Annonce
forside

Nu sker det: Boligbyggeri på den gamle Rubberton-grund

Sådan ser nogle af klyngehusene ud i de to seniorbofællesskaber, som er planlagt på Søkildevej 14 i Høje Bøge-kvarteret. Illustration: Praksis Arkitekter

BSB Svendborg vil opføre 30 mindre lejligheder og 54 boliger i to seniorbofællesskaber på gammel industrigrund i Høje Bøge-kvarteret. Boligselskabet venter stor interesse for seniorboligerne og vælger de kommende beboere ved lodtrækning.

Svendborg: Den har i en snes år været kendt som byens dyreste hundelufterplads, men nu sker der noget på den tomme industrigrund på Søkildevej midt i Høje Bøge-kvarteret.

Boligselskabet BSB Svendborg har købt den 13.000 kvadratmeter store såkaldte Rubberton-grund for at opføre to bolig-projekter med i alt 84 almene boliger.

I slutningen af 2019 vil et projekt med 30 mindre boliger stå klar til indflytning på området op imod Esthersvej, mens en større del af grunden mod syd er reserveret til to nye seniorbofællesskaber med i alt 54 boliger. Disse boliger vil efter planen være klar til indflytning i foråret 2021, men først skal der laves ny lokalplan og afholdes nabohøring, og den del af processen har tidligere fået store byggeplaner til at gå i vasken i området.

Sådan forventer kundechef i boligselskabet, Martin Skytte, dog ikke, det går denne gang.

- Der har tidligere været projekter med meget høje bygninger og mange bebyggede kvadratmeter på grunden, men det er der ikke i det her projekt, siger Martin Skytte.

Annonce

Boligprojekterne

Boligselskabet BSB Svendborg købte i november 2017 den 13.000 kvadratmeter store grund på Søkildevej 14 af Odenseselskabet HD Ejendomme for 14.812.500 kroner.Boligselskabet vil opføre to boligprojekter på grunden i to etaper.

Første etape består af 30 mindre almene boliger. 10 på 35 kvadratmeter, 10 på 55 kvadratmeter og 10 på 85 kvadratmeter. Dette byggeri ventes klar til indflytning i slutningen af 2019 og kræver ingen ny lokalplan. Det opføres i to plan.

BSB Svendborg vil også opføre to seniorbofælleskaber med i alt 54 boliger: 14 toværelses boliger på 75 kvadratmeter, 27 treværelses boliger på 85 kvadratmeter og 13 fireværelses boliger på 100 kvadratmeter. Derudover rummer projektet et eller to fælleshuse.

Dette projekt kræver en ny lokalplan, og den er netop sendt i høring. Det er målet, at de første beboere skal kunne flytte ind i foråret 2021.

Projektet på Søkildevej er delt op i to etager. Første etape (øverst til venstre) består af 30 mindre lejligheder, mens anden etape rummer 54 boliger i to seniorbofællesskaber. Illustration: Praksis Arkitekter

En fair chance

De to seniorbofællesskaber kommer til at bestå af to klynger af huse med henholdsvis 24 og 30 boliger og hver et fælleshus. De fleste klyngehuse opføres i to-en-halv etage, mens enkelte får tre-en-halv etage. Der er i lokalplanen lagt op til, at de højeste huse må være op til 14 meter.

Man skal være fyldt 55 år og må ikke have hjemmeboende børn for at komme i betragtning til en bolig, og selvom der allerede er 40, der er skrevet op til projektet, er det langt fra for sent at blive en af de kommende beboere.

Tildelingen af boliger sker nemlig ved simpel lodtrækning, og alle, der har skrevet sig op inden den 8. november, har lige stor chance for at få en nøgle til det nye lejebyggeri. Det koster ikke noget at blive skrevet op, og det er underordnet om man i forvejen står på en venteliste i BSB.

- Vi ønsker at give alle en fair chance for at kunne flytte ind i en af boligerne i de to seniorbofællesskaber, og derfor gennemfører vi den 20. november en offentlig lodtrækning, som alle kan følge med i, siger Martin Skytte.

Det er planen, at beboerne i de 54 boliger i januar 2019 skal møde hinanden for første gang - altså to år før de flytter ind i det kommende seniorbofællesskab.

Sådan ser første etape i projektet på Søkildevej ud. Det er placeret op imod Esthersvej, består af 30 mindre lejligheder og skal være klar til indflytning i slutningen af 2019. Illustration: Rambøll

Kæmpe efterspørgsel

Det er en stigende interesse for netop seniorbofællesskaber, der har fået BSB Svendborg til at købe den tidligere tekstil- og gummifabrik-grund og planlægge de to seniorprojekter.

En undersøgelse fra Det Nationale Forskningscenter for Velfærd viser, at otte procent af landets ældre - svarende til 80.000 borgere - i dag ønsker at bo i et seniorfællesskab. I 2044 vil tallet være steget til 120.000, og der er i dag kun knap 7000 boliger i seniorbofællesskaber over hele landet.

Martin Skytte forklarer, at mange seniorer ser en styrke i den tryghed, der er i et seniorbofællesskab.

- Selvom man ikke er forpligtet, har man mulighed for at blive en del af et socialt fællesskab, som der er mange, der efterlyser. I nogle seniorbofællesskaber er der fællesspisning hver eneste dag, og andre steder er det helt anderledes. Nogle steder mødes man og ser håndbold eller har indrettet et stort værksted. Det skal beboerne selv definere, forklarer han.

Boligselskabet inviterer onsdag den 24. oktober alle til et offentligt møde om seniorbyggeriet. Mødes holdes på Hotel Svendborg og starter klokken 19.

Den lokalplan, der skal bane vej for byggeriet, skal behandles på et møde torsdag aften, hvor den efter planen bliver sendt i offentlig høring frem til den 9. november. Der holdes mandag den 29. oktober et offentligt møde om lokalplanen. Det sker klokken 17 i kantinen på rådhuset.

Annonce
Forsiden netop nu
Fyn For abonnenter

Kendt Odense-advokat i dobbeltrolle: Gav sig selv millionhonorar fra velgørenhedsfond

Nyborg

Større overskud hos Aagaard Nielsen

Annonce