Annonce
OB

Nu zoomer OB ind

OB's træner Jakob Michelsen forventer ikke at se Moses Opondo i topform før, der er gået en måned. Foto: Michael Bager
Forberedelse i Horne som optakt til første alvorlige test.

FODBOLD: OB's Superliga-hold har for alvor slået lejr på den meget fine bane på Egsfield Ground i Horne forud for den første alvorlige sæson-test fredag kl. 14 i Ådalen mod Sønderjyske.

300-400 børn og unge fra lokalområdet var på besøg først på tirsdagen. Træningen blev gennemført uden Julius Eskesen og Jonathan Harboe, der var til eksamen.

Moses Opondo deltog i noget af træningen. Han har en skadeshistorik fra Vendsyssel med i bagagen. Han fik en skade før nytår på indersiden af knæet og var igen ude i april.

- Der går nok en måned, inden han er i topform. Ellers var alle med til træningen, men fem-seks stykker deltog ikke i det hele, siger træner Jakob Michelsen til Sport Fyn.

Fredagens kamp mod Sønderjyske er flyttet fra Natur Energy Park til bane 1 i Ådalen.

- Stadion skal skånes og bane 1 i Ådalen er i meget fin stand. Samtidig giver bane 1 en meget mere intens kulisse, fordi tilskuerne står så tæt på. Det har vi også oplevet med reserveholdet. Og Sønderjyske er en stærk modstander, der har et erklæret mål om at være med i top seks efter klubbens seneste investeringer, siger Jakob Michelsen.

Glen Riddersholm har hentet gamle kendinge fra Midtjylland-tiden til Sønderjyske og Mads Albæk og Patrick Banggaard vil blive profiler og førerhunde i Haderslev.

- Nu er vi færdige med showkampene og med kun et par kampe tilbage, så zoomer vi ind på det hold, der skal spille mod FCK i den første turneringskamp, tilføjede Jakob Michelsen fra turen i Horne, hvor der også står teambuilding på menuen.

Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

22-årige Kamilla fik afslag som smedelærling: Det er da for dumt

Årstallet er 2019, og ligestillingen og ligeberettigelsen har været her længe. Derfor kan sygeplejersken sagtens være en mand, ligesom smeden sagtens kan være en kvinde. Eller … nå, nej, det kan smeden så åbenbart ikke. Den 22-årige Kamilla Søndergaard berettede i hvert fald i avisen tirsdag om, hvordan hun måtte igennem en syndflod af afslag, hvoraf mange handlede om hendes køn, inden hun til sidst fandt en smedelærlingeplads på værftet i Assens. Inden da var hun blevet ramt af den ene dårlige forklaring efter den anden, herunder den dårligste af alle: Nej, du kan ikke blive smed, fordi du er pige. Alle disse rigide afslag er ikke givet i 1879 eller i 1919 eller i 1939. De er givet i 2019. Tænk sig: I 2019 siger nogle af de virksomheder, der bestandigt skriger efter arbejdskraft, stadig nej til at ansætte nye medarbejdere, blot fordi ansøgerne har et andet køn end de fleste andre ansatte på arbejdspladsen. Det er absurd. Og det er mistrøstigt. Danske virksomheder er ganske enkelt nødt til at åbne øjnene og rette interessen mod begge køn, hvis de fortsat vil have adgang til de bedste kandidater på markedet. Derfor er det glædeligt, at brancheorganisationerne Danske Maritime, Danske Havne og Danske Rederier er gået målrettet i gang med at styrke rekrutteringen af kvinder til job i typiske mandefag som maskinmester, skibsfører, smed og en række andre fagområder inden for Det Blå Danmark. For det er den eneste måde, hvorpå man kan sikre sig dygtige medarbejdere i fremtiden. Disse organisationer bør blive et forbillede for andre organisationer, brancher, virksomheder og uddannelsesinstitutioner, der stadig har bedst øje for det ene køn. For man er nødt til at henvende sig til både mænd og kvinder, hvis man vil styrke rekrutteringer. Det er nemlig ikke sikkert, at man bliver en god sygeplejerske, fordi man er kvinde. Eller at man bliver en god smed, fordi man er mand. Til gengæld er det sikkert, at man allerhøjst får fat i halvdelen af de klogeste talenter, hvis man kun henvender sig til det ene køn. Og det er da for dumt.

Annonce