Annonce
Kerteminde

Slut med det Vilde Vesten: P-vagterne kommer

Fra uge 41 er der atter gang i bødeblokken i Kerteminde. Arkivfoto
Faaborg-Midtfyn Kommune forventer at underskrive lejeaftalen om parkeringsvagter i næste uge.

Kerteminde: Et halvt år efter det oprindeligt blev annonceret, at nu var parkeringsvagterne på vej til Kerteminde, ser det endelig ud til, at der vil blive ryddet op i antallet af Kerteminde-parkeringer.

Parkeringsvagterne, der skal patruljere i Kerteminde, bliver nemlig udlånt af Faaborg-Midtfyn Kommune. Og her skulle forvaltningen lige bruge et par ekstra uger til at finde ud af, om kontrakten skal godkendes af det politiske niveau, eller om det er noget, embedsmændene kan klare.

Efter at have tænkt over sagen har embedsmændene fået lov til at skrive under på kontrakten, og afdelingsleder for natur og trafik i Faaborg-Midtfyn Kommune, Ole Tyrsted Jørgensen, forventer, at kontrakten er underskrevet i uge 38.

- Det varer ikke lang tid, før den er underskrevet, fortæller Ole Jørgensen, der forklarer, at de parkeringsvagtstimer, Faaborg-Midtyn sælger til Kerteminde, er overskudskapacitet.

- Det er derfor, at når de (Kerteminde, red) låner vores parkeringsvagter, så betaler Kerteminde Kommune en timeløn der dækker parkeringsvagtens løn og den forholdsmæssigt andel af de administrative omkostninger, forklarer Ole Jørgensen.

Annonce

To ugers helle

Hvis kontrakten - som forventet - bliver underskrevet i næste uge, kan de første parkeringsvagter køre til Kerteminde ugen efter.

Når parkeringsvagterne begynder at patruljere i Kerteminde, får bilisterne to ugers helle, hvor vagterne kun vil give advarsler til ulovligt parkerede biler.

- Vi har sådan en 14 dages indkøring med kontrollen, hvor der kun bliver uddelt postkort, fortæller Peter Bundgaard, der er ingeniør ved Kerteminde Kommune.

Det vil sige, hvis alt går lige efter en snor, vil de første parkeringsbøder blive udskrevet i uge 41.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Tal højt om psykisk sygdom

Der bliver malet sådan et billede af os psykisk syge som nogle vildt farlige kriminelle, der går og stikker folk ned. Men langt størstedelen af os har bare nogle andre udfordringer end andre, og det går værst ud over os selv", sagde 41-årige Michael Hansen til avisen tidligere på ugen. Deri har Michael Hansen ret: Psykisk sygdom er først og fremmest en belastning for den syge, ikke for omgivelserne. Alligevel bliver mennesker med psykiske sygdomme ofte betragtet med mistænksomhed eller direkte frygt af andre mennesker. For de fleste af os har lettere ved at forholde os til et brækket ben end et brækket sind. Sådan behøver det imidlertid ikke være. Hvis vi hver især lærer mere om psykiske sygdomme, kan vi få lagt noget af den unødvendige frygt bag os. Derfor er det godt og nødvendigt, at Michael Hansen og andre som han taler højt om deres sygdom og diagnoser, så vi kan få nuanceret vores syn på psykiatriske sygdomme. Michael Hansen lider af såkaldt paranoid skizofreni, en af de sværeste psykiske lidelser, der findes; en lidelse, som kun ganske få promille af danskerne lider af, og derfor en lidelse som kun ganske få af os kommer til at stifte bekendtskab med i vores liv. Selv om sygdommen er udstyret med et mystisk, endda et nærmest ildevarslende navn, er Michael Hansen imidlertid hverken mere eller mindre farlig for sine omgivelser end dig og mig. Michael Hansen er kort sagt et menneske som os. Og han skal betragtes som sådan; han skal ikke betragtes som potentiel morder. Statistikken er smerteligt tydelig: Langt hovedparten af landets psykisk syge bliver mødt med fordomme, når de taler om deres sygdom. Derfor har fire ud af fem psykisk syge undveget kontakt med andre mennesker, og tre ud af fem har afholdt sig fra at søge uddannelser eller lignende. Det er deprimerende tal. Derfor er der brug for, at Michael Hansen og endnu flere psykisk syge med ham får modet til at tale højt om deres sygdom og til at forklare, hvad den går ud på. Samtidig er der brug for, at vi, der ikke har en psykiatrisk diagnose, har modet til at lytte og forstå. Så tal højt. Det hjælper.

Annonce