Annonce
Faaborg-Midtfyn

Ny bestyrelse klar til kamp for Faaborgs bygningskultur

Flemming Brandrup er blevet afløst på formandsposten i By og Land Faaborg og Omegn. Foto: Maria Retoft Pedersen
Efter den årlige generalforsamling har foreningen By og Land Faaborg og Omegn konstitueret sig. Foreningens formand gennem 10 år har trukket sig fra formandsposten.
Annonce

Faaborg: Igennem 10 år har pensioneret overlæge, lokalhistoriker og bygningsekspert Flemming Brandrup stået i spidsen for foreningen By og Land Faaborg og Omegn. Men på generalforsamlingen for nylig trak han sig både som formand og medlem af bestyrelsen.

Foreningen har til formål at værne om den bygningskultur, der er i området og deltage i debatten omkring nyopførelser, så nye bygninger spiller sammen med de eksisterende.

- Med mine 77 år synes jeg, det er på tide, at nye og yngre kræfter kommer til. Og jeg er glad for, at der er gode folk klar til at tage over, lyder det fra Brandrup, der har været foreningens ansigt udadtil ved blandt andet borgermøder og debatter.

Den 36-årige bevaringsarkitekt Christina Pedersen er nyt bestyrelsesmedlem.

Den nye bestyrelse vil arbejde med en flad struktur, hvor alle medlemmer af bestyrelsen kan tegne foreningen udadtil, og hvor opgaverne fordeles efter kompetencer og erfaring.

Formelt konstituerer foreningen sig med idehistoriker, seniorkonsulent og vurderingsekspert Christina Riis Hansen som formand, restaureringsarkitekt Martin Jonø som næstformand, pensioneret arkitekt Jens Peter Ohlsen som referent samt Grethe Justesen, tidligere formand for Teknik- og Miljøudvalget, og bevaringsarkitekt Christina Pedersen som menige medlemmer.

Ledelsen af foreningen vil ske i et tæt parløb mellem bestyrelsens formand og næstformand, lyder det fra foreningen.

Annonce

Flere medlemmer

Christina Riis Hansen fortæller om den nye bestyrelses fremtidige arbejde:

- Vi vil som altid have fokus på bygningskulturen i Faaborg og omegn og landskabet omkring os, men vi vil også intensivere indsatsen på en række områder, der de kommende år vil fylde meget; både i den offentlige debat, men også hjemme ved middagsbordene. Fx udfoldelsen af dele af eller hele vinderprojektet ”Vi dyrker Faaborg” fra arkitektkonkurrencen og den svære, men spændende og igen aktuelle balancekunst at bygge nyt af høj arkitektonisk værdi i historiske bykvarterer.

Foreningen har også en ambition om at øge medlemstallet – og gerne fordoble det. Foreningen har omkring 80 medlemmer.

- Det vil vi blandt andet gøre gennem en endnu tættere dialog med vores engagerede medlemmer og ved at afholde en række unikke arrangementer; både i løbet af året og på foreningens kommende generalforsamlinger.

Lokalforeningen By og Land Faaborg og Omegn er en lokalforening under Landsforeningen for Bygnings- og Landskabskultur.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Odense For abonnenter

Politiet roser de pårørende: Begravelse af to unge trafikdræbte håndteret lige efter bogen

Annonce