Annonce
Odense

Nu skal Odins Bro gøres lovlig

Og her er så Odins Bro, der nu skal gøres lovlig. Foto: John Fredy

Odense Kommune har i årevis undladt at lave lokalplan for en række veje og broer

Odense: Hvis noget er opført ulovligt, skal det nogen gange rives ned. Det gælder dog ikke for kommuner og andre offentlige myndigheder, som kan vælge at lovliggøre et byggeri.

Det skal nu ske for den i virkeligheden ulovligt opførte Odins Bro, der dagligt bringer tusindvis af bilister, cyklende og gående over Odense Kanal. I foråret 2016 blev Odense Kommune opmærksom på, at man i årevis har haft en ulovlig praksis ved kun at lave VVM-undersøgelse, men ikke lokalplan for store vej- og broanlæg.

Annonce

Vilde protester

Det forhold eksploderede, da der lød vilde protester mod lukningen af Landbrugsvej i forbindelse med forlængelsen af Munkebjergvej - fra Niels Bohrs Allé og ud til Den Fynske Motorvej. En ekstern advokatundersøgelse påviste, at Odense havde lavet lovbrud.

Nu er turen altså kommet til at få Odins Bro gjort lovlig.

Odense Kommune besluttede i 2009 at etablere Odins Bro med tilhørende vejanlæg fra Ejbygade til Rismarksvej. Beslutningen fandt sted efter den hidtidig praksis om ikke at lave både en såkaldt VVM-undersøgelse - miljøundersøgelse - og lokalplan.

Nu skal alt være efter lovens bogstav, og derfor skal der laves en lokalplan for Odins Bro og de tilhørende veje. Samtidig skal der ske en ændring af kommuneplanen, så det tydeligt præciseres, hvad enhver i øvrigt kan se med det blotte øje, at området nu bruges til trafikanlæg.

Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Klumme For abonnenter

Gamle nyheder, 1994: 47 husmødre fra Vester Hæsinge kørte galt

1994 47 medlemmer af Vester Hæsinge Husmoderforening fik i går formiddag en grim forskrækkelse, da den udflugtsbus, som de var passagerer i, løb løbsk, fordi bussens fører pludselig sank død om bag rattet. Den førerløse bus fortsatte ind på en markvej og væltede om på siden med bagenden hængende ud over en to meter dyb grøft. To passagerer blev lettere kvæstet og kørt til Aabenraa Sygehus, men det kunne være gået langt værre, siger den vagthavende hos Haderslev Politi. Bussen var på vej fra Vester Hæsinge til Møgeltønder, da ulykken skete. De forskrækkede passagerer kunne ikke komme ud af bussen, men måtte vente på assistance fra Falck, der ved hjælp af en stige fik passagerne ud. 1969 - Jeg er helt på det rene med, at det er et spring ud i det uvisse, og ikke mindst derfor er jeg lykkelig for, at teaterchef Kai Wilton er indstillet på, at jeg kommer tilbage, hvis jeg ”brænder fingrene”. Det siger skuespillerinden Lone Helmer, der har fået orlov fra Odense Teater med udgangen af denne sæson for at prøve kræfter med nye opgaver i København. Lone Helmer, der kom til Odense Teater for syv år siden, har været en af teatrets flittigst benyttede skuespillerinder. Hun mener, at det vil være afgørende for hendes videre udvikling, at hun får lejlighed til at arbejde i andre ensembler og med andre instruktører. Der har allerede været bud efter hende fra både tv og filmselskaber. 1944 Opførelsen af de 340 bunkers, som vi skal have i Odense, skrider kun langsomt fremad. Det går ganske godt med støbningen af cementskelletterne, men der er store vanskeligheder med at få inventaret i orden. De sidste dage har arbejdet på de ellers fuldførte dækningsrum ligget stille, fordi der er opstået diskussion om, hvorvidt der skal være fire eller færre elektriske lamper i hvert rum. Driftsbestyrer Westergaard, Randers Elektricitetsværk, har over for Statens Civile Luftværn protesteret mod opsætning af fire lamper, hvilket han hævder er spild af materialer, da man kan nøjes med mindre. Da spørgsmålet er aktuelt for hele landet, vil Elektricitetsværkernes Forening behandle sagen.

Erhverv

Plads til 1000 ansatte: Pensionsselskab investerer 381 millioner kroner i kæmpestort kontorbyggeri ved SDU

Odense

2000 indviede julefestival i Odense

Annonce