Annonce
Assens

Nu sker det: Stor fastfoodkæde etablerer restaurant ved afkørsel 55

Det er her i rundkørslen i Grønnemose i trekanten mellem Industrivej og Gl. Hovedvej (nederste venstre hjørne), at der skal etableres et nyt servicecenter/motorvejsanlæg. Arkivfoto: Peter Leth-Larsen
Firmaet Stender A/S' projekt om et nyt servicecenter med restauranter og tankanlæg ved motorvejsafkørsel 55 bliver nu en realitet. En restaurant, et tankselskab og et firma, der laver ladestandere til elbiler har valgt at etablere sig på grunden.

Grønnemose: Inden længe kan sultne motorvejsbilister og folk fra lokalområdet i Grønnemose forhåbentlig sætte tænderne i en burger og pomfritter - eller noget helt tredje.

En restaurantkæde har nemlig valgt at placere en ny restaurant tæt på afkørsel 55 på Fynske Motorvej. Men hvilken restaurantkæde, der har set sig lun på stedet og beliggenheden, vil medejer af Stender-gruppen, Allan Egeris Arentsen, ikke ud med endnu.

- Det er én af de største aktører inden for fastfood, der har valgt at bosætte sig på stedet. Jeg kan endnu ikke sige, hvilken restaurant der er tale om, da der stadig er nogle få detaljer, der skal på plads i forhold til byggetilladelsen, men aktøren bliver offentliggjort i løbet af to uger, fortæller han.

Annonce

Ligeledes har et tankselskab og en virksomhed, der laver ladestandere til elbiler, også valgt at placere sig i samme område. Og det er ifølge Allan Egeris Arentsen selskaber, som i forvejen er udbredte i Danmark, men nærmere kan han ikke komme på, hvem det er.

Corona har skabt forsinkelser

Byggearbejdet begynder denne sommer, men servicecenteret har været længe undervejs.

Først var det planlagt at blive sat i værk i efteråret 2019, så måtte man vente på en ny lokalplan, der blev vedtaget i marts 2020 - og så ramte coronakrisen, som gjorde, at flere potentielle fastfoodkæder trak sig, selvom de gerne ville bygge på grunden.

Nyt servicecenter

Stender-gruppen arbejder med planer om at opføre et nyt servicecenter/motorvejsanlæg tæt ved afkørsel 55 på Den Fynske Motorvej.

Det skal bygges på en matrikel, der ligger klods op ad hovedvejen i Grønnemose/Gribsvad og den nye rundkørsel, som blev taget i brug i 2017. Adressen er Gl. Hovedvej 25, men adgangen bliver via Industrivej.

Den oprindelige skitsetegning viser, at der er plads til tre fastfood-restauranter, et tankanlæg, vaskehal, parkering og ladestationer til el-køretøjer. Men om det lige præcis bliver på denne led, vides ikke. Allan Egeris Arentsen har tidligere udtalt, at det på grund af coronasituationen er mere realistisk, at der kun kommer en eller to restauranter.

Projektet har været forsinket i et par år, blandt andet på grund af coronakrisen, men i sommeren 2021 vil byggearbejdet gå i gang. En fastfood-restaurant, et tankselskab og en virksomhed, der laver standere til elbiler har valgt at etablere sig på grunden.

- På grund af coronakrisen har samtlige restauranter - også fastfood-restauranter - oplevet et dyk i omsætningen, og nyetableringen har derfor været sat på hold i den tid. Men nu er de begyndt at sande, at der kommer en tid efter corona, og det gør, at deres lyst til at etablere sig stiger igen, siger Allan Egeris Arentsen.

Annonce

De lokale glæder sig

I lokalområdet kan man ikke få armene ned over, at servicecenteret nu er kommet et skridt tættere på. Det fortæller lokalrådsformand for Rørup Sogn, Inge Bünning.

