Annonce
Faaborg-Midtfyn

Nu tager en MTB-bane fart

Banen, der blandt andet løber op til Bøgegrotten, er ved at være køreklar. Men tanken er, at banen udbygges yderligere.

Frivillige arbejder på højtryk for at få skabt mountainbike-bane i Ringe.

Ringe: Ringe er en cykelby, og den skal brande sig på at være en cykelby. Sådan har det lydt i flere år, hvor blandt andet Team Ringe, Team Rynkeby og Hjerterdametouren har sat byen på landkortet. Inden længe føjes endnu et tiltag til billedet, når en godt fire kilometer lang mountainbike-bane er færdig.

- Det bliver en unik bane, som man faktisk ikke ser andre steder i landet, siger Jakob Hansen.

Han er formand i foreningen MTB-Cyclecross Midtfyn, der står bag projektet. Banen løber i området ved dyrskuepladsen blandt andet ved og på Goe Bakke og på bakkerne ved Bøgegrotten på den anden side af motorvejen. Netop ved Bøgegrotten har eksperter været i fuld gang med gravemaskiner for at få skabt hop og sving.

- Der er lavet spor, så man kan køre uden om hop og sving, for vi vil også gerne have børn til at køre med, forklarer formanden, som selv er i arbejdstøjet sammen med den øvrige bestyrelse.

- Vi er seks mand, der hver tirsdag kl. 19 arbejder på banen. Lige nu er vi ved at bygge en 150 meter lang bro, fordi der er for vådt i en del af området, siger Jacob Hansen, der har søgt og fået penge til projektet i fonde.

Ideen blev fostret i fjor, men hvornår den står helt færdig, vil Jacob Hansen ikke give et helt færdigt bud på.

- Men man kan køre på den del, som er færdig, og det er en offentlig bane, så alle er velkomne, siger Jacob Hansden.

- Men jeg vil opfordre til, at man følger de uskrevne regler og ikke smider noget i naturen, siger formanden, der gerne hører fra folk, der har input til banen.

Det samme gælder, hvis man er interesseret i at hjælpe med banen eller har spørgsmål, og cykelfolkene kan fanges på Facebook under MTB-Cyclecross Midtfyn.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Odense

Hold jer væk: Ældre dieselbiler får adgang forbudt i det centrale Odense

Annonce