Annonce
forside

Ny ballade: To DF-politikere i giftig ordkrig på Facebook

To, der ikke står sammen, selv om de er i samme parti. Karen Wengel er bestyrelsesmedlem i Dansk Folkeparti i Svendborg, mens Mikael Stender er partiets førstesuppleant til byrådet. Grafik: Mikkel Petersen

Førstesuppleant for Dansk Folkeparti, Mikael Stender, og DF-bestyrelsesmedlem Karen Wengel er uenige og sparer ikke på krudtet. Stender beskylder Wengel for at "skrive, som hun har forstand", mens Wengel kalder Stender for "mandsling" og "gnomagtig" eksistens. DF's partisekretær vil gå ind i sagen.

Svendborg: Dansk Folkeparti i Svendborg fremstår ikke umiddelbart som en samlet enhed med et fælles mål.

Som vi har kunnet berette de seneste dage er partiets spidskandidat og gruppeformand, Dorthe Ullemose, raget uklar med et andet DF-byrådsmedlem, Jens Munk, og det har givet dønninger i baglandet.

Og de er til at få øje på.

I en debatgruppe på Facebook er DF's førstesuppleant til byrådet, Mikael Stender, der fik 184 stemmer, gået i infight med DF-bestyrelsesmedlem Karen Wengel, efter at Stender har forsvaret Dorte Ullemose i et opslag.

Og der er ikke meget Emma Gad over ordudvekslingen.

Karen Wengel mener ikke, at det er værd at tage kritikken fra en "mandsling" som Mikael Stender alvorligt, eftersom hans "eneste politiske kvalifikation tilsyneladende er at optræde på landsdækkende tv og kundgøre, at han inden for en periode på tre år har været på 150 mislykkede dates".

Det får Stender til at beskylde Karen Wengel for at "skrive, som hun har forstand" og for at mangle pli og empati, ligesom han skriver, at hendes 55 personlige stemmer vidner om, at kun hendes familie og familie gider stemme på hende.

Den vil Wengel tilsyneladende ikke have siddende på sig.

Mikael Stender har, skriver hun, været illoyal over for Dorthe Ullemose, som han ellers hævder at bakke op, ved at få trykt en million valgplakater med sit eget kontrafej, og så er han i øvrigt en "skurril personage" og en "gnomagtig eksistens", som "kompenserer med flotte ord, tatoveringer og motorcykel". Hvorefter hun tilføjer et "jeg har altid ønsket at spørge dig, om den har støttehjul?".

 
Annonce

Partisekretær tager afstand

Den konstituerede formand for Dansk Folkepartis partiforening i Svendborg, Lars Kalmar Hansen, vil ikke kommentere konflikten, før han har sat sig ind i den, og heller ikke bestyrelsesmedlem Erland Nielsen vil udtale sig.

Men Dansk Folkepartis partisekretær, Poul Lindholm Nielsen, morer sig ikke.

- Den form for debat tager vi afstand fra, og jeg vil påtale det over for dem, siger Poul Lindholm Nielsen, der oplyser, at partiet har en holdning til sociale medier.

- Skriver man noget på Facebook, svarer det til at skrive det i avisen, og det skal man ikke. Har man uenigheder, skal de tages internt, for ellers risikerer man at optrappe konflikten, siger partisekretæren.

Han vedgår, at det ikke er heldigt, at Stender og Wengel ryger i totterne på hinanden, når der nu også har været ballade mellem Dorthe Ullemose og Jens Munk. Og når tre ud af fem valgte DF'ere ved byrådsvalget i 2013 hoppede af og reducerede partiets byrådsgruppe til to.

Han afviser dog, at DF er ved at falde sammen i Svendborg.

- Men det er sørgeligt, at en ny periode starter sådan. Vi forsøger at løse det, og lykkes det ikke, må hovedbestyrelsen se på det. Men der er vi ikke endnu, siger Poul Lindholm Nielsen.

Annonce

Wengel vil ikke rette ind

Den ene halvdel af den krigeriske duo, Mikael Stender, vil ikke kommentere sit slagsmål med Wengel.

Han oplyser dog, at han er enig med Poul Lindholm Nielsen i, at diskussioner bør tages i kulissen.

- Jeg har ikke gjort det i det her tilfælde. Men det vil jeg gøre fremover, siger han.

Alligevel er der næppe lagt låg på sagen.

Karen Wengel har nemlig ingen umiddelbare planer om at rette ind - som hun ellers under tilblivelsen af denne historie har fået besked på at gøre i en mail fra Poul Lindholm Nielsen.

- Jeg synes, at Dansk Folkeparti i Svendborg er kørt af sporet, så nu må vi have renset ud, siger Karen Wengel, der mener, at det, at hun hele vejen igennem har stået på Jens Munks side i konflikten med Dorthe Ullemose, har haft konsekvenser.

- Dorthe Ullemose har frataget mig vælgermøder, jeg ellers var sat på, og hun har også forsøgt at forhindre, at jeg blev valgtilforordnet i Midtbyhallen. Jeg har tiet længe, men nu er det slut, siger hun og tilføjer, at hun ikke har meget pænt at sige om Facebook som stedet for en debat.

- Det er en kloak, men hvis nogen skriver noget urimeligt om mig der, vil jeg have lov at forsvare mig, siger hun.

Ved valget i 2013 stillede Mikael Stender op for Venstre, mens Karen Wengel stod på Borgersammenslutningens liste. De fik henholdsvis 42 og 107 personlige stemmer.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Kerteminde

Borgmester anede intet om Lindøs jordkøb: - Det kom som en overraskelse

Kerteminde

Vi har spurgt læserne: Skal vi passe på Lindø eller på naturen?

Annonce