Annonce
Fyn

Nu står holdet med gode kort i Champions League - Odense Håndbolds vilde sejr i Valcea

Jubel blandt spillerne kort efter sejren. Foto: Odense Håndbold
Odense Håndbold har lagt ud med to sejre i Gruppe B i Champions League og har dermed lagt perfekt op til næste søndags hjemmekamp mod Buducnost.
Annonce

HÅBDBOLD: Odense Håndbold fik den perfekte belønning for maratonrejsen til Rumænien, da holdet viftede Valcea væk med en koncentreret og homogen indsats, der udløste en storsejr på 30-21.

Dermed har holdet vundet de to første matcher i Gruppe B i Champions League og ligger i det mindste perfekt til at nå mellem nummer tre og seks, som får en ekstra chance for at komme i playoff om fire ekstra kvartfinalepladser.

De to øverste i hver af de to grupper med hver otte hold  går direkte til kvartfinalerne, og den drøm kan Odense Håndbold jagte i den kommende hjemmekamp mod Buducnost.

Odense Håndbold kunne for første gang i ugevis sætte den hollandske VM-topscorer Lois Abbingh ind på venstrebacken, og det gav som ventet straks helt andre muligheder i angrebet, hvor det ellers var de stærke gennembruds-spillere Mie Højlund, Nycke Groot og Helena Elver, der havde åbnet det orange bal i provinsbyen - 215 kilometer nordvest for hovedstaden Bukarest.

Annonce

Eksplosivt håndled

Abbingh fik før pausen vist det eksplosive håndled og det korte aftræk, og på samme vis blev Anne Cecilie de La Cour i nogle momenter sat ind på højrebacken og fik med et hurtigt mål gentaget de muligheder, der ligger, når La Cour alvor kommer i form.

Freja Cohrt fik en fornem start med flere scoringer og viskede dermed de sidste par ugers svingende indsatser væk. Nycke Groot lagde flere gange perfekt op til Cohrt, og især et opspil med venstrehånden var en nydelse at skue. Cohrt fortsatte kampen ud med at vise det store repertoire.

Kampen Kort

Champions League, gruppe B

Ramnicu Valcea-Odense Håndbold 21-30 (10-13)

Mål: Oltchim Valcea: Alicia Fernandez 6, Asma Elghaoui 5, Ann Grete Nørgaard 4, Jelena Trifunovic 3, Zeljka Nikolic 2, Evgenija Minevskaja 1.

Odense: Freja Cohrt Kyndbøl 8, Lois Abbingh 5, Jessica Quintino 4, Cornelia Nycke Groot 4, Rikke Iversen 3, Malene Aambakk 2, Helena Elver 2, Anne Cecilie Dornonville de la Cour 1, Mie Højlund 1.

Udvisninger: Oltchim Valcea 3, Odense 5.

Stillinger undervejs: 0-3, 4-7, 10-10, (10-13), 10-15, 12-16, 13-19, 14-19, 14-21, 16-22, 17-22, 17-23, 21-30.

Bedste spillere: Atlhea Reinhardt og Freja Cohrt, Odense Håndbold deler prædikatet.

Dommere: Svetoslav Yovchev og Zvezdelin Yonchev, Bulgarien (sikre og med klar linje).

Tilskuere: Kun på torvet i Valcea, hvor de var opstillet stole.

Næste kamp: Onsdag den 23. september klokken 18.30: Odense Håndbold-Horsens Håndbold Elite i Ligaen.

Rumænerne havde det meste af tiden enorme problemer med at få scoret fra distancen, men var til gengæld snedige på indspil til stregen, og værterne kom med fire mål i træk op op 10-10 - endda kort efter at træner Ulrik Kirkely havde nappet en timeout.

Annonce

Profiler corona-ramt

Man anede, at Odense Håndbold burde have mere bredde, fordi nogle af Valcea-profilerne op til kampen var blevet sat ud af spillet på grund af corona - og savnet af Kristina Liscevic og Mireya Gonzalez var mærkbart på højrebacken. Presset på alternativerne blev for stort, og den tidligere liga-topscorer Glibko var helt væk.

Fra stillingen 16-10 fem minutter inde i 2. halvleg var det kun et spørgsmål, om Odense Håndbold kunne holde koncentrationen, fordi Althea Reinhardt havde holdt et højt niveau - blandt andet med to redninger af straffekast. Og nogle minutter efter en vild dobbeltredning.

Sara Hald og kammeraterne viste alle stor koncentration i Rumænien. Som her i den første kamp i gruppen hjemme forrige lørdag mod Dortmund, hvor Hald svæver ind over stregen, mens Mie Højlund allerede er i gang med tilbageløbet. Den Højlund-egenskab gav bonus i Valcea. Arkivfoto: Claus Fisker/Ritzau Scanpix

Tess Wester måtte stort set nøjes med at blive sat ind ved et straffekast, men jublede over Reinhardts præstation i det altid stærke samarbejde på den post.

Annonce

Elver rykkede

Helena Elvar fik to gange fremprovokeret udvisninger, når hun rykkede på ydersiden af det rumænske forsvar, der følte sig fristet til at vride Elver grumt rundt i luften.

Mie Højlund leverede et stærkt eksempel på viljen, da hun efter et forhastet skud nåede tilbage og med et dynamisk løb bremsede rumænernes kontraløb.

På en dag, hvor stort set alle gæsternes spillere bidrog med hver deres egenskaber til sejren kunne man også notere, at Jessica Quintino efter skadespausen kom igen med de karakteristiske svæv og løb fra fløjen, og trænerne kunne fra midt i 2. halvleg bruge spillere fra alle hylderne, så også Angelica Wallén og Malene Aambakk fik værdifuld spilletid.

Med enkelte undtagelser holdt Odense Håndbold konstant et skarpt blik på udviklingen i kampen og afværgede de enkelte Valcea-forsøg på at komme tilbage i kampen.

Annonce

Abbingh som bonus

Men først og fremmest fik træner Ulrik Kirkely denne lørdag for alvor set de ekstra muligheder, som opstår, når Lois Abbingh er klar, og at hollænderen så eksekverede nogle straffekast med stor sikkerhed, var kun en ekstra bonus.

Nu kommer Horsens på onsdag til Odense i ligaen, og her kan træneren teste de nye muligheder før braget mod Buducnost på næste søndag i Odense Idrætshal.

Der bør være tid nok til at fundere over mulighederne, når Odense-truppen søndag morgen tager fat på langturen hjem mod det fynske land - efter fire-timers-busturen ind mod lufthavnen i Bukarest.

Annonce
Navne For abonnenter

Dødsfald: Alexander Vedernikov var et beskedent og privat menneske, men når han besteg podiet foran orkestret, gav han sig fuldt ud

Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Odense

Hård dom over ghettolov: Tudetosset

Annonce