Annonce
Kerteminde

Slut med det Vilde Vesten: P-vagterne kommer

Fra uge 41 er der atter gang i bødeblokken i Kerteminde. Arkivfoto
Faaborg-Midtfyn Kommune forventer at underskrive lejeaftalen om parkeringsvagter i næste uge.

Kerteminde: Et halvt år efter det oprindeligt blev annonceret, at nu var parkeringsvagterne på vej til Kerteminde, ser det endelig ud til, at der vil blive ryddet op i antallet af Kerteminde-parkeringer.

Parkeringsvagterne, der skal patruljere i Kerteminde, bliver nemlig udlånt af Faaborg-Midtfyn Kommune. Og her skulle forvaltningen lige bruge et par ekstra uger til at finde ud af, om kontrakten skal godkendes af det politiske niveau, eller om det er noget, embedsmændene kan klare.

Efter at have tænkt over sagen har embedsmændene fået lov til at skrive under på kontrakten, og afdelingsleder for natur og trafik i Faaborg-Midtfyn Kommune, Ole Tyrsted Jørgensen, forventer, at kontrakten er underskrevet i uge 38.

- Det varer ikke lang tid, før den er underskrevet, fortæller Ole Jørgensen, der forklarer, at de parkeringsvagtstimer, Faaborg-Midtyn sælger til Kerteminde, er overskudskapacitet.

- Det er derfor, at når de (Kerteminde, red) låner vores parkeringsvagter, så betaler Kerteminde Kommune en timeløn der dækker parkeringsvagtens løn og den forholdsmæssigt andel af de administrative omkostninger, forklarer Ole Jørgensen.

Annonce

To ugers helle

Hvis kontrakten - som forventet - bliver underskrevet i næste uge, kan de første parkeringsvagter køre til Kerteminde ugen efter.

Når parkeringsvagterne begynder at patruljere i Kerteminde, får bilisterne to ugers helle, hvor vagterne kun vil give advarsler til ulovligt parkerede biler.

- Vi har sådan en 14 dages indkøring med kontrollen, hvor der kun bliver uddelt postkort, fortæller Peter Bundgaard, der er ingeniør ved Kerteminde Kommune.

Det vil sige, hvis alt går lige efter en snor, vil de første parkeringsbøder blive udskrevet i uge 41.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce