Annonce
Sport

Festen er skudt i gang: Nu strømmer folket til Sportslørdag

Især de mange børn kunne ikke vente med nærmest at sprænge dørene ind til Odense Idrætshal, hvor der er en masse stande. Men der er også masser af aktivitet i cykel-arenaen, i Odense isstadion og i bowlinghallen. Foto Birgitte Carol Heiberg
Årets udgave af den traditionsrige sportsfest i Odense Idrætspark er skudt i gang, og frem til klokken 17.00 kan man møde et utal af fynske sports-stjerner ved deres klubbers stande, og der er opvisninger og stande i både Odense Idrætshal, Thorvald Ellegaard Arena, Odense Isstadion og i bowlinghallen. Og det hele er gratis. Årets Sportsnavn kåres klokken 16.30.

IDRÆT: Dørene i Odense Idrætshal til årets udgave af den traditionsrige Sportslørdag er åbnet, og der er fra start stor tilstrømning til de hellige arenaer i Odense Idrætspark i Bolbro.

- Vi forventer de vanlige cirka 5000 tilskuere. Nok er der lidt udfordringer med parkering, men det ved alle, og det var der også sidste år, siger en af generalerne i kulissen, Jeanette Lund Clausen, fra arrangørgruppen, der også rummer fyens Stiftstidende.

Der er et væld af stande i de to haller i Odense Idrætshal, og der er opvisning i cykelsportens mægtige Thorkild Ellegaard Arena, hvor både triathleter og ryttere fører sig frem i de stejle kurver og på atletikbanerne.

OB, GOG og Odense Håndbold har stande i Odense Idrætshals opvisningshal, og der er masser af andre populære idrætsgrene - blandet op med de mere ukendte og nye sportsgrene.

Et af højdepunkterne er kåringen af Årets Sportsnavn 2019, som er en pris Fyens Stiftstidendes har uddelt siden starten af 1950'erne. Det sker ved 16.30-tiden og frem mod klokken 17.00.

Fra klokken 14.00 og i den næste time kan man i hal to høre interviews med OB's nye sportschef Michael Hemmingsen, Odense Håndbolds direktør Lars Peter Hermansen og GOG-anfører Frederik Clausen. Det sker ved Stiftstidendes stand lige til højre for indgangsdøren til hal 2.

I Odense Isstadion på Møllemarksvej - lige bag idrætshallerne giver både curling, ishockey- og skøjteklubben prøver på deres kunst, og i forhallen kan man opleve Næsby Tennis, Quidditc-idræt og sporten med fjernstyrede biler.

Det bliver fire timer med fuld fart frem, gang i sagerne og sang i gaderne i den fynske sports templer.

Annonce
Øjnene var store som både tekopper og kokosnødder hos mange af børnene, mens de ventede på, at dørene blev åbnet. Foto: Birgitte Carol heiberg
Der er gratis adgang til Sportslørdag, og børn og unge nærmest væltede ind fra starten klokken 13.00. Foto: Birgitte Carol Heiberg
En masse klubber har travlt med at gøre propaganda for deres idræt. Foto Birgitte Carol heiberg
Sports lørdagFoto Birgitte Carol heiberg
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Leder: Har vi et ansvar overfor den dræbte kvindes døtre?

Der er nogle ting, der er så barske, at du ikke kan læse om dem i avisen. Billederne af en ung syrisk kvinde fra Langeskov og hendes ni-årige søn, der blev dræbt og efterladt i en skov i Syrien. Dem kan du ikke se i Fyens Stiftstidende. Vi fortæller heller ikke, hvordan det præcist foregik, da deres liv endte i et middelalderligt ritual angiveligt udført af deres egen mand og far. Det er så forsimplet, uhyggeligt og afstumpet, at det ikke er til at forstå. Hvis du har lyst til at læse og se, hvad der skete natten til en søndag i februar i det nordlige Syrien tæt på grænsen til Tyrkiet, så kan du finde det i andre danske medier. Men vi bliver nødt til at tage en snak om, hvorfor en flygtningefamilie fra Langeskov vælger at rejse tilbage til det land, der er flygtet fra. Hvorefter familiens overhoved efter beskrivelser fra lokale medier og bekendte vælger at begå et sharia-inspireret mord på sin kone og søn. Den unge kvinde, der kom til Danmark for fire år siden, var efter alle beskrivelser særdeles velintegreret. Hun har taget kørekort og var netop ved at afslutte en uddannelse som frisør. Hendes ældste barn gik i 1. kasse i en dansk skole og havde danske venner. Paradoksalt nok var det netop derfor, kvinden endte med at dø, ifølge hendes venner i Danmark. Hun var blevet for dansk til sin ægtemand, der er gammel nok til at være hendes far. Rejsen til Syrien er efter alt at dømme sket i hemmelighed. Blev kvinden presset til at tage af sted? Har hun vidst, der var fare på færde? Det er ikke sikkert, vi nogen sinde får svar på de spørgsmål. Hendes mand meldte sig efter drabene til de lokale myndigheder, og lad os da håbe, de beholder ham et godt stykke tid, så han ikke kommer til Danmark igen. Lige nu og her er det mest presserende spørgsmål, hvad der skal ske med kvindens to yngste børn. To piger, der begge er født i Danmark, og som nu opholder sig hos familie i Syrien. Har vi i Danmark et ansvar over for dem? Eller skal vi lade dem sejle deres egen sø, og så må de klare sig, som de kan hos familien i Syrien?

Odense

Til trods for myndighedernes anbefalinger: Fjernvarme Fyn aflyser arrangement på grund af coronavirus

Annonce