Annonce
Sydfyn

Ny attraktion på Langeland: Bliv fiskeskipper for en stund

Henning Egmose (forrest) og Steffen Rasmussen er med at sætte sig ind i simulatoren, som netop er taget i brug og dermed åben for publikum. Foto: Michael Lorenzen
Fiskeriets Hus har fået installeret sin skibssimulator, hvor man nu kan stævne ud i Østersøen fra havnen i Bagenkop.
Annonce

BAGENKOP: Hvordan er det egentlig at stå med ansvaret for at få en fiskekutter bugseret ud fra og ind i Bagenkop Havn? Det kan alle og enhver fremover prøve, efter Fiskeriets Hus i den sydlangelandske by har fået installeret sin nye attraktion, en skibssimulator.

Formanden for Fiskeriets Hus, Steffen Rasmussen, og bestyrelsesmedlem Henning Egmose, som selv har været fisker i 48 år, fremviste nyanskaffelsen for Fyns Amts Avis forleden, og selv om der nok skal nogle justeringer af teknikken til, før det hele bliver optimalt, kunne de vise et meget livagtigt billede af, hvordan det foregår.

Simulatoren kan lade folk navigere i både magsvejr og hårdere forhold med bølgegang, regn og rusk. Den kan indstilles til dagssejlads og samtidig give et bud på, hvordan det ser ud om natten med belyste coastere og andre fartøjer til at dele havet og holde øje med.

En tømrer monterede styrehuset forleden, og folk fra leverendøren, it-firmaet Force Technology fra Hjortevad ved Lyngby lidt nord for København, har sørget for computer, diverse udstyr, herunder grafik med videre.

- Nu tager vi simulatoren i brug, og så må vi drage os nogle erfaringer undervejs. Meningen er, at gæster kan få lov at passe sig selv, men omvendt - hvis nogle ønsker, at vi hjælper dem, så vil vi også gerne det, siger Steffen Rasmussen.

Og man kan helt uden konsekvenser få lov at kvaje sig og tørne ind i molen.

- Det værste, der kan ske, er, at man bliver nødt til at trykke på reset-knappen og så starten forfra. Man kan ikke lave skader, og simulatoren er bygget, så den også vil kunne tåle det, hvis nogle børn i ivrighed skulle vise sig at være lidt hårdhændede.

Simulatoren er lavet med udgangspunkt i kutteren SG 23. Og havnemiljøet bagved ligner i nogen grad, men ikke helt helt Bagenkop.

- Det skal vi have tilpasset, så omgivelserne svarer helt til de rigtige. Der skal ses på grafikken, nævner formanden.

Men ellers er det hele meget livagtigt, og man sejle til for eksempel Ærø, hvis det er det, man ønsker.

Simulatoren kan indstilles til flere forskellige situationer, også regnvejr. Foto: Michael Lorenzen
Annonce

Meget livagtigt

Folkene fra Fiskeriets Hus har som led i deres forberedelser blandt andet fået lov at besøge Mærsk' træningscenter i Svendborg. Og også her fik de mulighed for at prøve barske vejrforhold.

Med skibssimulatoren har Fiskeriets Hus fået opfyldt alle de tre målsætninger, man opstillede for nogle år siden.

- De lød på, at vi ville have besøg af Dronning Margrethe, vi ville have en elavatorlift, og vi ville have skibssimulatoren. Nogle syntes, det lød, som om vi havde fået storhedsvanvid. Men det havde vi ikke, og når det gælder store projekter, så går vi ikke i gang med noget, før vi har pengene til det. Her har vi heldigvis fået enorm stor velvilje fra forskellige fonde her på Langeland, ja vel dem alle, siger Steffen Rasmussen.

Skibssimulatoren skal være et trækplaster, som skal få endnu flere til Bagenkop, resten af Langeland og det sydfynske område som helhed, fastslår formanden.

Fiskeriets Hus har op til årets åbning benyttet lejligheden til at indrette nogle andre ting lidt anderledes, og nu bliver det lejlighed til at vise det hele frem i påsken.

Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Kerteminde

Dyreorganisationer er helt oppe i det røde felt: For en måned siden var det marsvinet Saga, nu er Eskild indfanget til Fjord&Bælt

Kerteminde For abonnenter

Politiet dropper sigtelsen mod Danmarks måske ældste dyreværnsaktivist: 78-årige Nils fortsætter kampen for Freja og Saga

Annonce