Annonce
Fyn

Nu sker det: Minister og borgmester med til at fejre Facebook-åbning

Klimaminister Dan Jørgensen (S) og Peter Rahbæk Juel (S) blandt gæsterne til Facebooks åbning af livecentret. Foto: Michael Bager.
Åbningen af Facebooks store datacenter er i gang. Datacenterchefen har holdt velkomsttale

Efter længere tids gravearbejde kunne Fyens Stiftstidende på sit nyhedssite Fyens.dk afsløre, at it-giganten Facebook havde købt et kæmpe areal i Tietgenbyen for at bygge et datacenter.

Dengang var det pågældende område blot en bar mark, hvor der var sat et hegn omkring.

Torsdag den 12. september er så dagen, hvor Facebook sætter strøm på sit store datacenter, som nu er færdigbygget og funktionsdygtigt.

Blandt deltagerne til åbningen er landets klimaminister - fynske Dan Jørgensen.

Fyens.dk følger åbningen af centret.

Opdateres.

Annonce
Odenses-borgmester Peter Rahbæk Juel er med til Facebooks indvielse af datacentret i Odense. Her med den skovl, som it-giganten kom med, da det i januar 2017 blev officielt bekræftet, at Facebook ville bygge i Odense. Foto: Rune Blichfeldt
Da Fyens Stiftstidende i oktober 2016 afslørede, at Facebook havde købt en kæmpegrund i Tietgenbyen, lå der blot en bar mark. I dag står der et færdigbygget og funktionsdygtigt datacenter. Foto: Rune Blichfeldt.
Datacenterchef Carsten Sørensen byder velkommen. Foto: Rune Blichfeldt.
Brunsviger og Facebooks thumps up. Symbolet på et partnerskab mellem Odense og det amerikanske it-gigant i Californien. Foto: Michael Bager
Klimaminister Dan Jørgensen holdet tale ved åbningen af datacentret. Foto: Jakob Haugaard
Og så blev det officielt. Facebook har tændt for strømmen til serverne i datacentret i Odense. Foto: Rune Blichfeldt
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Fyn For abonnenter

Før konkurs i kemisagen: Købte båd, betalte private regninger og flyttede 11 biler over i nyt firma

Leder For abonnenter

Rygeforbud på boldbaner: Hvorfor er S, V og K så vattede?

Hvis man vil nå et bestemt mål, skal man nødvendigvis lægge konkrete planer for, hvordan man kommer derhen. Ellers når man ikke frem. Derfor gør Odenses radikale rådmand, Susanne Crawley Larsen, ret i at ærgre sig over, at et politisk flertal bestående af Socialdemokratiet, Venstre og Konservative i kommunens økonomiudvalg i sidste uge nedstemte et forslag om at indføre et rygeforbud på kommunens boldbaner. For det er, som Crawley Larsen påpegede, uambitiøst at stemme forslaget ned: ”Og det flugter meget dårligt med, at vi har vedtaget den mest ambitiøse rygepolitik, hvor vi i 2025 skal have den første røgfri generation. Det kan blive svært at nå, når vi er så fodslæbende”, som hun sagde til avisen. Kommunen har en politisk vision om at få en røgfri generation i 2025 og et helt røgfrit Odense i 2030. Det er meget ambitiøse mål – ja, ligefrem overambitiøse, hvis man spørger den konservative rådmand Søren Windell. Det er imidlertid et faktum, at man er nødt til at tage meget ambitiøse initiativer, hvis man vil gøre sig håb om at indfri meget ambitiøse mål. Derfor var forslaget om tobaksfri boldbaner og et røgfrit Odense Stadion på sin plads. Og derfor var det indlysende, at Susanne Crawley Larsen i sidste uge meddelte, at hun vil fortsætte kampen mod rygningen. ”Man kommer til at høre fra mig igen”, sagde hun – og det kan man så, alt efter temperament, tage som en trussel eller et løfte. Sikkert og vist er det, at også Socialdemokratiet, Venstre, Konservative og resten af byrådet er nødt til at forholde sig til den ambitiøse – eller overambitiøse – rygemålsætning. For hvis man virkelig vil gøre Odense til en røgfri by om blot 10 år, skal man stoppe med at sniksnakke og i stedet handle. For man er nødt til at tage langt mere omfattende initiativer end blot at foreslå et banalt rygeforbud på en boldbane. Og man er nødt til at opgive den vattede holdning, som de tre store partier i byrådet har lagt for dagen i denne sag. Sagen er, at Odense ikke bliver røgfri af sig selv. Og derfor må politikerne udvise mere mod, end de tre store partier i Odenses økonomiudvalg har gjort.

Middelfart For abonnenter

Storpolitik i strandkanten: Lodsejere fik afløb for frustrationer om Baltic Pipe

Fyn

'Groft uforsvarligt': Entreprenør-ægtepar fra kemisagen på vej mod konkurskarantæne

Annonce
var adsmtag = adsmtag || {}; adsmtag.cmd = adsmtag.cmd || [];