Annonce
Middelfart

Ny aftale: Lærere får mere tid til forberedelse

Mads Alnor (t.v.), formand for Vends Herreds Lærerkreds, og børn- og ungedirektør Jan Henriksen, Middelfart Kommune, skrev under på et fælles forståelsespapir torsdag. Foto: Middelfart Kommune.

Middelfart Kommune, Vends Herreds Lærerkreds og skolelederforeningen har indgået en aftale, der sætter rammen for lærernes arbejdstid fra 2017-2019.

Annonce

Nordvestfyn: Torsdag blev Middelfart Kommune, Vends Herreds Lærerkreds og kommunens skolelederforening enige om betingelserne for lærernes arbejdstid de kommende år, da parterne underskrev et såkaldt fælles forståelsespapir.

Ifølge en pressemeddelelse fra kommunen indebærer det konkret mere forberedelsestid og øget frihed til den enkelte lærer i hverdagen, samtidig med at skolelederen bibeholder ledelse af egen skole.

- Det betyder, at vi med blandt andet mere fleksibilitet i arbejdstiden kan styrke lærernes professionalisme yderligere og dermed fortsætte med at skabe kvalitet i undervisningen i Middelfart Kommunes folkeskoler, siger Vends Herreds Lærerkreds i pressemeddelelsen.

Også børn- og ungedirektør Jan Henriksen fra Middelfart Kommune glæder sig over aftalen.

- Det er vigtigt med tilfredse medarbejdere, og det er vigtigt, at folkeskolen i Middelfart Kommune fortsat leverer høj kvalitet til gavn for vores kerneopgave - nemlig elevernes læring og trivsel, siger Jan Henriksen. Papiret indeholder også fastlagte visioner og ambitioner for "kvalitet i børns læring" og "lærerens professionalisme", som man i enighed ønsker at arbejde hen imod. Derfor vil disse fokusområder blive evalueret på.

Herudover rummer papiret et fælles ønske om, at samarbejdet mellem medarbejdere og ledere fortsat skal fungere rigtig godt, og af den grund er trivslen blandt medarbejdere også fortsat et fokusområde, som kommunen skriver det i pressemeddelelsen.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Odense

90 anmeldelser på tre døgn om for høj musik: Nu skal det stoppe og politiet vil dele bøder ud

Sydfyn

Brand i bil på Svendborgsundbroen

Annonce