Annonce
Odense

Nummer 16 er ankommet: Alle Odenses letbanetog er nu leveret

Samtlige 16 letbanetogsæt er nu ankommet til Odense, oplyser Odense Letbanen. Arkivfoto: Christian Nordholt

Samtlige 16 togsæt fra Stadlers fabrik ved Berlin er nu ankommet til Odense, oplyser letbanekontoret på sin hjemmeside.

Dermed står togsættene nu samlet på vedligeholdelsescenteret ved Munkebjergvej/Hestehaven i det sydlige Odense og venter på, at resten af letbanestrækningen bliver bygget helt færdig, så omfattende testkørsler for alvor kan komme i gang forud for den planlagte åbning senest 1. september næste år.

Annonce

Sandsække som passagerer

På nuværende tidspunkt har en række testkørsler dog allerede været gennemført på den sydøstlige del af strækningen ved Hjallese.

Ved de første indledende test er der blevet kørt med tomme tog, som vejer cirka 40 ton, og efterfølgende er der blevet gennemført testkørsler, hvor sandsække har gjort det ud for vægten af passagerer.

Således er togsættene kommet op på en vægt af 60 ton - for at simulere, at toget er fyldt med passagerer.

De indledende test er gået planmæssigt, oplyser Odense Letbane i sin få uger gamle halvårsrapport, og testkørslerne har blandt andet omfattet kørsel med tophastigheden 70 kilometer i timen. Desuden er der foretaget bremsetest samt test af nogle af de øvrige tekniske systemer, der findes i togsættene.

Efter planen skal anlægsarbejdet på de sidste strækninger letbanen står færdigt omkring årsskiftet, og fra foråret vil der for alvor komme gang i testkørsler langs det meste af strækningen.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Coronavirus

Vil du alligevel have AstraZeneca-stik? Regeringen vil se om droppet vaccine kan tilbydes danske borgere

Assens For abonnenter

Anerkendelse og afslag: Sådan endte sagen om et nyt sognehus med smækkede døre og mistillid

Annonce