- Det er noget, der bliver snakket meget om i lokalområdet. Vi har jo ventet lidt på, at der skulle ske noget, fordi coronasituationen forsinkede projektet, men nu sker det, og vi glæder os, fortæller hun.

Borgerne i og omkring Grønnemose har før bevist, at de har en ualmindelig god tålmodighed.

- Det er ligesom med cykelstien til Aarup. Den troede vi på i 40 år, og nu kommer den endelig, griner Inge Bünning.

Især glæder de lokale beboere sig til, at der kommer noget mere liv i området, og at nyetableringen kan skabe arbejdspladser.


Vores ønske er, at vi på sigt kan få en kiosk-lignende forretning på grunden - en butik, hvor vi kan købe de varer, vi lige står og mangler. For det er en belastning for os, at vi skal køre hele vejen til Aarup for at købe en liter mælk.

Inge Bünning, lokalrådsformand Rørup Sogn


Lokalrådsformanden fortæller også, at borgerne har et håb om, at der i fremtiden kan laves en lille kiosk eller supermarked, hvor de kan købe nogle basale dagligvarer. Letkøb, der lå på Gammel Hovedvej i Grønnemose lukkede 1. maj 2019, og siden da har borgerne skullet køre til de større byer for at handle.

- Vores ønske er, at vi på sigt kan få en kiosk-lignende forretning på grunden - en butik, hvor vi kan købe de varer, vi lige står og mangler. For det er en belastning for os, at vi skal køre hele vejen til Aarup for at købe en liter mælk, siger Inge Bünning.

Glæden over det kommende servicecenter er ikke til at skjule hos lokalrådsformanden - på trods af, at hun endnu ikke ved, hvilken fastfood-restaurant, der har tænkt sig at slå sig ned på grunden.

- For mig er det fuldstændig ligegyldigt, hvilken restaurant, der kommer. Det vigtigste er, at der sker noget nu, lyder det fra hende.

Annonce
Faaborg-Midtfyn For abonnenter

Efter gigantisk skattekrav: Direktør for krakket olieselskab risikerer konkurskarantæne

Danmark

Søndagens coronatal: 42.018 coronasmittede - det næsthøjeste under epidemien

Annonce
Annonce
Annonce
Erhverv

Claus har droppet webshoppen: - Jeg plejer med et glimt i øjet at sige, at der er to ting, man ikke skal finde på nettet: Det er sit instrument og sin livsledsager

Assens For abonnenter

Tidligere Jægerkorps-chef og oberst har slået sig ned på Vestfyn: - Hvis vi ville, kunne vi rende nøgne rundt

Sport

Medie: Eriksen og Brentford er enige om kontrakt

Odense Håndbold For abonnenter

Odense Håndbold leverede en storkamp i Györ - tæt på halvt mirakel i Champions League

Løvkvist: Det er nu Messerschmidt skal fortsætte med at gå, ellers tager helvedet ham

Nordfyn For abonnenter

Succes med individuelle hensyn på plejehjemmet: 79-årige Bodil vælger at få ordnet negle hver 14. dage

Danmark

Søndagens coronatal: 42.018 coronasmittede - det næsthøjeste under epidemien

Chefen kalder sine medarbejdere for nørder i alt fra sten og stål til træ og polster - møbelfabrikken Mølballe har vokseværk

Odense

Læser undrede sig over lurende oversvømmelse: Nu må kommunen til pumperne

Hver anden dansker gør intet for at spare på strømmen

Faaborg-Midtfyn

Se video: Først var robotten medvært i Natholdet - Nu skal den sikre hygiejnen på hospitaler i hele verden

Odense For abonnenter

Forhåbentlig er der stille om natten: Politikere har givet grønt lys til byggeri af 20 nye boliger klos op ad kirkegård

Nyborg

Store mængder regn forsinker byggeri af omstridt præstegård: - Vi tager ikke nogen chancer, når det handler om skimmelsvamp

Annonce