Annonce
Odense

Se video: Odense Letbane er endelig klar til testkørsel på hele letbanestrækningen

Notér bare datoen 16.12.2021. For den er historisk. Det bliver nemlig dagen, hvor Odense Letbane langt om længe begyder testkørsler på hele den 14,5 kilometer lange letbanerute fra Hjallese til Tarup.

Odense: Torsdag den 16.12.2021 bliver dagen, hvor Odense Letbane indleder testkørsler på hele den 14,5 km. lange strækning mellem Tarup og Hjallese. Efter måneder med problemer og forsinkelser er de nødvendige tilladelser nu endelig faldet på plads.

- Det er en vigtig milepæl, vi er nået til. Fra nu af bevæger letbanen sig ind i en ny fase af testforløbet og bliver samtidig mere synlig i bybilledet med testkørsler i de centrale dele af byen, siger Mogens Hagelskær, adm. direktør med Odense Letbane, i en pressemeddelelse, Odense Letbane torsdag formiddag har udsendt.

Forudsætningen for at indlede testkørslerne har hele tiden været, at BaneDanmark skulle godkende strømsætning af hele letbanestrækningen – herunder de tre delstrækninger ved Odense Banegård Center, broen over Middelfartvej og Hjallese Station, hvor letbanen kommer tæt på BaneDanmarks anlæg.

Annonce

"Denne godkendelse er nu sikret, dog med ekstra overvågning indtil videre", lyder det fra Odense Letbane.

Et letbanetog er her til formiddag kørt ind ad Albanigade, og inden længe begiver sig videre gennem byen i retning mod Tarup. Foto: Rune H. Blichfeldt

Stiger i intensitet

I de første uger vil testkørslerne være begrænsede i omfang og antal – for herefter gradvist at blive skaleret op, så der senere hen køres efter fuld køreplan, dog uden passagerer.

Odense Letbane gør i forbindelse med testkørslerne opmærksom på, at borgere i bebyggelser nær letbanen kan opleve et vist niveau af støj og vibrationer, når toget kører forbi.

Det er en vigtig milepæl, vi er nået til. Fra nu af bevæger letbanen sig ind i en ny fase af testforløbet og bliver samtidig mere synlig i bybilledet med testkørsler i de centrale dele af byen.

Mogens Hagelskær, adm. direktør for Odense Letbane

Især to forhold kan indebære en forstærket oplevelse af støj og vibrationer set i forhold til normal drift senere, lyder det fra Odense Letbanen.

Dels er skinnerne i nogen grad ru og ikke ”kørt til” endnu – dels kan der opstå såkaldte ”flat spots” på hjulene i forbindelse med opbremsninger.

Både ru skinner og flat spots kan bidrage til et støjbillede, der ikke er retvisende for normal drift senere hen, hvor både afdrejning af hjul og afslibning af skinner vil være indarbejdede rutiner.

Odense Letbane vil senere i testfasen foretage målinger af støj og vibrationer for at sikre, at gældende grænseværdier bliver overholdt, oplyser letbanekontoret.

Det første tog er ved egen kraft nået frem til Tarup Center lidt efter klokken 13.30.

Annonce
Assens For abonnenter

Efter stormøde om spyt, hærværk og trusler skal forældre på banen: - Vi skal passe på med ikke at stigmatisere nogen

Danmark

De seneste coronatal: Otte døde og 50 færre indlagte

Annonce
Annonce
Annonce
Odense

Nedbryderfirma fyret for anden gang efter ny asbest-afsløring: - Vi har fået en garanti for, at BR Miljøtech ikke længere vil være på byggepladsen

Erhverv For abonnenter

Svin med betændte klove blev transporteret af fynsk vognmand - en fik revet trynen revet af: - Det er kun toppen af isbjerget

Odense

I Byen Odense: Specialbutik genåbner i nyt lokale, stor kæde rykker deres butik ud af gågaden, og Madklubben åbner to nye restauranter

GOG For abonnenter

Uimodståelig Mathias Gidsel tilbage - og GOG viser sig som seriøs DM-kandidat

Eccos overskud skrumper midt i russiske stormvejr: Krigen får negative konsekvenser for skogigantens økonomi i 2022

Kerteminde

Ny drejning i byggeskandale: Byggebrødre med ejendomme på Fyn undersøges af politiet

Kerteminde For abonnenter

De synger stadigvæk ikke 'vi går aldrig hjem' på Den Røde: Regina kæmper dog videre trods nyt afslag

Kritikken hagler ned over omstridt virksomhed, men esbjergenserne boykotter ikke: - Folk har måske en mening, men de går oftest ud med en kasse under armen alligevel

Live Sport For abonnenter

Se matchen her: Holsted Tigers tog imod Esbjerg Vikings

Cirkusrevy uden Ulf og Lisbet: Velsmurt underholdning, men ingen latterkramper

Nordfyn

Ukrainsk ambassadør på fynsk besøg: - Det gav dem en tryghed og en forståelse

Middelfart For abonnenter

Ægtepar vil kæmpe mod stor solcellepark: - Jeg har ikke bosat mig på landet for at se på solceller

OB

Bo Henriksen har noteret sig Hans Christian Bernats fejl og vil søge at udnytte det i pokalfinalen

Annonce