Annonce
Odense

Nu skal Odins Bro gøres lovlig

Og her er så Odins Bro, der nu skal gøres lovlig. Foto: John Fredy

Odense Kommune har i årevis undladt at lave lokalplan for en række veje og broer

Annonce

Odense: Hvis noget er opført ulovligt, skal det nogen gange rives ned. Det gælder dog ikke for kommuner og andre offentlige myndigheder, som kan vælge at lovliggøre et byggeri.

Det skal nu ske for den i virkeligheden ulovligt opførte Odins Bro, der dagligt bringer tusindvis af bilister, cyklende og gående over Odense Kanal. I foråret 2016 blev Odense Kommune opmærksom på, at man i årevis har haft en ulovlig praksis ved kun at lave VVM-undersøgelse, men ikke lokalplan for store vej- og broanlæg.

Annonce

Vilde protester

Det forhold eksploderede, da der lød vilde protester mod lukningen af Landbrugsvej i forbindelse med forlængelsen af Munkebjergvej - fra Niels Bohrs Allé og ud til Den Fynske Motorvej. En ekstern advokatundersøgelse påviste, at Odense havde lavet lovbrud.

Nu er turen altså kommet til at få Odins Bro gjort lovlig.

Odense Kommune besluttede i 2009 at etablere Odins Bro med tilhørende vejanlæg fra Ejbygade til Rismarksvej. Beslutningen fandt sted efter den hidtidig praksis om ikke at lave både en såkaldt VVM-undersøgelse - miljøundersøgelse - og lokalplan.

Nu skal alt være efter lovens bogstav, og derfor skal der laves en lokalplan for Odins Bro og de tilhørende veje. Samtidig skal der ske en ændring af kommuneplanen, så det tydeligt præciseres, hvad enhver i øvrigt kan se med det blotte øje, at området nu bruges til trafikanlæg.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
OB For abonnenter

Michelsen om de dårlige perioder: - Hvis jeg bliver påvirket for meget, er jeg en skizofren far og mand

Fyn

Corona gør stadig ondt på de fynske hoteller: Men ét sted går det over al forventning

Fyn For abonnenter

Fanget i pandemiens ukendte ocean: Kaptajn fra Dyrup måtte blive fire måneder ude på havet med sin besætning

Annonce