Annonce
Odense

Nu skal Odins Bro gøres lovlig

Og her er så Odins Bro, der nu skal gøres lovlig. Foto: John Fredy

Odense Kommune har i årevis undladt at lave lokalplan for en række veje og broer

Odense: Hvis noget er opført ulovligt, skal det nogen gange rives ned. Det gælder dog ikke for kommuner og andre offentlige myndigheder, som kan vælge at lovliggøre et byggeri.

Det skal nu ske for den i virkeligheden ulovligt opførte Odins Bro, der dagligt bringer tusindvis af bilister, cyklende og gående over Odense Kanal. I foråret 2016 blev Odense Kommune opmærksom på, at man i årevis har haft en ulovlig praksis ved kun at lave VVM-undersøgelse, men ikke lokalplan for store vej- og broanlæg.

Annonce

Vilde protester

Det forhold eksploderede, da der lød vilde protester mod lukningen af Landbrugsvej i forbindelse med forlængelsen af Munkebjergvej - fra Niels Bohrs Allé og ud til Den Fynske Motorvej. En ekstern advokatundersøgelse påviste, at Odense havde lavet lovbrud.

Nu er turen altså kommet til at få Odins Bro gjort lovlig.

Odense Kommune besluttede i 2009 at etablere Odins Bro med tilhørende vejanlæg fra Ejbygade til Rismarksvej. Beslutningen fandt sted efter den hidtidig praksis om ikke at lave både en såkaldt VVM-undersøgelse - miljøundersøgelse - og lokalplan.

Nu skal alt være efter lovens bogstav, og derfor skal der laves en lokalplan for Odins Bro og de tilhørende veje. Samtidig skal der ske en ændring af kommuneplanen, så det tydeligt præciseres, hvad enhver i øvrigt kan se med det blotte øje, at området nu bruges til trafikanlæg.

Annonce
Forsiden netop nu
Klumme

En livsingrediens, du ikke må f**** med

Det var blevet mørkt, da de to ladvogne endelig kørte afsted - fyldt med alskens indbo. Stumtjeneren, skænken, lænestolen og alt det andet habbengut, der vidnede om, at et liv engang var blevet levet med tingene. Huset, som tingene kom fra, var lige så mørk som aftenen. Jeg har set husets to gamle beboere mange gange. Sludret med dem om campingvognen, ferien sydpå og julefrokosten i pensionistklubben. Om længslen efter besøgene, der pludselig stoppede – og sorgen over det. ”Hvorfor?”, hang altid tungt i luften. En dag var kvinden væk. Demensen havde taget hende, sagde nogle. Længe efter konen forsvandt, så jeg manden gå alene frem og tilbage på vejen. Han så fortabt og trist ud. Ensom. I stedet for at tage kontakt til den gamle mand, begyndte jeg at ”gemme” mig, når jeg så ham. Bag min telefon, mit pandehår eller mælken, der i raketfart skulle på køl. For jeg har jo virkelig travlt, ikk’? Åbenbart alt for meget om ørerne til at give den gamle mand fem minutter af min tid (for hvad nu, hvis han, ligesom Fakta, gerne ville have, at jeg blev lidt længere?). Dét var der altså ikke tid tid. Nu er manden også væk. Det har han været et godt stykke tid. Jeg har taget mig selv i at hold øje med, om han kom forbi min vindue. Det gjorde han ikke. Mon han er død lige som livet i huset? Er han kommet på plejehjem? Er der overhovedet andre end mig, der har bemærket, at han er væk? Jeg ville ønske, at jeg kunne spole tiden tilbage. At jeg havde taget hovedet ud af r**** og talt med min næsten nabo, som jeg gjorde for år tilbage. For hvad er egentlig mere vigtigt end, at vi ser hinanden og tager os tid til hinanden? Relationer er det vigtigste i verden. Det er dem, der er med til at holde ensomheden fra døren. Relationer får os til at føle os i live. Studier viser faktisk, at det skærer år af vores levetid, hvis vi ikke er en del af relationer. Det tomme hus og møblerne på vognenes lad fik mig for alvor til at vende blikket mod en af mine relationer, hvor mørket er ved at falde på. Det fik mit til at tænke på, hvordan tid er en livsingrediens, vi ikke må f**** med. En dag har vi ikke mere tid at give af. Vi skal sænke farten og lade være med at spilde tiden på at brokke os over vejret eller lørdagens genudsendelser på tv. Tidsspilde er det også at bære nag, være vrede over fortiden, at kæmpe for at få ret eller for at ændre andre. Vi skal give hinanden vores (nu)tid. Være sammen med de mennesker, vi holder af. Tale med hinanden – naboen, forældre, kassedamen, ens børn, taxichaufføren, venner. Give hinanden kys, kram og komplimenter. Hver dag. Dét er en god måde at bruge tiden på.

Fyn

Folketingspolitikere støtter flere tog på Vestfyn: Uld i mund om regningen

Fyn

Hjertestop-ordning har klaret sig over al forventning: Nu overvejer regionen at skrotte den

Annonce