Annonce
Sydfyn

Ny bæredygtig butik i børnehøjde

Christina Mølholm har åbnet butikken "Little village people" i Rudkøbing. Foto: Anna Stærbo
36-årige Christina Mølholm har åbnet en ny butik i Rudkøbing med bæredygtigt børnetøj og boligindretning. Det er vigtigt for hende at omgive sig med naturlige ting uden kemi for at passe på de næste generationer.

Rudkøbing: Christina Mølholm fra Lohals har netop åbnet en butik i Østergade i kaldet ”Little Village People”. Og som navnet antyder, er der både ting til børn, men også til kvinder og til boligen.

I et halvt år har hun arbejdet sammen med sin mand om at renovere butikken, der før husede genbrugsbutikken Samaritten, med bæredygtige genbrugsmaterialer. Gulvet er lavet af gamle, håndstøbte tegl, og træet langs væggene kommer fra en gammel æbleplantage.

Dermed er det meningen, at butikken også fungerer som showroom, hvor man kan samle inspiration og få sig en visuel oplevelse.

Christina Mølholm lægger vægt på, at tingene i butikken er produceret, så det ikke gør skade på naturen.

- Jeg er selv meget til naturlige ting, dyrevelfærd, økologi og bæredygtighed, så mine produkter er meget i den retning, siger hun.

Annonce

Blå bog

Christina Mølholm er 36 år og gift med Rune. Sammen har parret en søn på syv.

Hun kommer oprindeligt fra Knabstrup i Vestsjælland, og flyttede til Lohals for ti år siden for at finde ro og komme tættere på naturen.

Foruden butikken i Rudkøbing, som hun ejer sammen med en veninde, har hun også tømrer- og murervirksomheden ”Tømrerlusen” i Lohals sammen med sin mand.

Børn og kemi

Det ligger hende også på sinde, at hendes familie – og særligt hendes syvårige søn – ikke indtager for meget kemi.

- Jeg synes, det er vigtigt, at de ting, vi omgiver os med, ikke er fyldt op med kemikalier. Børn kan for eksempel få svært ved selv at få børn, når de bliver voksne. I dag er der rigtig mange, der har problemer med at få børn.

Og netop den udfordring kender Christina Mølholm desværre alt for indgående.

- Vi har ikke kunnet få flere børn, og jeg har haft tre hjørnegraviditeter, som betyder, at man bliver gravid i hjørnet af livmoderen, og så kan fosteret springe, hvis det bliver ved med at vokse, forklarer Christina Mølholm.

Derfor har hun kæmpet en sej kamp, som har påvirket hende meget. Og det er en stor sejr for hende nu at kunne åbne butikken i Østergade 66.

Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Odense

Kor a la Carte i Åsum

Debat

Chefredaktøren anbefaler: Frygt er terrorens farligste virkemiddel

Retten i Odense valgte at dobbeltlukke dørene i landsdækkende mulig terrorsag og nedlægge navneforbud trods protester fra pressen. Manden blev varetægtsfængslet i foreløbig fire uger. Læs historien her

Annonce