Annonce
Debat

Nu skal vi gribe chancen for at få en ny retning for Danmark

Regeringsforhandlinger: Folketingsvalget gav et klart grønt mandat. Og et mandat til at levere på børneområdet. Det skal vi nu levere på.

SF vil have en bindende klimalov, som gør Danmark til et grønt foregangsland igen. Vi vil bekæmpe den stigende ulighed og børnefattigdom. Vi vil styrke velfærden og sikre minimumsnormeringer i daginstitutionerne. Og meget mere.

Vi har fået dobbelt så mange folketingsmedlemmer som før valget, og jeg må indrømme, at jeg er lidt ekstra stolt af, at vi både har fået rigtig mange nye unge folketingsmedlemmer og rigtig mange kvinder i vores folketingsgruppe.

Forhandlingerne om en ny retning for Danmark er allerede gået i gang, og SF har hele tiden gjort det krystalklart, at vi peger på Mette Frederiksen som statsminister.

Vi vil gøre vores for at sikre, at partierne på trods af uenigheder også husker, hvad vi kan gøre sammen, hvis vi kan finde hinanden og nå til enighed. Vi må se, hvor langt vi kan nå, for vi er selvfølgelig ikke de eneste med en stribe ønsker og krav til en ny regering.

Jeg tror på, at vi kan nå hinanden, og jeg håber, at de andre partier også vil vise, at de mener det alvorligt, når de siger, de vil have en ny retning for Danmark.

Nu står vi med chancen for at gøre noget ved det, og den må vi ikke forspilde. Det kræver, at vi bøjer os mod hinanden, og at vi samtidig står fast på, at en ny regering også skal betyde en ny politik.

Det er helt tydeligt, at danskerne har stemt for at få noget helt andet, end det Lars Løkke Rasmussenog Kristian Thulesen Dahl står for. De er blevet fravalgt til fordel for mere fællesskab og højere grønne ambitioner. Nu skal vi leve op til den tillid.

For mig har det været helt fantastisk at være rundt i hele Danmark under valgkampen og opleve den opbakning, der er til SF. Det er så stort at møde vælgerne på gaden i alle landsdele og få skulderklap og pæne ord med på vejen.

Annonce
Pia Olsen Dyhr
Annonce
Forsiden netop nu
Middelfart

På vej mod store temperaturstigninger: Bliv klogere på Middelfarts klimaløsninger - og find ud af, hvordan du kan hjælpe til

Læserbrev

Venstre efterrationaliserer om Thomas B. Thriges Gade

Læserbrev: I søndagens avis har odenseredaktør Erik Thomsen begået en spændende analyse af det netop indgåede budgetforlig i Odense. I særdeleshed blev det spændende i sidste afsnit, hvor man kunne læse at "hos Konservative husker man alt for godt valget i 2013, hvor Venstre med en mærkesag om en reel gennemkørsel via de nye p-kældre i centrum fik et kanonvalg". Det er vist kun Venstre, der husker det sådan. Og derfor ret mystisk, at redaktøren, ukritisk, viderebringer en påstand som Venstres politiske ordfører fremførte ved førstebehandling af budgettet. Der er som minimum tale om efterrationalisering, når Venstre pludselig hævder at have gået ind for reel gennemkørsel via den nye p-kælder i Thomas B. Thriges Gade. Og det kunne redaktøren nemt have konstateret, hvis han havde orket at se sin egen avis fra 2013 igennem. For eksempel ville han have set, at Venstre den 30. januar 2013 stemte imod overhovedet at lave en VVM undersøgelse for hele Thomas B. Thriges Gade projektet. Og uden VVM undersøgelse intet projekt. Ellers kunne han have læst det debatindlæg, som Bo Libergren og Lars Chr. Lilleholt skrev den 17. februar 2013, hvor der stod "den bedste løsning er, for os at se, en tosporet vej sammen med letbanen over jorden, hvor der byfortættes op til". Altså ingen gennemkørsel gennem p-kælderen, men en vej ovenpå jorden. Og så var der den artikel, som journalist Rune Blichfeldt skrev den 8. november 2013, hvor holdningerne til Thomas B. Thriges Gade blev ridset op "mens Konservative og Dansk Folkeparti begge taler om reel gennemkørsel, står begge partier samtidig fast på at gennemføre den nuværende løsning… Venstre, der i sin tid stemte for aftalen, men senere trak sig ud af forliget, vil derimod ændre den plan, der foreligger, så der også fremover kan køre biler på overfladen i to spor - et i hver retning". Det er altså på ingen måde rigtigt, at Venstre havde en mærkesag om reel gennemkørsel gennem p-kælderen. Det er en løgn, som Venstre behændigt prøver at lancere nu, hvor projektet begynder at ligne en succes. Venstre ville fastholde en vej ovenpå jorden. Og stemte kun af nød for Det Konservative Folkepartis forslag om reel gennemkørsel via p-kælderen i 2014 – efter valget. Det er på sin vis forståeligt, at Venstre lyver om deres politik. Men det er skuffende, at avisen ukritisk viderebringer løgnen, så den får et skær af sandhed.

Odense

Letbanens etape to: Venstre vil lade vælgerne tale inden beslutning

Annonce