Annonce
Kerteminde

Måle Bagerbod udvider allerede igen: Fra en ældgammel landbrugsvogn skal der skabes en ny succes

Viola Meisl skrev de allerførste bogstaver på den nye isvogn, der efterfølgende blev taget i brug. Foto: Rasmus Henriksen
Måle Bagerbod udvider nu på havnen i Kerteminde, mens fremtiden for boden i Måle fortsat er uklar.

Kerteminde/Måle: Duften af nybagt brød har i lidt mere end to uger spredt sig på kajen i Kerteminde, hvor Fyns mest omtalte bager - Måle Bagerbod - har forpagtet det lille hus ved Fjord & Bælt.

Allerede nu har familien bag besluttet sig for at udvide "den nye bod", hvilket ses i form af en gammel vogn, der er kørt ind foran facaden.

Gik man forbi onsdag middag kunne man se - Sven Haarder, der driver måle bagerbod med sin kone Christina Meisl og deres fire børn - fylde den op med hvide bøtter fyldt med is.

Annonce

- Vi har fået bygget en isvogn af en ældgammel landbrugsvogn, som vi holdt af at bruge ude i Måle. Den har vi så trillet herind og bygget den om med en moderne isfryser, fortæller Sven Haarder.

Sven Haarder fyldte is i den nye fryser, der indeholder smage lige fra gulerod/havtorn til vanilje og chokolade. Foto: Rasmus Henriksen

I løbet af onsdag middag lagde en lind strøm af kunder vejen forbi, men mange har fortsat endnu ikke opdaget stedet, oplever Sven Haarder, der overvejer at sætte flere skilte op.

- Vi er blevet taget godt imod, og der har været besøg lige fra starten. Men vi kan da godt mærke, at vi er i en opstart.

- Men det er over forventning, når man tænker på, at vi er startet et nyt sted, med et nyt koncept på et sted, hvor der tidligere ikke har været så meget liv, altså her bag ishuset, siger Svend Haarder.


Nu er vi meget optaget af, hvad det her sted kan. Derfor har vi ikke overblik over, hvornår der vil blive åbnet i Måle. Men det her sted er en god variant af Måle.

Sven Haarder, medstifter af Måle Bagerbod.


Har flyttet ovne

Måle Bagerbod startede med en bod ude foran familiens private bolig, hvilket blev en så stor succes, at naboerne til sidst fik nok af den heftige trafik til og fra boden, hvorefter en længere konflikt begyndte.

Lige nu er boden i Måle ikke åbent, og hvornår og om den overhovedet åbner igen, er endnu ikke besluttet.

- Vi er typerne, der bliver begejstret og kaster os ud i noget. Nu er vi meget optaget af, hvad det her sted kan. Derfor har vi ikke overblik over, hvornår der vil blive åbnet i Måle. Men det her sted er en god variant af Måle, fortæller Sven Haarder.

Lørdag vil der blive bagt pizza i ovnene, der for alvor vil stå sin prøve på den nye lokation. Foto: Rasmus Henriksen

Efterhånden bages mere og mere brød på den nye placering i Kerteminde.

- Vi har stadig ovne tilbage i Måle. Så det er en kombination af, at vi kører noget ind, som er bagt, mens andre ting bliver bagt her.

Ud over de seks familiemedlemmer har Måle Bagerbod otte ansatte, der dog ikke er på fuldtid.

- Det kan godt vise sig at være for lidt. Efterspørgslen siger i hvert fald ”skaf nogle flere folk”. På den måde kan vi, der trækker hele tiden, også få fyraften en gang i mellem, siger Sven Haarder.

Pladsen i den nye bod er udnyttet fuldt ud. Foto: Rasmus Henriksen
Annonce

Hånd i hånd

Bagerboden har allerede fundet sig godt til rette på kajen, hvor der på arealet bag ved er indrettet et område med sand, hvor der ud over borde og stole er opstillet planter, som man naturligt vil finde i naturen eksempelvis på stranden i Måle.

Det med at gøre ting i respekt for naturen har også gjort sig gældende i valget af is.

- Det er en gave at have så dejlig en natur, og det er også en opgave, fordi vi skal passe på den. Det, vi gør, skal være i pagt med naturen. Den besked har hele menneskeheden fået på så mange planer. Beskederne er voldsomme i form af klima, biodiversitet og hvis du spørger mig også med Covid, om at vi skal være i bedre pagt med naturen.

- Handling i det her tilfælde er at finde noget is, hvor man får stor glæde ved smagen, samtidig med at man har en fin samvittighed og kan tænke på, at køerne har tre ud af maksimalt tre hjerter i fødevarestyrelsens vurdering af dyrevelfærden, slutter Svend Haarder.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Odense For abonnenter

Nyt notat afslører dyb frustration i specialenhed mod bander: Kriminelle går under jorden, men kan beholde kontanthjælpen

OB

OB-angriber lejes ud til Kolding IF

Assens For abonnenter

Kæmpe solcellepark til 78 millioner bliver taget i brug om få dage: - Vi forventer, at varmeprisen falder med ti procent

Annonce