Annonce
Indland

Ny anholdelse sag om svindel med støtte til socialt arbejde

Eftersøgt mand er blevet anholdt af Københavns Politi i lufthavnen i Kastrup.

I Københavns Lufthavn har politiet fredag anholdt endnu en person i en sag om svindel for flere millioner mod Socialstyrelsen.

Han fremstilles i et grundlovsforhør lørdag, oplyser politiet.

Styrelsen anmeldte til politiet i oktober, at der er sket svig for flere millioner kroner. I forvejen er en anden mand i sagen sigtet og varetægtsfængslet.

Den varetægtsfængslede skal have samarbejdet med den netop anholdte om bedrageriet, mener politiet.

Beløbet er nået op på 4,5 millioner kroner, og dertil kommer en stribe forsøg på at få fat i yderligere 9,5 millioner kroner, kom det frem i forbindelse med et retsmøde 22. november.

Siden den dag har en 30-årig mand været varetægtsfængslet. Hans fup skal være gået ud på, at han repræsenterede flere foreninger, som søgte om støtte til arbejde med blandt andre somaliske stof- og alkoholmisbrugere.

Igen og igen blev der udbetalt beløb fra Socialstyrelsen, som blandt andet havde fået tilsendt dokumenter underskrevet af en statsautoriseret revisor. Imidlertid var der tale om en falsk underskrift. Og projekterne var der ingen vilje om at gøre til virkelighed, hævder myndighederne.

Manden nægter sig skyldig, har hans forsvarer, advokat Tyge Trier, oplyst.

Affæren dukkede op, kort tid efter sagen om Britta Nielsens påståede mangeårige svindel for i alt 111 millioner kroner.

Men socialminister Mai Mercado (K) har sagt, at der ikke er nogen sammenhæng mellem de to sager, selv om begge handler om satspuljemidlerne.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Læserbrev

Debat: Vi skærer, hvor det gør ondt, mens der flyder millioner til Frederiksberg og Gentofte

Lokaldebat: Årets budgetlægning (i kommunerne red.) har været præget af stor usikkerhed og forsinkelse. Folketingsvalget kom sent, derefter var Socialdemokraterne og deres støttepartier længe om at få dannet en regering. I stedet for hurtigt at få lavet aftaler med kommuner og regioner, valgte den nye regering at holde sommerferie. Derfor vidste vi ikke, om vi skulle spare 25 eller 100 millioner før sidst i september. Det er ingen let opgave at være politiker i disse år. Vores udgiftspres stiger voldsomt år efter år på grund af flere ældre og flere borgere med tunge diagnoser. Og vores indtægter er meget under landets gennemsnit, så skal der skæres, hvor det gør ondt. Danmark mangler stadig en udligningsreform, der hjælper kommuner som vores. Når velstillede kommuner som Frederiksberg og Gentofte næste år får henholdsvis 90 og 50 millioner i udligning fordi de "har ryddet op i cpr. registret" og derfor mister indbyggere, er kommentarer vist overflødige. Heldigvis er vi i en situation, hvor den ansvarlige politik, de fleste af os har været enige om, gør, at det nu i nogle år er muligt bruge af opsparede midler. I år fremlagde administrationen et effektiviserings- og sparekatalog på 60 millioner med mange tidsler. Det gik heldigvis bedre end forventet, så der blev ”kun” brug for cirka 25 millioner. Det blev muligt at styre udenom de værste forslag omkring daginstitutionerne, skoleområdet, de tidlige indsatser, rengøring hos de ældre og reducering af nattevagter. Det lykkedes også at få et balanceret anlægsbudget, hvor rammen blev hævet fra 90-95 millioner. Det var vigtigt for Venstre, så vi også fortsat har penge til haller, skoler, trafiksikkerhed og cykelstier rundt i Faaborg-Midtfyn Kommune, samtidig med store beløb til byudvikling i Årslev.

Annonce