Annonce
Odense

Nu var ledigheden i Odense ellers begyndt at falde: Antallet af arbejdsløse er stagneret

Det var i 2016, at Odenses politikere besluttede, at arbejdsløsheden i år skal nå ned på niveau med landsgennemsnittet. Men med de seneste ledighedstal ser det fortsat svært ud. Arkivfoto: Kim Dahl Nielsen
Efter Odenses arbejdsløshedskø blev mindre i december, er de nyeste tal for januar mindre positive. - Det er frustrerende, siger beskæftigelses- og socialrådmand Brian Dybro (SF).

Den politiske ambition er ikke til at misforstå: Det er i år, at den odenseanske arbejdsløshedskø skal ned på niveau med landsgennemsnittet.

Men efter en december, hvor ledigheden i Odense faldt med 0,2 procentpoint og gav forsigtig glæde, så er de nyeste tal for januar langt fra så opmuntrende. En opgørelse fra Danmarks Statistisk viser nemlig, at faldet i mængden af arbejdsløse i Odense er stoppet, og ledighedsprocenten endnu en måned placerer sig på 4,7 - det svarer til 4.551 såkaldte fuldtidspersoner.

- Det er frustrerende, at ledighedstallet er stagneret igen, konstaterer beskæftigelses- og socialrådmand Brian Dybro (SF).

- For det her handler jo først og fremmest om, at så mange odenseanere som muligt får chancen for at blive en del af fællesskabet på en arbejdsplads. Derfor har vi også i Beskæftigelses- og Socialudvalget vedtaget en slutspurt med fokus på de grupper, hvor ledigheden er størst, hvor vi blandt andet sætter ind med ekstra indsatser over for akademikere, et stærkt fokus på opkvalificering af ufaglærte og brancherettet danskundervisning til de ledige, der har problemer med sproget, forklarer rådmanden.

Samarbejde nødvendigt

Mere end 80 millioner kommunale kroner er foreløbig blevet investeret i at få flere ledige i arbejde, og ved budgetforhandlingerne i efteråret blev der lagt yderligere millioner til. Men penge gør det ikke alene. Brian Dybro påpeger, at der er brug for et tæt samarbejde med både erhvervslivet, uddannelsesinstitutionerne og de faglige organisationer.

- Jeg er ikke i tvivl om, at netop samarbejde er nøglen til at få ledigheden endnu længere ned. Der er ingen - hverken kommune, faglige organisationer eller erhvervslivet, der kan gøre det alene, siger han.

Heller ikke på landsplan er arbejdsløsheden i januar faldet, og den ligger derfor stadig på 3,7 procent.

Med en ledighedsprocent på de 4,7 procent har Odense - ligesom i december - landets sjette-højeste ledighed. Den lå i begyndelsen af 2016, det var umiddelbart inden byrådsbeslutningen om i 2020 at bringe den ned på landsgennemsnittet, på 5,9 procent. På landsplan var tallet dengang 4,2.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce