x
Annonce
Odense

Nu skal skinner føres over meget trafikeret kryds i centrum af Odense

De kommende tre måneder er der planlagt sporarbejde i krydset ved Nørregade, Østre Stationsvej og Adamsgade. Foto: Kenneth Klingenberg.
Mandag begynder Odense Letbanes entreprenør arbejdet med at lægge skinner på tværs af Nørregade i krydset ved Østre Stationsvej.

Centrum: I myldretiden er det ikke mange biler, der når over for grønt i krydset ved Østre Stationsvej, Adamsgade og Nørregade, og når trafikken fra mandag intensiveres efter vinterferien, kan det blive færre. For samtidig begynder arbejdet med at lægge letbaneskinner på tværs af Nørregade.

Anlæggelsen af sporene i krydset vil, ligesom det er sket i andre kryds i byen, foregå i to etaper - en i hver side af vejen - så det hele tiden vil være muligt for bilister og andre trafikanter at køre til og fra Nørregade.

Arbejdet forventes at være frem til midten af maj, oplyser Odense Letbane, og i den tid må cyklister ikke krydse Østre Stationsvej mellem Hotel Cabinn og Nørregade, men skal i stedet trække cyklen over krydset.

Ifølge letbanens tidsplan kan trafikanterne i Odense se frem til, at det arbejde, som påvirker trafikken i byen, snart er slut. Til august forventer Odense Letbane, at sporarbejde, som påvirker den øvrige trafik, er færdigt, hvorefter der vil blive arbejdet inden for letbanearealet.

De første testkørsler af letbanens tog begynder i år, og fra sommeren 2021 er der planlagt prøvedrift på hele strækningen fra Tarup Center til Hjallese Station.

Cyklister skal fra mandag vænne sig til trække cyklen over Østre Stationsvej ved Nørregade. Foto: Kenneth Klingenberg.
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Klumme

Coronavirussen vil forandre dansk politik

I Danmark har vi – heldigvis – en politisk tradition for, at vi rykker sammen, når det gælder. Således kunne Folketinget på tværs af partiskel i et højt tempo og uden det sædvanlige politiske fnidder vedtage de nødvendige tiltag. Hvad enten det var omfattende og nødvendige tiltag på sundhedsområdet, forbud mod større forsamlinger eller en historisk stor økonomisk kompensation til ansatte og virksomheder, der er ramt af Coronaen. Også fagbevægelsen og arbejdsgiverne har med indgåelsen af en trepartsaftale, der spænder et sikkerhedsnet ud under rigtigt mange lønmodtagere og mange virksomheder vist, at de er parate til at tage ansvar i denne svære situation. Men det er ikke slut endnu, og der bliver brug for flere tiltag. Både for at håndtere sundhedssituationen, men også for at sikre, at de alt for mange virksomheder, der af den ene eller anden årsag ikke bliver hjulpet af de vedtagne hjælpepakker, kan få den fornødne hjælp. Når denne coronakrise er drevet over, er der behov for samarbejder på tværs af partiskel. Til den tid vil dansk politik være forandret. Vi vil stå med en kæmpe regning, som vi endnu ikke kender, og som skal samles op. Det kommer til at kræve politisk mod og vilje. Hvordan sikrer vi de rette politiske rammer, økonomisk vækst og dermed en fortsat høj beskæftigelse? Og hvordan får vi de mange tusinde mennesker, der i disse dage bliver afskediget eller sendt hjem, tilbage på arbejdsmarkedet? Der er mange spørgsmål, der kræver politisk handling og samarbejde i Folketinget. I den første tid af coronakrisen har Folketinget vist vilje til samarbejde, men hvor længe vil det vare ved? Vil vi se ydrefløjene grave sig ned, som vanen forskriver? Og hvad med regeringens parlamentariske grundlag – herunder ikke mindst Enhedslisten og SF – vil de have modet til også at træffe upopulære beslutninger? Der må gøres ofre i tiden efter, og det er ikke givet, at Arne får lov til at komme tidligere på pension, eller at vi kan afsætte ubegrænset med penge til klimaet, hvis pengene ikke er der. For mig at se er løsningen klar: Et tæt samarbejde mellem S-regeringen og Venstre om en omfattende plan, der skal få Danmark tilbage på sporet. En plan, der rækker mange år frem – også til efter næste folketingsvalg. De to partier har flertal tilsammen og har for mig at se en forpligtigelse til at træffe de nødvendige politiske beslutninger for at bringe Danmark sikkert videre. Coronavirussen har derfor forandret dansk politik her og nu men så sandelig også på lang sigt.

Annonce