Annonce
forside

Nu skal springvandet flyttes: Folkeindsamling skudt i gang

Bjarne Bekker (i hvid trøje) står i spidsen for bestyrelsen i Havfrueforeningen, der vil flytte springvandet tilbage i en muret kumme midt på torvet. I bestyrelsen er også (fra venstre) Dorte Fox Maule, Svend Aage Hansen og Jonna Raunholst, samt Duke Fabricius og Leo Fasmussen, der ikke er med på billedet. Foto: Ole Grube

Fond gav de første 100.000 kroner, da borgergruppe tog hul på folkeindsamling, der skal føre Havfruespringvandet tilbage i opmuret kumme midt på torvet.

Svendborg: Efter et længere tilløb skød borgmester Bo Hansen (S) onsdag en folkeindsamling i gang til fordel for en flytning af det omdiskuterede Havfruespringvandet på torvet i Svendborg.

Det skete ved et pressemøde på rådhuset, hvor idemanden Bjarne Bekker fortalte om baggrunden for flytteplanerne, og hvor filialdirektør Kirsten Elkjær donerede de første 100.000 kroner fra Fonden For Fynske Bank.

Det vil koste op imod en halv million kroner at flytte springvandet, og Bjarne Bekker er overbevist om, at det er ført tilbage til den gamle placering i en muret kumme midt på torvet til maj næste år.

- Hvis det ikke lykkes, så lægger jeg hovedet på springvandkanten og hopper i bassinet, ligesom dengang jeg var dreng, siger Bjarne Bekker.

Annonce
Havfruespringvandet - eller "Havfruer, der laver Malstrøm", som det retteligt hedder, var engang et samlingspunkt på torvet i Svendborg, og det skal det være igen, mener en borgergruppe med Bjarne Bekker i spidsen.

Ikke til at få øje på

En tilbageføring af springvandet har været et hedt emne på Facebook-siden Svendborghistorier i årevis, og Bjarne Bekker fortæller, at der er stor interesse for flytteplanerne fra de 7647 medlemmer af gruppen.

- Der er interesse fra hele verden. En fyr, der har et savværk i Lagos, og en anden gammel Svendborg-dreng fra Canada har spurgt, hvornår de kan støtte os med nogle tusinde kroner. Derudover har vi kontakt til flere fonde, så vi skal nok få pengene i hus, siger Bjarne Bekker.

Byrådet har givet grønt lys for en flytning, så længe det ikke kommer til at koste kommunen penge, og borgmester Bo Hansen hylder borgergruppens initiativ.

- Jeg kan godt lide, at det her tager afsæt i en gruppe borgere, som har et ønske og tager et initiativ. Man skal være lavet af noget særligt for at sige nej til sådan et tilbud, siger Bo Hansen, der ikke er begejstret for den nuværende placering.

- Når jeg kigger hen over torvet fra Ramsherred, så er det jo ikke til at få øje på, og det må godt fylde noget, siger han.

Også formand for Teknik- og Erhvervsudvalget, Flemming Madsen (S) var til stede, da startskuddet lød for folkeindsamlingen, og han ser frem til, at ønsket om en flytning bliver gennemført.

- De havfruer har jo været smidt rundt i byen længe nok, og nu ser det ud til, at de kan komme hjem, siger han med henvisning til, at springvandet også har stået i Christiansminde og i Mølledammen.

Vil motivere ildsjæle

Kirsten Elkjær fra Fonden for Fynske Bank understreger, at hverken hun eller banken har nogen mening om placeringen af springvandet.

- Det er en politisk sag, som vi ikke blander os i, men vi vil godt støtte og motivere de ildsjæle, som har taget det her initiativ og sat det her store stykke arbejde i gang, siger hun.

Bjarne Bekker er formand for en bestyrelse i Havfrueforeningen, der nu går i gang med at planlægge en række arrangementer og events, hvor der samles penge ind til en flytning. I bestyrelsen sidder også Jonna Raunholst, Duke Fabricius, Dorte Fox Maule og Leo Rasmussen, mens Svend Aage Hansen er suppleant.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Fyn

2822 husstande uden strøm

Debat For abonnenter

De gamle nyheder, 1945: Odense Sporveje vil nedlægge stoppesteder

1995 4,7 millioner kroner. Så mange penge lagde 11.852 glemsomme fynske bilister i statskassen for ulovlig parkering i 1993. Hovedparten af afgifterne, der som bekendt er på 400 kroner pr. gang, blev lagt af 8816 i Fyns største politikreds, Odense. De 3036 øvrige afgifter er blevet opkrævet jævnt fordelt over resten af Fyn. Selv om afgiften for ulovlig parkering blev fordoblet fra 200 til 400 kroner 1. april 1991, kan de seks fynske p-kontrollører fortsat uddele lige så mange afgifter – ca. 12.000 – om året, konstaterer politikommissær Poul Dahl. 398 bilister klagede over afgiften, men kun 172 fik medhold og pengene eftergivet – oftest i forbindelse med læge- eller sygehusbesøg, der uventet trak ud. 1970 Statsbanerne udbyder i dag en ny Storebæltsfærge til 50 millioner kroner i licitation, og på forhånd ventes de fire værfter i Helsingør, Nakskov, Ålborg og Odense at være interesseret i ordren. Efter planen skal den nye tredækker leveres til sommeren 1972 eller muligvis først til foråret 1973. Samtidig viser en prognose, at færgekapaciteten skal fordobles inden udgangen af 1970-erne, hvis der ikke ret hurtigt tages beslutning om en bro mellem Fyn og Jylland. Færgen kommer i store træk til at ligne ”Arveprins Knud” og får en kapacitet på 450 personbiler og 1500 passagerer. En ny jernbanefærge, der kan overføre gennemgående eksprestog mellem Nyborg og Korsør, ventes bestilt til levering i 1973. 1945 Fra Odense Sporvejes begyndelse har der eksisteret en del faste stoppesteder på særligt trafikerede steder, men sporvejsselskabet overvejer at likvidere dem. Det gælder ved hjørnet af Klaregade og Mageløs samt ved hjørnet af Mageløs og Kongensgade, hvor der nu opsættes almindelige stoppestedsskilte i stedet. Ifølge driftsbestyrer Schaumann sker nedlæggelsen af de faste stoppesteder ud fra hensynet til at gennemføre en hurtigere drift under de nuværende, besværlige trafikforhold, hvor der er stort pres på sporvognene. De faste stoppesteder virker kun forsinkende, og hvis der ingen passagerer er at optage og afsætte, vil sporvognene altså fremtidig kunne køre videre uden standsning.

Faaborg-Midtfyn For abonnenter

Borgmester efter DF'ers kritik af omstridt chef: - Overvej dit ansvar som arbejdsgiver

Sport

Fynboer fejrede sporten: Se de 10 bedste billeder fra Årets Sportsnavn

Annonce
var adsmtag = adsmtag || {}; adsmtag.cmd = adsmtag.cmd || [];