Annonce
Faaborg-Midtfyn

Nu vil hun nørde i sundhedspolitik: V-stemmesluger stopper i kommunalbestyrelsen

Herdi Hanghøi, Ferritslev, vil nu bruge netværk, erfaring og viden på regional sundhedspolitik. Foto: Nils Svalebøg
Herdis Hanghøi, 67, stopper efter 24 år i kommunalpolitik. I stedet går hun all-in på sundhedspolitik og vil gøre comeback i regionsrådet.

Ferritslev: Vælgerflugtsramte Venstre skal ud og finde over 400 personlige stemmer, som Herdis Hanghøi ikke leverer ved næste valg - bare for at bevare status quo i kommunalbestyrelsen i Faaborg-Midtfyn.

Efter 24 år i kommunalpolitik har formanden for kommunens Sundheds- og Omsorgsudvalg besluttet, at hun ikke genopstiller ved KV21. I stedet satser hun på regionsrådet.


Annonce

Sundhedsområdet er uhyre væsentligt for os allesammen, og det har vi da ikke mindst set her under coronakrisen. Det er et politisk område, som jeg gerne vil gøre mit til at give en god udvikling.

Herdis Hanghøi, Venstre.


- Alting har sin tid, og efter 24 spændende og begivenhedsrige år, hvor jeg blandt andet har været med til at gennemføre en kommunalreform, flytter jeg nu mit fokus, forklarer hun.

- Er det en synkende skude, du forlader?

- Venstres opstillingsliste i Faaborg-Midtfyn? Nej, det er det i hvert fald ikke. Den kommer til at bestå af mange gode navne, og til et kommunalvalg stemmer folk jo netop på personer, de kender. Når jeg stopper, giver jeg plads til, at yngre kræfter kan komme til. Det er, som det skal være.

- Hvem vil du anbefale dine vælgere at stemme på?

- Først og fremmest på Venstre, og dernæst en kandidat, de har tillid til. Det skal vælgerne gøre op med sig selv, det skal jeg ikke fortælle dem.

- Hvem stemmer du selv på?

- Det skal ikke stå i avisen, og jeg kender heller ikke alle navnene på listen endnu.

Var tæt på genvalg

Herdis Hanghøi går nu all-in på regionsrådet, som hun er førstesuppleant til. Hun var inde i perioden 2014-2017, men manglede 40 stemmer i at opnå genvalg sidst og blev Venstres førstesuppleant.

- Er regionsrådet en retrætepost for dig?

- Nej, snarere det modsatte. Sundhedsområdet er uhyre væsentligt for os allesammen, og det har vi da ikke mindst set her under coronakrisen. Det er et politisk område, som jeg gerne vil gøre mit til at give en god udvikling, siger hun.

Det er hun allerede godt i gang med. Ud over den formandspost, hun har i kommunens politiske Sundheds- og Omsorgsudvalg, er hun næstformand i regionens Sundhedskoordinationsudvalg, hun sidder i bestyrelsen for Patientpårørenderådet ved OUH og i bestyrelsen for Det Pallitative Frivillige Netværk, Forskningsrådet ved OUH, og desuden er hun næstformand i Kræftens Bekæmpelse i Faaborg-Midtfyn.

Herdis Hanghøi

67 år, født og opvokset på slægtsgård i Ferritselv, hvor hun frem til 2015 drev virksomhed sammen med sin mand, Jørgen. Sammen har de to døtre.

Startede sit politiske virke med en plads i den lokale skolebestyrelse i midten af 80'erne. Blev i 1998 valgt til kommunalbestyrelsen for Venstre i Årslev og blev siden valgt til kommunalbestyrelsen for Faaborg-Midtfyn.

Ved valget i 2013 stod hun nummer to på Venstres liste efter Christian Thygesen. Hun fik 535 personlige stemmer ved kommunalvalget og blev ved konstitueringen formand for Socialudvalget. Det lykkes også med 1955 personlige stemmer at blive valgt til regionsrådet.

Ved valget i 2017 stod hun nummer tre på Venstres opstillingsliste og gik tilbage til 406 personlige stemmer. Generelt fik Venstre en tilbagegang på mere end 10 procent. Ved Regionsrådsvalget gik hun en anelse frem, til 1960 personlige stemmer, men det var alligevel 40 for lidt til at opnå genvalg.

- Ja, du kan såmænd godt sige, at jeg er blevet til en sundhedspolitisk nørd. Jeg har efterhånden fået nogle brede netværk, og de erfaringer, jeg har taget med mig, vil jeg gerne omsætte til en endnu mere velfungerende sundhedspolitik, siger 67-årige Herdis Hanghøi.

Hun har fået en plads som nummer 13 på listen af Venstres 42 kandidater til Regionsrådsvalget og er altså den højest placerede Venstre-kandidat fra Faaborg-Midtfyn. Venstre har i dag 14 af de 41 pladser i det syddanske regionsråd.

Ud over, at Herdis Hanghøi ikke genopstiller for Venstre ved kommunalvalget, ligger det også fast, at Ole F. Pedersen ikke gør. Herdis Hanghøi og Ole Pedersen fik tilsammen 805 af de 7059 stemmer, Venstre fik ved valget i 2017.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
OB

Det klædte OB igen at overfalde modstanderen

Kerteminde

Fynsk kulturarv havner i hænderne på ’gribbe’: En type bolig har endnu ikke nydt godt af opsvinget

Kerteminde

Trods glohedt ejendomsmarked: Ingeborg kan ikke sælge sin historiske ejendom

Annonce