Annonce
Faaborg-Midtfyn

Nul drivhusgasser: Faaborg-Midtfyn vil være klimaneutral i 2050

- Det er i mine øjne kæmpestort, at vi nu på lokalt plan tilslutter os ambitionerne fra Paris-aftalen, siger Hans Stavnsager, borgmester i Faaborg-Midtfyn Kommune. Arkivfoto
Faaborg-Midtfyn Kommune bliver en del af DK2020 og har det nu som erklæret mål, at kommunen senest i 2050 skal have en netto nuludledning af drivhusgasser.

Faaborg-Midtfyn: De faaborg-midtfynske klimaambitioner har fået et gevaldigt nøk opad. Ved at tilslutte sig projektet DK2020 forpligter Faaborg-Midtfyn Kommune sig nemlig til at tage de nødvendige skridt for at blive klimaneutrale i 2050 og modstandsdygtige over for klimaforandringerne.

Det oplyser kommunen i en pressemeddelelse.


Annonce

Selvom det på overfladen kan lyde som en selvfølgelighed, at vi vil være CO2-neutrale, så er det en beslutning, der vil påvirke hele Faaborg-Midtfyn.

Borgmester Hans Stavnsager (S)


Og det er ikke kun kommunen som organisation, der skal være klimaneutrale:

Den nye klimaambition gælder Faaborg-Midtfyn som geografisk område, så det er det samlede klimaaftryk - det vil sige også fra virksomheder, borgere og så videre - der skal være nul i 2050.

Vejen til klimaneutralitet går gennem en ambitiøs, lokal klimahandlingsplan, som Faaborg-Midtfyn nu skal udvikle med støtte fra Realdania, KL og de fem regioner, der er partnerne bag projektet. Klimaplanen forventes at være klar i løbet af 2022.

En markant beslutning

Beslutningen om at blive en del af DK2020 har både været diskuteret i det midlertidige politiske udvalg om FN’s verdensmål og behandlet i kommunalbestyrelsen i oktober, hvor der var bred enighed om at tilslutte sig projektet.

Faaborg-Midtfyn Kommunes kommende klimahandlingsplan skal…

Definere hvordan Faaborg-Midtfyn Kommune kan opnå netto nuludledning af drivhusgasser senest i 2050, inkl. ambitiøse reduktionsdelmål for f.eks. 2030.

Demonstrere hvordan Faaborg-Midtfyn Kommune kan tilpasses til de forventede klimaforandringer på både kort og lang sigt i form af f.eks. øgede nedbørsmængder eller stigende vandstand.

Opgøre de forventede miljømæssige, økonomiske og sociale gevinster, som implementeringen af planen forventes at medføre.

Beskrive hvordan planen kan implementeres ved hjælp af Faaborg-Midtfyn Kommunes politiske, lovgivningsmæssige og administrative strukturer og beføjelser.

Borgmester Hans Stavnsager (S) kalder det for en markant beslutning, at Faaborg-Midtfyn vil være klimaneutrale i 2050:

- Det er i mine øjne kæmpestort, at vi nu på lokalt plan tilslutter os ambitionerne fra Paris-aftalen. Vi har selvfølgelig løbende arbejdet på at sænke vores CO2-udledning, og vi er allerede godt i gang med klimatilpasningen, blandt andet i Faaborg og i arbejdet med den nye bydel i Årslev. Men nu går vi all-in på at reducere vores udledninger, og i mine øjne er det kun logisk, at vi i Faaborg-Midtfyn tager vores lokale klimaansvar, siger Hans Stavnsager, som ser frem til at komme i gang med det konkrete arbejde.

Annonce

- Ingen quickfixes

- Selvom det på overfladen kan lyde som en selvfølgelighed, at vi vil være CO2-neutrale, så er det en beslutning, der vil påvirke hele Faaborg-Midtfyn, og som kræver involvering fra borgere, virksomheder, kommune og civilsamfundet for at nå i mål. Det bliver ikke nemt, og der er ingen quickfixes, men jeg glæder mig meget til at komme i gang med arbejdet og tage de første skridt mod at nå vores ambitiøse målsætning, siger borgmesteren ifølge pressemeddelelsen.

Det midlertidige politiske udvalg om FN's Verdensmål, et såkaldt §17, stk. 4-udvalg, har deltagelse af en række nøgleinteressenter og lokale borgere, som arbejder med syv udvalgte verdensmål. Udvalget skal bl.a. komme med anbefalinger til CO2-reducerende tiltag og sikring mod klimaforandringer, og resultatet af arbejdet skal indgå i kommunens kommende klimaplan.

Annonce
Erhverv For abonnenter

Afskedigede 200 og ansatte dem igen: Middelfart-firma har stor fremgang efter turbulent start på 2020

Danmark

Tirsdagens coronatal:Yderligere 810 personer er testet coronapositive

Annonce
Annonce
Annonce
Odense

Lina redder landmændenes 'affald': Har reddet mere end tusind raske høns fra aflivning

Kerteminde For abonnenter

Til april står der 20 klar: Kom med ind i de nye ferieboliger

Odense

74-årige Jette er forsvundet ved banegården i Odense: Hun er begyndende dement

Erhverv For abonnenter

Formænd for handelsstandsforeninger: - Situationen for detailhandlen er stadig usikker på grund af corona

Danmark

Tirsdagens coronatal:Yderligere 810 personer er testet coronapositive

Nyborg

På udebane som BZ'er: Tidligere voldspiller finder nye veje

Erhverv

Fynsk entreprenør mangedobler overskuddet: Er på vej med 266 rækkehuse i Odense

Faaborg-Midtfyn For abonnenter

Mandag fik Heidi lov til at holde sin søn for første gang siden maj: Og nu får brødrene lov til at besøge lille Marco

Assens

Pressede sosu-hjælpere inviterer kolleger til møde om arbejdsforhold: -Vi håber på, at vi bliver hørt helt oppe i toppen

Faaborg-Midtfyn For abonnenter

Kristian vil have lovlige gaderæs: - Det er en sport, der bør ligestilles med fodbold og håndbold

Kerteminde

Kommunen erkender fejl: Snart kan Niels forlade sin indkørsel uden at være bange

Annonce