Annonce
Fyn

Nu sker det: Minister og borgmester med til at fejre Facebook-åbning

Klimaminister Dan Jørgensen (S) og Peter Rahbæk Juel (S) blandt gæsterne til Facebooks åbning af livecentret. Foto: Michael Bager.
Åbningen af Facebooks store datacenter er i gang. Datacenterchefen har holdt velkomsttale

Efter længere tids gravearbejde kunne Fyens Stiftstidende på sit nyhedssite Fyens.dk afsløre, at it-giganten Facebook havde købt et kæmpe areal i Tietgenbyen for at bygge et datacenter.

Dengang var det pågældende område blot en bar mark, hvor der var sat et hegn omkring.

Torsdag den 12. september er så dagen, hvor Facebook sætter strøm på sit store datacenter, som nu er færdigbygget og funktionsdygtigt.

Blandt deltagerne til åbningen er landets klimaminister - fynske Dan Jørgensen.

Fyens.dk følger åbningen af centret.

Opdateres.

Annonce
Odenses-borgmester Peter Rahbæk Juel er med til Facebooks indvielse af datacentret i Odense. Her med den skovl, som it-giganten kom med, da det i januar 2017 blev officielt bekræftet, at Facebook ville bygge i Odense. Foto: Rune Blichfeldt
Da Fyens Stiftstidende i oktober 2016 afslørede, at Facebook havde købt en kæmpegrund i Tietgenbyen, lå der blot en bar mark. I dag står der et færdigbygget og funktionsdygtigt datacenter. Foto: Rune Blichfeldt.
Datacenterchef Carsten Sørensen byder velkommen. Foto: Rune Blichfeldt.
Brunsviger og Facebooks thumps up. Symbolet på et partnerskab mellem Odense og det amerikanske it-gigant i Californien. Foto: Michael Bager
Klimaminister Dan Jørgensen holdet tale ved åbningen af datacentret. Foto: Jakob Haugaard
Og så blev det officielt. Facebook har tændt for strømmen til serverne i datacentret i Odense. Foto: Rune Blichfeldt
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Sport

Fynboer fejrede sporten: Se de 10 bedste billeder fra Årets Sportsnavn

Fyn

2822 husstande uden strøm

Debat For abonnenter

De gamle nyheder, 1945: Odense Sporveje vil nedlægge stoppesteder

1995 4,7 millioner kroner. Så mange penge lagde 11.852 glemsomme fynske bilister i statskassen for ulovlig parkering i 1993. Hovedparten af afgifterne, der som bekendt er på 400 kroner pr. gang, blev lagt af 8816 i Fyns største politikreds, Odense. De 3036 øvrige afgifter er blevet opkrævet jævnt fordelt over resten af Fyn. Selv om afgiften for ulovlig parkering blev fordoblet fra 200 til 400 kroner 1. april 1991, kan de seks fynske p-kontrollører fortsat uddele lige så mange afgifter – ca. 12.000 – om året, konstaterer politikommissær Poul Dahl. 398 bilister klagede over afgiften, men kun 172 fik medhold og pengene eftergivet – oftest i forbindelse med læge- eller sygehusbesøg, der uventet trak ud. 1970 Statsbanerne udbyder i dag en ny Storebæltsfærge til 50 millioner kroner i licitation, og på forhånd ventes de fire værfter i Helsingør, Nakskov, Ålborg og Odense at være interesseret i ordren. Efter planen skal den nye tredækker leveres til sommeren 1972 eller muligvis først til foråret 1973. Samtidig viser en prognose, at færgekapaciteten skal fordobles inden udgangen af 1970-erne, hvis der ikke ret hurtigt tages beslutning om en bro mellem Fyn og Jylland. Færgen kommer i store træk til at ligne ”Arveprins Knud” og får en kapacitet på 450 personbiler og 1500 passagerer. En ny jernbanefærge, der kan overføre gennemgående eksprestog mellem Nyborg og Korsør, ventes bestilt til levering i 1973. 1945 Fra Odense Sporvejes begyndelse har der eksisteret en del faste stoppesteder på særligt trafikerede steder, men sporvejsselskabet overvejer at likvidere dem. Det gælder ved hjørnet af Klaregade og Mageløs samt ved hjørnet af Mageløs og Kongensgade, hvor der nu opsættes almindelige stoppestedsskilte i stedet. Ifølge driftsbestyrer Schaumann sker nedlæggelsen af de faste stoppesteder ud fra hensynet til at gennemføre en hurtigere drift under de nuværende, besværlige trafikforhold, hvor der er stort pres på sporvognene. De faste stoppesteder virker kun forsinkende, og hvis der ingen passagerer er at optage og afsætte, vil sporvognene altså fremtidig kunne køre videre uden standsning.

Annonce
var adsmtag = adsmtag || {}; adsmtag.cmd = adsmtag.cmd || [];