Annonce
Erhverv

Lundsgaard klar med ny café: Nu skal der serveres alkohol og antikviteter i Brogade 13

Finn Olsen (tv) skal være bartender i Café 13 Antik & Skrammel, som åbner i starten af december i Brogade 13, mens Lars Pedersen og Frank Hilding leverer antikviteterne. Jørgen Lundsgaard er indehaver og manden med ideerne. Foto: Michael Thorbjørnsen
Jørgen Lundsgaard står i starten af december klar med et helt nyt tiltag: Café og salg af antikviteter under samme tag.

Svendborg: Et nyt cafékoncept ser dagens lys i Svendborg i begyndelsen af december, når Café 13 Antik & Skrammel åbner i Brogade 13.

Bag initiativet står erhvervsmanden Jørgen Lundsgaard, som også er indehaver af Café Rouge i Møllergade - og ejer af flere ejendomme i Svendborg, herunder Brogade 13, som i en årrække har huset diverse restauranter. Senest en pop up-restaurant ved kokken Marinus Buch Kristensen og tidligere Madtapperiet samt No. 13 ved kokken Anders Granhøj.

Adressen blev for alvor kendt, da Svend Henningsen sidst i 1980'erne åbnede Hos Svend, den første restaurant i Svendborg med mad fra det franske køkken.

Nu står lokalerne tomme, og da en ny lejer ikke lige står klar til overtagelse, vil Jørgen Lundsgaard selv skabe liv på adressen, og det sker med en café fyldt med antikviteter.

Annonce

Det nemmeste i verden ville være at omdanne lokalerne til en attraktiv lejlighed, men jeg investerede rent faktisk i ejendommen, fordi jeg ønsker, at der skal være cafeer og restauranter i gaderne omkring havnen. De er med til at skabe liv og tilbud til egne borgere og de gæster, som besøger byen.

Jørgen Lundsgaard

Hellere café end lejlighed

Ideen fik han for 20 år siden på Sjælland.

- Jeg var på en blæsende og mørk efterårsaften havnet i Stege. Jeg ledte efter et værtshus, men alt var stille og lukket, indtil jeg kom forbi et hus med lys og larm. På facaden stod der "antikvitetsforretning", og det vakte naturligvis min nysgerrighed, så jeg trådte indenfor.

- Her mødte jeg i den grad liv og glade dage, for man havde sgu i en antikvitetsforretning indrettet en bar, og her sad kunderne så og hyggede sig i et helt fantastisk intimt og hjemligt miljø, husker Jørgen Lundsgaard, som siden da har ønsket at åbne noget tilsvarende i Svendborg.

- Nu bød chancen sig, og så må jeg se, hvordan det modtages. Hvis det ikke fanger an, jamen, så har jeg da prøvet konceptet af, siger han og understreger, at han ikke nødvendigvis laver Café 13 Antik & Skrammel for at tjene penge.

- Det nemmeste i verden ville være at omdanne lokalerne til en attraktiv lejlighed, men jeg investerede rent faktisk i ejendommen, fordi jeg ønsker, at der skal være cafeer og restauranter i gaderne omkring havnen. De er med til at skabe liv og tilbud til egne borgere og de gæster, som besøger byen, begrunder Jørgen Lundsgaard.

Mad fra Restaurant Ærø

Jørgen Lundsgaard har til formålet allieret sig med foreløbig to erfarne og lokale antikvitetshandlere, Frank Hilding og Lars Pedersen, som tidligere stod bag Antik & Skrammel i Jernbanegade. Deres i øvrigt sunde og velbesøgte butik måtte dog lukke for knap tre år siden for at give plads til det nye friplejehjem i gaden.

Siden har de to antikvitetshandlere køb og solgt antikviteter på markeder landet over og på torvet i Svendborg.

Frank Hilding og Lars Pedersen vil nu indrette lokalerne i Brogade 13 med en række spændende og pænere antikviteter, som cafeens gæster kan købe med sig hjem, og de vil på skift stå i cafeen sammen med stedets faste bartender, Finn Olsen, tidligere lokalpolitiker og medvært på Restaurant Ærø.

Og det er netop fra køkkenet på Restaurant Ærø, at maden til Café 13 Antik & Skrammel leveres fra.

- Der bliver først og fremmest tale om smørrebrød og kun til frokost, mens det i drikkevarer bliver nogenlunde samme udvalg som i Café Rouge, dog ikke det samme store udvalg i vin, siger Jørgen Lundsgaard.

Café 13 Antik & Skrammel slår dørene op først i december og vil herefter have åbent hver torsdag, fredag og lørdag med lejlighedsvis levende musik.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
112

Hørte noget pusle: Vinduet forsøgt åbnet

Debat For abonnenter

De gamle nyheder, 1944: 25-årig kvinde har kvalt sine to drenge

1994 Politiet i Odense har beslaglagt en større mængde ulovligt knaldfyrværkeri hos en 33-årig odenseansk ungdomsskolelærer. Læreren solgte fyrværkeriet fra sin bil til sine 15-16-årige elever på en af byens knallertskoler. Læreren nåede at sælge 4500 stykker ulovligt knaldfyrværkeri, inden han blev afsløret på skolen af politiets uropatrulje efter anmeldelser. På lærerens privatbolig og i hans bil beslaglagde politiet godt 2500 stykker farligt fyrværkeri, og læreren sigtes nu for at have købt over 7000 stk. fyrværkeri, blandt andet bomber, der var på størrelse med kokosnødder. Da det beslaglagte fyrværkeri er for farligt at have liggende i kælderen på politigården, opbevares det i en civilforsvarsbunker fra krigens tid. 1969 Det hænder, at folk juleaften kommer i tanker om, at de ikke har fået sendt et julekort eller brev til tante Sofie eller bedstefar. Hvad skal man så gøre for at bøde på glemsomheden? For nogle år siden kunne man sende telegrammer hele juleaften og julenat, men det forlyder, at der nu kun modtages livsvigtige telegrammer. - Vi har ikke noget begreb i den forbindelse, der hedder livsvigtigt, siger telegrafbestyrer N.H. Møller, Odense, og det er ikke rigtigt, at der ikke modtages telegrammer juleaften. Ordningen går ud på, at telegrammer, der ikke kan siges at være vigtige, ikke bringes ud, når de indtelefoneres efter kl. 16.30 juleaften eller nytårsaften. I stedet bringes de ud næste morgen kl. 7.00. 1944 På Harnbjerggaard i Humble på Langeland er der tidligt i går morges udspillet et frygteligt familiedrama, idet fodermesterens 25-årige hustru har kvalt sine to drenge på henholdsvis fem og seks år og derefter berøvet sig selv livet. Ved fire-tiden var fodermesteren stået op og gået i stalden for at påbegynde malkningen, som hans kone plejede at være ham behjælpelig med. Da hun imidlertid efter en times forløb ikke var kommet, blev fodermesteren urolig og gik hjem til boligen for at se, om der var tilstødt hustruen noget. Hun ventede sin nedkomst i nær fremtid. I hjemmet fandt fodermesteren de to smådrenge liggende kvalt i deres senge, mens hustruen havde hængt sig i en snor fra dørkarmen.

Annonce