Annonce
Assens

Ny alternativ skole mangler børn: - Vi tror stadigvæk på det

Stine Søndergaard (tv) og Betina Juul mangler stadigvæk flere skolebørn, før Friskolen MIN kan blive en realitet til sommer. Foto: Line Laura Lindberg Madsen
Stine Søndergaard og Betina Juul har startet en alternativ skole, som tager udgangspunkt i det enkelte barns behov, mindfulness og masser af natur. Men skolen mangler stadigvæk elever for at kunne åbne til sommer.

Jordløse: Morgensolen bager ned i skolegården ved Landsbyens Hus i Jordløse denne søndag formiddag. De fremmødte forældre får en kop kaffe, mens børnene tonser rundt på legepladsen eller ivrigt venter på, at far og mor har tid til at hjælpe med græskarudskæringen.

Stine Søndergaard og Betina Juul har nemlig indkaldt til infodag om deres nye alternative skole, som de håber på at kunne starte op til det nye skoleår. Men selvom der allerede er kommende skolebørn, der er skrevet op, så er det på nuværende tidspunkt ikke nok til at åbne skolen til sommer.

- Vi vil helst have, at vi når op på mellem 15 til 20 børn, det er målet at nå dertil. I værste fald håber vi på 14, for ellers er der ikke nogen skole, fortæller Betina Juul, som sammen med Stine Søndergaard er drivkraften bag den alternative skole, Friskolen MIN.

Annonce

For at friskolen kan blive en realitet, er der et krav om, at makkerparret skal have 14 børn indskrevet på skolen, så derfor kæmper de med næb og kløer for at vække forældrenes interesse.

- Da vi startede det her, var vores mindste bekymring, om der var børn nok. Nu står vi der, hvor det eneste, der kan fælde skolen, er, at vi ikke får børn nok, siger Betina Juul.

Det rette valg

Blandt de nysgerrige forældre, som er dukket op for at høre mere om friskolen, står familien Storm fra Faaborg. De har allerede skrevet deres femårige dreng, Felix Storm, op til Friskolen MIN.

- Vi har besøgt fire andre skoler, og hver gang har vi siddet med en følelse af, at der var noget, der manglede. Der var nogle rammer, som jeg ikke tror på, er det bedste at vokse op i, fortæller Nouna Storm, som er mor til Felix.

Familien Storm med far, Fredrick Storm, og mor, Nouna Storm, har allerede skrevet deres søn, Felix Storm, op, som skal starte på Friskolen MIN til august. Foto: Line Laura Lindberg Madsen

Men så stødte forældreparret på Friskolen MIN, som kunne tilbyde alt det, som forældrene drømmer om at give til deres søn.

- Her møder man ind til en hverdag, hvor man skal lære sig selv at kende og sin egen følelsesmæssige tilstand den dag, og det gør, at man på et tidspunkt med årene bliver stærk og robust til at kunne klare et helt arbejdsliv, siger Nouna Storm.

Da vi startede det her, var vores mindste bekymring, om der var børn nok. Nu står vi der, hvor det eneste, der kan fælde skolen, er, at vi ikke får børn nok.

Betina Juul

Ægtemanden Fredrick Storm fortæller, at han selv var ret gammel, før han lærte at mærke sig selv. Nogle gange har han stadigvæk svært ved det, og det ønsker han ikke for Felix.

Parret er derfor ikke et sekund i tvivl om, at Friskolen MIN er den helt rette skole for sønnen.

Annonce

Tror på det

Selvom det er Stine Søndergaard og Betina Juul, der har startet skolen op, kommer de ikke selv til at have deres daglige gang på friskolen i Landsbyens Hus.

- Jeg skal ikke være en del af skolen, for der er nogle, der er meget bedre end mig. Den anden ting er, at mine børn skal gå her, så den bedste løsning for vores familie, er, at børnene ikke skal være på samme skole som deres mor, fortæller Stine Søndergaard, som er tidligere gymnasielærer.

Det er i denne bygning i Landsbyens Hus, at friskolen primært skal holde til, men de har også adgang til blandt andet køkken og sløjdlokaler. De vil dog være udendørs så meget som muligt. Foto: Line Laura Lindberg Madsen

Hun kommer i stedet til at sidde i skolebestyrelsen sammen med Betina Juul, hvor de har hånd i hanke med, hvad der sker på friskolen, og så vil de sørge for, at der kommer et stærkt team, der kan drive skolen i dagligdagen.

Hvis man spørger Betina Juul, om det er realistisk at kunne åbne friskolen til sommer, svarer hun:

- Vi tror stadigvæk på det, og vi gør, hvad vi kan for at holde de her infodage og gøre opmærksom på os selv. Vi jubler hver gang, der kommer en opskrivning, men vi mangler dem til skoleåret 2022.

Friskolen MIN

Friskolen MIN står for mindfulness, interesse og natur.

Friskolen har hverken skema, traditionel klasseinddeling eller en klokke der ringer, men har i stedet fokus på, at der skal være et naturligt flow i dagen med gode overgange.

Hver morgen skal eleverne lave en mindfulness-øvelse i børnehøjde med en sjov åndedragsteknik, bevægelse og en 'drømmerejse', som er en meditationsøvelse. 

Friskolen MIN starter ud med elever i indskolingsalderen og vil bruge mest mulig tid i naturen.

Annonce
Odense For abonnenter

Hammeren falder over diesel-syndere i Odense: Overvågning udskriver bøder for en kvart million om måneden

Fyn

Følg med her: Få seneste nyt om trafik og politi

Danmark

Onsdagens coronatal: Højeste antal smittede i to måneder

Annonce
Annonce
Annonce
Assens

Nordsjællandsk journalistpar udlever drømmen på Vestfyn: De vil åbne lokal café med havudsigt

Kerteminde For abonnenter

Hårdtprøvede lejere barrikaderer sig mod rotter: - De skramlede i væggen bag mit sengegærde

Fyn

Læger opfordrer til stadig at lade sig corona-teste: Testcenter er gået fra 8500 til 1500 daglige tests

Sport

Derbyvinderen er klar: Årets bedste løb på Fyens Væddeløbsbane

Kerteminde

Efter en stribe kritiske beretninger om værtshus: Der er også en anden historie, fortæller øjenvidne

Nordfyn For abonnenter

Kørelæreren viser rundt: Kom tæt på Nordfyns trafikale brændpunkter

Danmark

Onsdagens coronatal: Højeste antal smittede i to måneder

Podcast

Mod på mere politik? Lyt til 'Politik med Løvkvist & Dall'

Odense

Nye detaljerede målinger afslører: Gartnerier udleder fortsat gift til vandløb

Danmark

Lotte mistede sin blot 12 dage gamle søn: Vi havde jo alt stående klar til, at vi skulle have en baby med hjem og leve i en boble

Faaborg-Midtfyn

Bil 'fløj' af Svendborgmotorvejen: Pas på regnvåde veje derude

Middelfart For abonnenter

Kraftige naboprotester tvinger Kvickly til at tage mere hensyn: Varehus må skrotte halvdelen af udvidelsesplaner i villakvarter

Navne For abonnenter

54-årige Per fik aldrig nok af fest og selskab: Han døde alene - lige så hurtigt, som hvis man slukker for en stikkontakt

Annonce