Annonce
Middelfart

Efter uheld på Lillebæltsbroen: Nu skal din opmærksomhed fanges på ny måde

Alle tre spor bliver åbnet for trafik i mylretiden om eftermiddagen, når trafikbelastningen bliver normal. Foto: PR-foto
Den ny Lillebæltsbro bliver malet i løbet af de kommende fire måneder, og en ny digital tavle skal sammen med såkaldte rumlestriber skærpe trafikanternes opmærksomhed forbi vejarbejdet, så ulykker forebygges.

Fyn: Indtil slutningen af september vil du som trafikant opleve, at der kun er to farbare spor henover den ny Lillebæltsbro.

Disciplinen med at få flettet bilen ind på det rigtige tidspunkt skal i brug grundet et større malingsarbejde på den sydlige del af broen henover de næste fire måneder.

I den forbindelse skrues der op for sikkerheden for de vejarbejdere, som skal foretage arbejdet.

Annonce

Vejdirektoratet oplyser i en pressemeddelelse, at sikkerhedsindsatsen vil bero på sorte rumle-strimber, der bliver lagt ud på tværs af motorvejen inden broen, og som vil gøre biler, motorcykler og lastbiler opmærksom på, at de skal ned i fart.

Fagprojektleder Peter Holt fra Vejdirektoratet fortæller, at en ny digital tavle, der viser indfletningsreglerne, når motorvejen går fra tre to til to spor, skal gøre det ekstra sikkert at komme henover broen.

- Normalt bruger vi faste tavler til at fortælle trafikanterne om den kommende sammenfletning af spor, og dem benytter vi fortsat, men ved at supplere med den digitale tavle, håber vi at fange trafikanternes fokus på en anden måde. Ligesom rumlestriberne kan det være med til at skærpe opmærksomheden.

14 påkørsler af vejafspærringer

Peter Holt fortæller, at sikkerheden sidste år blev udfordret af, at vejafspærringerne blev påkørt af trafikanterne.

Fakta om arbejdet

Ny Lillebæltsbro fra 1970 skal males på broens overside fra kantbjælken, hvor rækværket sidderog ud til brokassens afslutning. Malingen skal beskytte broens stålkonstruktioner og forventes at holde i mindst 25 år.

Vejdirektoratet har i planlægningen af projektet tilstræbt, at trafikken generes mindst muligt. I 2020 blev der arbejdet i broens nordlige side, og i 2021 er arbejdet rykket over i broens sydlige side. Mens malearbejdet pågår frem til og med september, vil nødsporet være spærret, og et af broens tre kørespor kan ligeledes spærres.

Når trafikbelastningen bliver normaliseret efter de reduktioner i trafikbelastningen, som coronarestriktionerne har medført, vil alle tre spor blive åbnet for trafik i myldretiden om eftermiddagen.

- Da vi havde et lignende arbejde i 2020 på den nordlige side af broen, oplevede vi 14 gange, at vores vejafspærring blev påkørt. Så af hensyn til sikkerheden for både trafikanter, og dem der arbejder på broen, har vi besluttet at gøre en ekstra indsats for at forebygge påkørsler.


Da vi havde et lignende arbejde i 2020 på den nordlige side af broen, oplevede vi 14 gange, at vores vejafspærring blev påkørt.

Peter Holt, fagprojektleder hos Vejdirektoratet


De sorte rumlestriber har tidligere vist sig at være effektiv i at forhindre påkørsler af vejafspærringer. En uheldig sideeffekt er dog, at de nærmeste naboer til motorvejen har været plaget af ekstra støj. Vejdirektoratet vil fjerne striberne, når det er forsvarligt.

Annonce
Erhverv For abonnenter

Campingpladsejer har udsigt til ”århundredets” sæson: - Vi kunne have lejet 100 hytter ud - det er fuldstændig vildt

Fyn

Følg med her: Få seneste nyt om trafik og politi

Danmark

Onsdagens coronatal: 223 testet positiv det seneste døgn

Annonce
Annonce
Annonce
Odense

Nu får bilisterne en ny smutvej gennem Odense: S og DF skød forslag om bilfri plads ned

Odense For abonnenter

Trafikforsker angriber rapport om letbanen: - Aarhus er for lille til en letbane, og Odense er endnu mere for lille

Speedway

Endelig publikum til speedway i Fjelsted igen: Men festen blev spoleret af store tekniske problemer og et sløjt fynsk hjemmehold

Navne For abonnenter

50 år: Han er en af OB's største og nyder at hjælpe unge talenter på vej

Danmark

Onsdagens coronatal: 223 testet positiv det seneste døgn

Odense

Søren gav penge til de små i lokalsamfundet: - Tusind tak - det betyder virkelig noget

Erhverv

Stort byggefirma sender 65 ansatte hjem efter smitteudbrud: - Det er ikke ovre endnu

EM LIV

Malte fra Nørrebro blev hele Danmarks student, da han kastede sin hue på banen og fik Delaneys trøje efter dansk-russisk EM-skæbnekamp

Odense

Se video: Sankthans og D-A-D rykkede ind på havnen

Middelfart For abonnenter

Kæmpe interesse for luksusbiler: Middelfart-milliardærs leasingfirma vokser med rekordfart

Odense For abonnenter

Kommentar: S og DFs nej til at lukke for smutvej i Odense er helt sort i en tid, hvor politikerne skal tænke grønt

Annonce