ned, og der skal lægges nye gulve, så det kan blive butikslokale, siger Anders Sørensen.

Glade butiksfolk

Den kommende møbelforretning vækker glæde hos Ringes ene bymægler, Bjarne Dyrehauge, som arbejder for at lokke flere butikker til Ringe. Denne butiksåbning har han dog ikke haft noget at gøre med.

- Det er godt, at vi får en afløser (til Årstidens Bolighus, red.). Der har vi været heldige. Det er rigtig dejligt, og det skal nok få mange folk til byen og det område, siger Bjarne Dyrehauge.

Formanden for Ringe Handelsstandsforening, Jesper Larsen fra Tøjeksperten, hilser også den nye møbelforretning velkommen.

- Det er glædeligt, og det er tegn på, at selvom der stadig er tomme butikker i byen, så emmer der en positivitet og en opmærksomhed omkring vores område, siger han og bemærker Bivas kommende placering.

- Det er en af Fyns bedste beliggenheder ud til en motorvej. Der er meget synlighed. Hvor mange steder på Fyn ligger der lige butiksfacader og -vinduer ud til motorvejen? Det gør der ved Middelfart, men ellers er der ikke mange steder som her, siger Jesper Larsen.

Præcis hvilken dato, Biva-butikken slår dørene op, er endnu uvist. Avisen har forsøgt at få en uddybende kommentar fra Biva-ejer Abdullah Ahmad Abou Hussein, men han vil gerne have detaljerne på plads, inden han udtaler sig.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Odense

Til trods for myndighedernes anbefalinger: Fjernvarme Fyn aflyser arrangement på grund af coronavirus

Leder For abonnenter

Leder: Har vi et ansvar overfor den dræbte kvindes døtre?

Der er nogle ting, der er så barske, at du ikke kan læse om dem i avisen. Billederne af en ung syrisk kvinde fra Langeskov og hendes ni-årige søn, der blev dræbt og efterladt i en skov i Syrien. Dem kan du ikke se i Fyens Stiftstidende. Vi fortæller heller ikke, hvordan det præcist foregik, da deres liv endte i et middelalderligt ritual angiveligt udført af deres egen mand og far. Det er så forsimplet, uhyggeligt og afstumpet, at det ikke er til at forstå. Hvis du har lyst til at læse og se, hvad der skete natten til en søndag i februar i det nordlige Syrien tæt på grænsen til Tyrkiet, så kan du finde det i andre danske medier. Men vi bliver nødt til at tage en snak om, hvorfor en flygtningefamilie fra Langeskov vælger at rejse tilbage til det land, der er flygtet fra. Hvorefter familiens overhoved efter beskrivelser fra lokale medier og bekendte vælger at begå et sharia-inspireret mord på sin kone og søn. Den unge kvinde, der kom til Danmark for fire år siden, var efter alle beskrivelser særdeles velintegreret. Hun har taget kørekort og var netop ved at afslutte en uddannelse som frisør. Hendes ældste barn gik i 1. kasse i en dansk skole og havde danske venner. Paradoksalt nok var det netop derfor, kvinden endte med at dø, ifølge hendes venner i Danmark. Hun var blevet for dansk til sin ægtemand, der er gammel nok til at være hendes far. Rejsen til Syrien er efter alt at dømme sket i hemmelighed. Blev kvinden presset til at tage af sted? Har hun vidst, der var fare på færde? Det er ikke sikkert, vi nogen sinde får svar på de spørgsmål. Hendes mand meldte sig efter drabene til de lokale myndigheder, og lad os da håbe, de beholder ham et godt stykke tid, så han ikke kommer til Danmark igen. Lige nu og her er det mest presserende spørgsmål, hvad der skal ske med kvindens to yngste børn. To piger, der begge er født i Danmark, og som nu opholder sig hos familie i Syrien. Har vi i Danmark et ansvar over for dem? Eller skal vi lade dem sejle deres egen sø, og så må de klare sig, som de kan hos familien i Syrien?

Danmark

Endnu en dansker er coronasmittet efter tur til Norditalien

Annonce