Annonce
Odense

Nu sker det: Dagligvarebutik, caféer og måske en bager er på vej på Odense Havn

Når man står på Havnepladsen nede ved Havnebadet og kigger i retning mod Havnegade, vil udsigten se nogenlunde sådan ud, når byggeriet står færdigt i sensommeren 2021. Illustration: Innovater/Årstidernes Arkitekter
Markant havnebyggeri i op til ti etager er for alvor gået i gang, og første del ventes at stå færdigbygget og klar til indflytning i sensommeren 2021.
Annonce

Tilløbet har været langt. Flere artikler har været skrevet om, at byggestart var forsinket. Men nu sker der i den grad noget på Odense Havn - endda noget ganske markant.

Det er et nyt stort byggeri med både boliger, erhvervslokaler til udlejning, dagligvarebutik og et p-hus med cirka 250 p-pladser, som er på vej. Forbipasserende vil i den seneste tid have bemærket, at maskinerne er begyndt arbejdet inde bag byggehegnet ud mod Havnegade, og adm. direktør Morten Lykke fra bygherren Innovator oplyser, at det er arbejdet med fundering, som nu kan høres og ses.

- Vi er ved at banke 330 lange betonpæle ned i jordbunden, som projektet skal stå på. Det er nødvendigt, fordi der er blød bund i området ved havnen, og derfor skal pælene hamres ned til en dybde, hvor vi rammer fast grund. Det kan være alt mellem fire til ni meter, forklarer han.

Gravemaskinerne giver den gas på grunden, hvor der blandt andet skal opføres havens første dagligvarebutik. Foto: Nils Svalebøg
Annonce

Mere liv på havnen

Projektet indeholder blandt andet et butikslokale til en Rema 1000, som bliver den første lokale dagligvarebutik for folk, der bor ved havnen.

Derudover indrettes yderligere 900 kvadratmeter i stueetagen til det, som Morten Lykke kalder "publikumsorienteret erhverv".

- Det vil sige restauranter, caféer og måske et bageri, siger han og tilføjer, at han forventer, at det ender med fire eller fem erhvervslejemål alt efter størrelse.

Navne på lejerne - ud over Rema 1000 - har Morten Lykke ikke klar endnu. Men interessen er klart til stede, siger han, og da avisen fanger ham, har han lige været til møde med en mulig lejer.

- En ret spændende restaurant, som allerede er i byen i dag, som overvejer en restaurant mere, fortæller han.

Målet er at skabe mere liv på havnen blandt andet med udeservering ud mod Havnepladsen.

- Vi ønsker at lave en levende stueetage. Det, som allerede er på havnen, er jo super. Jeg var der sidste sommer, og der var masser af folk. Der sker meget dernede. Det er det, som vores projekt gerne skulle understøtte, siger Morten Lykke.

Annonce

10 etager på markant hjørne

Byggeriet rummer også et parkeringshus med 250 p-pladser, som p-selskabet Apcoa skal drive.

Dertil kommer 87 boliger fordelt på et-, to- og treværelses lejligheder. De enkelte bygninger opføres i varierende etagehøjder med ejendommen ud mod hjørnet af Havnegade og Toldbodgade som den mest markante med ti etager.

- Lidt som en totempæl, der markerer, at her begynder inderhavnen, forklarer Morten Lykke og tilføjer, at det øvrige byggeri opføres i fire, fem og seks etager.

Lejlighederne, der skal lejes ud, forventer han bliver for mange forskellige typer mennesker, fordi de varierer i størrelse og pris. De billigste vil ligge på omkring 6000 kroner om måneden, de dyreste omkring 10.000 kroner.

- Vores ønsker er diversitet, og det er også det, Odense Kommune har ønsket, lyder det fra Innovater-direktøren.

Han tilføjer, at hvis alt går efter planen, vil erhvervslejemålene stå klar, så de nye caféer og restauranter kan slå dørene op i sensommeren 2021. Det 10 etager høje tårn på hjørnet forventes at vare et par måneder mere at bygge, så det står forventeligt færdig i oktober eller november 2021.

Innovator påtænker at sælge projektet videre til en langsigtet investor, når det er opført.

- Det kan for eksempel være til en pensionskasse eller til et stort ejendomsselskab, siger Morten Lykke.

Her er det andet blik på det kommende nybyggeri på havnen. Illustration: Innovater/Årstidernes Arkitekter
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce