Annonce
Faaborg-Midtfyn

Nu vil de gamle have gjort rent: Ingen plejekrævende ældre er corona-syge i Faaborg-Midtfyn

Siggi W. Kristoffersen har fået sat 141 navne i jobbanken, men hvad folkene i givet fald skal sættes til, ved han ikke endnu. Foto: Faaborg-Midtfyn Kommune.
141 har meldt sig til kommunens corona-jobbank, men den er der ikke behov for endnu. Kommunen kender ikke til smittede ældre og sygefraværet er lavt blandt personalet. Derfor mener ældrerådet, der kan skrues op for rengøringen i de ældres hjem.
Annonce

Faaborg-Midtfyn: Velfærdirektør Siggi W. Kristoffersen har ingen efterretninger om, at plejekrævende ældre i Faaborg-Midtfyn, hverken på plejecentre eller i private hjem, er syge med coronavirus. Hos omsorgspersonalet ligger antallet af sygemeldinger på noget nær normalt niveau.

Formanden for ældrerådet Henning Spangsberg, glæder sig over den melding, og ser frem til, at rengøringsstandarden hos kommunens ældre, så kan blive løftet op på et normaliseret niveau.

Det er ikke sådan, at coronavirus helt er gået uden om Faaborg-Midtfyn, og to borgere indgår desværre i statistikken over danskere, som er døde med coronavirus.

- Aktuelt har vi ikke kendskab til, at der er plejekrævende ældre med coronavirus. Det er især rigtig godt, at vi har kunnet undgå smittespredning på plejecentrene, hvor coronavirus kan være ekstra farlig for de allersvageste borgere, siger Siggi W. Kristoffersen.

Når det går så godt med at begrænse smittespredningen, ser ældrerådsformand Henning Spangsberg gerne, at der bliver skruet op for rengøringen hos pensionisterne. Foto: Katrine Becher Damkjær
Annonce

Langsom spredning

Også sosu-assistenterne og sygehjælperne ser i det store hele ud til at være gået ram forbi.

- For nogle uger siden lå vi på 60 sygemeldinger. Meldingen var jo, man skulle blive hjemme, hvis man havde de mindste symptomer. Nu har tallet stabiliseret sig omkring 35-40 sygemeldinger. Man kan sige, at det er samfundets strategi, der er lykkedes på godt og ondt. Det er mit indtryk, at personalet meget omhyggeligt følger sundhedsmyndighederne anbefalinger - også i deres fritid. Smittespredningen sker meget langsomt i øjeblikket, siger Siggi W. Kristoffersen.

Han oplyser, at det er et beskedent antal sygemeldte, der er blevet testet for virus, og at testene stort set enslydende har været negative.

Annonce

Flere skal testes

Velfærdsdirektøren tager forbehold for, at det billede kan ændre sig, nu hvor regionerne justerer på teststrategien og vil teste flere, ligesom han pointerer, at scenariet formentlig vil ændre sig, i takt med at samfundet genåbner, og smittetrykket derfor også øges.

- 7-9-13 ser vi ingen tegn på, at det vil ske i et tempo, vi ikke kan håndtere, selv om det er en udfordring for os at ændre på vores kadence, siger velfærdsdirektøren.

Faaborg-Midtfyn er ret godt rustet til møde en større smittespredning. Det er således gjort klar til 16 akutpladser i Årslev, som står ubenyttede, fordi smittetrykket er væsentlig mindre end forventet, og OUH sagtens selv kan håndtere patienterne.

Annonce

141 står på spring i jobbank

Samtidig er kommunens corona-jobbank boostet med 141 navne.

- 50 af dem er vores egne ansatte med sundhedsfaglig baggrund, som er klar til at skifte sektor, hvis det viser sig nødvendigt. De øvrige er borgere, som også er parate til at træde til. Det er meget glædeligt.

- Jeg kan ikke sige noget om, hvad vi får behov for, for vi ved ikke, hvordan smittespredningen vil ske, heller ikke om det viser sig, at det pludselig kan være pædagoger eller lærervikarer, vi får brug for, men vores corona-jobbank er stadig åben, siger velfærdsdirektøren.

Annonce

Ældrerådsformand kræver rengøring

Ældrerådets formand Henning Spangsberg deler Siggi W. Kristoffersens glæde over, at Faaborg-Midtfyn lige nu ikke er så hårdt ramt at smittespredning.

- Lige nu får vi ikke så megen information i Ældrerådet. Vores seneste møde blev aflyst, og vi har først planlagt ét i maj, så må vi se, om det bliver via skype eller ved et fysisk fremmøde. Noget af det, jeg forventer, vi kommer til at slå ned på dér, er rengøringsstandarden hos vores ældre. Den lader lige nu noget tilbage at ønske. Jeg har bemærket mig, at velfærdsdirektøren har sagt, at coronavirus ikke kommer af nullermænd, men jeg tror enhver kan sætte sig ind i, at der er andre problemer i, at køkkener og badeværelser ikke bliver rengjort i ugevis. Og hvis der ikke er sygemeldinger af betydning i hjemmeplejen, tænker jeg, at vi kan bevæge os frem mod normaliserede tilstande, siger Henning Spangsberg.

Ifølge Statens Seruminstitut var der 20. april kl. 8 konstateret i alt 29 smittetilfælde i Faaborg-Midtfyn Kommune.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Odense

Påvirket fynbo fik taget bilen

Annonce