Annonce
GOG

Nu sender GOG seks spillere til VM-slutrunden

Oscar Bergendahl har leveret et stærkt efterår for GOG og skal nu med til Egypten med det svenske landshold. Foto: Michael Bager
Den stærke stregspiller Oscar Bergendahl er efterindkaldt til det svenske landshold. GOG-cheftræner glæder sig over, at han har ungdomsspillerne til rådighed, når GOG genoptager træningen mandag.
Annonce

OLD: GOG har haft et suverænt efterår i ligaen, og i ligaen er holdet ubesejret siden 7. december 2019.

Det sydfynske ligaprojekt sætter da også et markant aftryk på den kommende VM-slutrunde i Egypten.  Lørdag stod det klart, at GOG sender endnu en spiller til slutrunden, så klubben nu er oppe på seks VM-spillere.

Oscar Bergendahl, markant streg, er således blevet efterindkaldt til den svenske VM-trup. Det er fortsat tvivlsomt, om Anton Lindskog bliver klar til slutrunden, og for at aflaste Max Dari og Fredric Pettersson skal Bergendahl nu med til Egypten. Det skriver det svenske håndboldforbund på sin hjemmeside.

Der er fire GOG-spillere i den danske trup - playmaker Morten Olsen, streg Anders Zachariassen, fløj Emil Jakobsen og back Mathias Gidsel. GOG's unge målmand, Viktor Gisli Hallgrimsson, er med den islandske VM-trup, og nu er Oscar Bergendahl altså også på vej til Egypten.

- Vi er selvfølgelig stolte over at være så markant repræsenteret ved slutrunden, fastslår GOG-cheftræner Nicolej Krickau.

Annonce

Eks-GOG'ere på Norges hold

Danmark spillede i sidste uge to træningskampe mod Norge i Kolding. Det blev til en sejr til hvert hold.

Norge er ved at etablere sig som et virkeligt kvalitetshold, og det er spændende at se, hvordan tidligere GOG'ere er markant repræsenteret i truppen. Det gælder playmaker Gøran Johannessen (SG Flensburg-Handewitt), der dog kæmper med eftervirkningerne af en skade, stregspiller Henrik Jakobsen (Fenix Toulouse Handball), fløj Magnus Jøndal (SG Flensburg-Handewitt) samt målmand Espen Christensen (IFK Kristianstad).

Magnus Jøndal har valgt at stoppe karrieren efter OL, og hans erstatning i den nordtyske danskerklub bliver netop GOG- og landsholdsfløjen Emil Jakobsen.

De danske, norske og svenske VM-trupper sætter sammen kursen mod Egypten tirsdag i et chartret fly.

Annonce

Må stille med B-hold

GOG indleder træningen efter jule- og nytårspausen mandag. På grund af de mange spillere, der skal optræde i Egypten, får Nicolej Krickau en meget reduceret trup at arbejde med. Og hvad der er et ekstra faktum: Det er af naturlige årsager profiler og bærende kræfter, der er væk fra Gudme.

I det lys er Krickau ganske tilfreds med, at to landsholdssamlinger for ungdom - U21 og U19 - er aflyst på grund af coronasituationen.

Fem U21-spillere og syv U19-spillere fra GOG skulle have været til landsholdssamlinger i henholdsvis Herning og Fredericia i januar, men de to samlinger er altså blevet aflyst på grund af coronasituationen.Når jeg har ungdomsspillerne til rådighed, kan vi rent faktisk etablere nogle rigtige træningsseancer

Nicolej Krickau, cheftræner i GOG


U21-landstræner Simon Sørensen havde planlagt landsholdssamling fra 7. til 15. januar i Herning, hvor han oprindeligt havde indkaldt 24 spillere. De fem kommer altså fra GOG. Det er Anders Beuschau, Emil Madsen, Simon Bogetoft Pytlick, Steven Plucnar Jacobsen og Peter T. Lund.

Arnor Atlason, landstræner for U19, havde altså hele syv GOG'ere blandt de 22, han oprindeligt havde indkaldt til samling fra 11. til 16. januar. Det er Atal Lakanval, Joachim Lyng Als, Lasse Mathias Pedersen, Lucas Garsdal, Mads Jacob Kragh Thomsen, Matthias René Rex Dorgelo og Victor Nevers.

- Når jeg har ungdomsspillerne til rådighed, kan vi rent faktisk etablere nogle rigtige træningsseancer. Men det er klart, at vi ikke kan arbejde med taktisk træning, når så mange profiler er væk. Vi må arbejde med, at de ligaspillere, som ikke er til slutrunden, er bedst mulig klar, når VM-spillerne vender tilbage, lyder det fra Nicolej Krickau.

GOG har planlagt to træningskampe i januar - 24. januar mod Jan Pytlicks Sønderjyske og 26. januar mod Skjern.

- Men det bliver selvfølgelig til to kampe med os i en B-opstilling, som Nicolej Krickau konstaterer.

Annonce

Mest læste

Annonce
Annonce
Annonce
Coronavirus

Live: Pfizer kan ikke levere - Danmark får 100.000 færre doser i første kvartal

Kerteminde For abonnenter

Bygherrer beklager lydproblemer i nye rækkehuse: - Vi løber ikke fra vores ansvar.

Middelfart For abonnenter

Brenderups borgere tog sagen i egen hånd og lavede deres egen solcellepark: Her er fire ting, der fik projektet til at lykkes

Annonce