Annonce
Erhverv

Nu sker der noget: 43 lejligheder på Vindegade står klar til indflytning næste år

Byggeriet af 43 lejligheder på Vindegade 75 er nu i fuld gang. Foto: Erik Thomsen
Togt er for alvor kommet i gang med byggeriet af 43 nye lejligheder i hjertet af Odense. Nu melder Mogens Tveskov fra Togt ud, at lejlighederne er klar til indflytning i juni næste år.

Odense: Først var der planlagt 52 lejligheder, dernæst 45 enheder, og nu er ejendomsfirmaet Togt nået frem til, at der skal bygges 43 lejligheder på Vindegade 75.

De nye lejligheder har været længe undervejs i midten af Vindegade. Allerede tilbage i 2014 blev projektet drøftet for første gang og fik en lokalplan godkendt.

Planen for selve byggeriet blev godkendt i maj 2018 med et forbehold om, at facade-bygningen ikke må være højere end fire og en halv etage, som ellers var planlagt til fem etager.

Annonce

Direktør i Togt Mogens Tveskov fortæller, at byggeprocessen i første omgang næsten var gået i gang, da der blev trykket på pause-knappen.

- Vi var lige ved at gå i gang med Vindegade 1. april sidste år. Da coronaen kom, trak vi ligesom alle andre lige vejret. Projektet er sat i gang i slutningen sidste år, og er de i fuld gang, så der bliver indflytning 1. juni 2022.


Lokalplanen for Vestre Stationsvej kom i juni sidste år og var godkendt. Den er vi i gang med at projektere på nu,

Mogens Tveskov, direktør i Togt A/S


Han tilføjer, at aktiviteten på byggepladsen i øjeblikket er stor, da nogle af de vigtigste processer er i gang.

- Beton-elementerne kommer indenfor en måned eller to, og hvis man går forbi derhenne nu, så er de i gang med at forberede fundamentet, som tager lang tid på byggerier. Lige pludselig står der betonvægge, så kan man se, hvad det bliver.

Togt fik dispensation fra otte bestemmelser i lokalplan 0-753, der hører til Vindegade 75. Det handler om både placering af friareal, antallet af parkeringspladser og placeringen af byggefelter.

Vestre Stationsvej er ude i fremtiden

Togt har også et andet projekt i midten af Odense.

Lokalplanen for boliger ved Vestre Stationsvej 21 og Vestre Stationsvej 23 blev godkendt i juni sidste år, og Mogens Tveskov fortæller, at projektet er i planlægningsfasen.

- Den er vi i gang med at projektere på nu, og der kigger vi ind i en lille udfordring med leveringstiden på betonelementer, så der går vi i gang foråret næste år. Vi har haft en lille drøm om at være i gang før 31. december, men det kan vi simpelthen ikke nå.

Sådan så projekttegningen ud, som Togt forelagde By- og Kulturudvalget tilbage i 2018. Nu regner Togt-direktør Mogens Tveskov med, at byggeriet omsider kan gå i gang til foråret næste år. Illustration: Fra By- og Kulturudvalgets dagsorden, august 2018.

Ifølge lokalplanen må der maksimalt bygges 6250 kvadratmeter indenfor området.

Tidligere har planerne lydt på op til 75 boliger ved krydset Vestre Stationsvej/Glasværksvej.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Navne

En handlekraftig kvinde fylder 80

Faaborg-Midtfyn

Lokal nedlukning af sogn truer efter fødselsdag og fest: Nu lukker alle kommunens bosteder for besøg

Annonce