Annonce
Nyborg

Ny affaldsplan: 10 slags skrald i 3 containere

Mange nyborgensere sorterer allerede i dag husholdningsaffaldet i tre containere. Sådan bliver det også i fremtiden, hvor affaldscontainerne til gengæld bliver noget større end dem på billedet her. Foto: Carsten Olsen
Nu skal regeringens klimaplan blive til øget genbrug i de østfynske husholdninger.
Annonce

Østfyn: Der kommer ikke flere til.

Til gengæld bliver det tre store affaldscontainere, borgerne skal bakse med, når en ny affaldsordning i Nyborg Kommune træder i kraft til næste år.

Containerne skal rumme de 10 fraktioner, husholdningsaffaldet for fremtiden skal sorteres i.

Og selv om arbejdet med øget sortering i store og uskønne containere næppe er noget, alle vil se frem til, er der ifølge formanden for Nyborg Kommunes udvalg for teknik og miljø, Per Jespersen (S), en god mening med det.

- Vi gør det jo ikke for at genere nogen. Tværtimod håber jeg på forståelse for, at vi alle sammen af hensyn til klimaet og miljøet er nødt til at gøre en ekstra indsats, siger han.

Annonce

Mere skal sorteres

Den nye affaldsordning i Nyborg Kommune er et resultat af en klimaplan for affaldssektoren, et stort flertal i Folketinget vedtog i sommer.

Klimaplanen er et af midlerne til at nå et nationalt mål om at reducere udledningen af drivhusgasser med 70 procent senest i 2030.

Og hvis det skal lykkes, skal meget mere husholdningsaffald genbruges.

Men selv om udgangspunktet er en sortering i 10 fraktioner, får borgerne i Nyborg Kommune altså ikke 10 affaldscontainere at holde styr på.


Vi gør det jo ikke for at genere nogen.

Per Jespersen (S), formand for teknik- og miljøudvalget


Det er således tanken at udstyre alle husstande med tre, 240 liter store containere med to rum i hver. Og borgerne kan nøjes med seks rum i alt, fordi nogle af fraktionerne - som for eksempel papir og papir - godt må blandes

Annonce

Lang leveringstid

Den nye affaldsordning træder formelt i kraft den 1. juli 2021.

Men ifølge Per Jürgensen fra Nyborg Kommunes teknik- og miljøforvaltning er de enkelte husstande ikke forpligtet til at sortere, før Nyborg Forsyning & Service har leveret de nye affaldscontainere på adressen.

- Og eftersom der kan være lang leveringstid på containerne, regner vi med, de først er ude hos alle i efteråret 2021, siger Per Jürgensen.

Den nye affaldsplan med øget sortering i større affaldscontainere er i offentlig høring indtil den 11. november.

Tirsdag aften inviterer Nyborg Kommune til et virtuelt borgermøde, hvor der vil blive informeret i detaljer om den affaldsordning, og hvor borgerne har mulighed for at kommentere og stille spørgsmål.

Affald til genbrug

Et flertal i Folketinget har besluttet, at husholdningsaffald skal deles op i 10 fraktioner til genbrug: Madrester, papir, pap, metal, glas, plast, tekstiler, kartonner, farligt affald og restaffald.

I Nyborg Kommune skal de enkelte husstande fra sommeren 2021 sortere husholdningsaffaldet i tre 240 liter store containere.

I den indre by i Nyborg er det på lidt længere sigt planen at erstatte de tre containere med større, fælles genbrugsstationer.

Nyborg Kommunes nye affaldsplan er emnet for et virtuelt borgermøde tirsdag den 3. november klokken 19.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Debat

Retfærdighed for seniorer

OB

OB rejste sig fra asken efter mandfolke-indsats

Sport

Vellykket dansk EM-premiere: Det ligner allerede en billet til mellemrunden

Fyn

Smitten i Odense tager endnu et hop: Indlæggelsestallene på OUH er stadig stabile

Annonce