Annonce
Odense

Nu står Malene og Gitte i spidsen for travbanen

Der er kvinder i front på Fyens Væddeløbsbane. Til venstre den ny bestyrelsesformand, Malene Raunholt og til højre daglig leder, Gitte Nyberg Bech. Foto: Nils Svalebøg
I løbet af i år har Fyens Væddeløbsbane fået såvel ny daglig leder som ny bestyrelsesformand. Begge er kvinder og relativt nye i væddeløbssporten.

Hen over forsommeren er det sket ting og sager på Fyens Væddeløbsbane. Efter en ganske dramatisk generalforsamling er der skiftet ud i banens bestyrelse. Da den nye bestyrelse skulle konstituere sig, pegede de øvrige medlemmer på advokat Malene Raunholt som formand. Og efter en kort betænkningstid sagde hun ja.

Hun er klar til at bruge den erfaring, der følger med jobbet som advokat, hvor hun i forvejen har en del professionelle bestyrelsesposter. Juraen og det kommercielle betegner hun som sine spidskompetencer, og så glæder hun sig over at være del af en bestyrelse, som har mange andre kompetencer.

Malene Raunholts indgang til sporten har været Fyens Væddeløbsbanes sponsornetværk, hvor hun har været med fra begyndelsen. Raunholt er partner i Kielberg Advokater, som er del af netværket.

- Jeg er med i mange netværk, og det her på væddeløbsbanen er et af de rigtig gode, siger Malene Raunholt.

- Miljøet på banen fascinerer mig. Der er glæde, indlevelse og begejstring, og den begejstring skal vi have spredt til hele byen, tilføjer den nye bestyrelsesformand.

Annonce
Bestyrelsesformand Malene Raunholt og daglig leder Gitte Nyberg Bech har begge stor hesteerfaring. Dog ikke så meget med væddeløbsheste som her traveren Haha Ha med erfarne John Køhler i sulkyen. Foto: Nils Svalebøg

Ny daglig leder

Allerede 1. marts skete der en anden ændring i banens ledelse. Gitte Nyberg Bech skiftede fra at være i spidsen af Det Fynske Dyrskue til at være daglig leder af Fyens Væddeløbsbane. Og selv om hun altså blev ansat af og under den tidligere bestyrelse, er der fuld opbakning fra den nye. Gitte Nyberg Bech og Malene Raunholt er enige om, at de har et fint samarbejde og tillid til hinanden.

Begge de to nye kvinder i spidsen for væddeløbsbanen har hesteinteresse. Den daglige leder har dressurheste, og bestyrelsesformanden har tidligere haft en springhest. Så glæden ved heste har de til fælles, selv om væddeløbsheste udi trav og galop altså er nyt for dem. Men det gør ikke glæden mindre.

Gitte Nyberg Bech fortæller, at hun er fascineret af den helt særlige stemning, når hestene kommer rundt i opløbssvinget, og folk rejser sig op og hujer og jubler.

- Men jeg har stadig meget nyt at lære, jeg er jo ikke født ind i den her branche. Jeg er dog fortrøstningsfuld, og med dem, der sidder rundt om bordet i bestyrelsen, føler jeg, at jeg har fuld opbakning, siger Gitte Nyberg Bech.

Hr. og fru Danmark

Fordi de begge er relativt nye, er der ikke nødvendigvis de helt bastante meldinger om fremtidsplanerne, der kommer fra Malene Raunholt og Gitte Nyberg Bech. De er dog enige om, at det gælder om at få flere mennesker til at få øje på charmen ved trav- og galopløb.

- Sponsornetværket har rigtig godt fat i erhvervslivet. Vi skal være bedre til også at få fat i hr. og fru Danmark, siger Malene Raunholt, og deri erklærer Gitte Nyberg Bech sig enig. Hun ser gerne, at banen bliver bedre til via hjemmeside og de sociale medier at få dem i tale, der ikke er væddeløbsnørder.

- Vi skal også fortælle, at man får en god gruppefølelse på væddeløbsbanen. At når man går til væddeløb, bliver man del af et fællesskab, siger Malene Raunholt.

Malene Raunholt er til daglig advokat og har flere bestyrelsesposter. Nu er hun formand for Fyens Væddeløbsbanes bestyrelsen. Foto: Nils Svalebøg
Annonce
Forsiden netop nu
Klumme

En livsingrediens, du ikke må f**** med

Det var blevet mørkt, da de to ladvogne endelig kørte afsted - fyldt med alskens indbo. Stumtjeneren, skænken, lænestolen og alt det andet habbengut, der vidnede om, at et liv engang var blevet levet med tingene. Huset, som tingene kom fra, var lige så mørk som aftenen. Jeg har set husets to gamle beboere mange gange. Sludret med dem om campingvognen, ferien sydpå og julefrokosten i pensionistklubben. Om længslen efter besøgene, der pludselig stoppede – og sorgen over det. ”Hvorfor?”, hang altid tungt i luften. En dag var kvinden væk. Demensen havde taget hende, sagde nogle. Længe efter konen forsvandt, så jeg manden gå alene frem og tilbage på vejen. Han så fortabt og trist ud. Ensom. I stedet for at tage kontakt til den gamle mand, begyndte jeg at ”gemme” mig, når jeg så ham. Bag min telefon, mit pandehår eller mælken, der i raketfart skulle på køl. For jeg har jo virkelig travlt, ikk’? Åbenbart alt for meget om ørerne til at give den gamle mand fem minutter af min tid (for hvad nu, hvis han, ligesom Fakta, gerne ville have, at jeg blev lidt længere?). Dét var der altså ikke tid tid. Nu er manden også væk. Det har han været et godt stykke tid. Jeg har taget mig selv i at hold øje med, om han kom forbi min vindue. Det gjorde han ikke. Mon han er død lige som livet i huset? Er han kommet på plejehjem? Er der overhovedet andre end mig, der har bemærket, at han er væk? Jeg ville ønske, at jeg kunne spole tiden tilbage. At jeg havde taget hovedet ud af r**** og talt med min næsten nabo, som jeg gjorde for år tilbage. For hvad er egentlig mere vigtigt end, at vi ser hinanden og tager os tid til hinanden? Relationer er det vigtigste i verden. Det er dem, der er med til at holde ensomheden fra døren. Relationer får os til at føle os i live. Studier viser faktisk, at det skærer år af vores levetid, hvis vi ikke er en del af relationer. Det tomme hus og møblerne på vognenes lad fik mig for alvor til at vende blikket mod en af mine relationer, hvor mørket er ved at falde på. Det fik mit til at tænke på, hvordan tid er en livsingrediens, vi ikke må f**** med. En dag har vi ikke mere tid at give af. Vi skal sænke farten og lade være med at spilde tiden på at brokke os over vejret eller lørdagens genudsendelser på tv. Tidsspilde er det også at bære nag, være vrede over fortiden, at kæmpe for at få ret eller for at ændre andre. Vi skal give hinanden vores (nu)tid. Være sammen med de mennesker, vi holder af. Tale med hinanden – naboen, forældre, kassedamen, ens børn, taxichaufføren, venner. Give hinanden kys, kram og komplimenter. Hver dag. Dét er en god måde at bruge tiden på.

Annonce