Annonce
Nordfyn

Nu savnet på anden uge? Simons elskede skildpadde gennem 26 år er "løbet" hjemmefra

Geo og Yrsa er vant til at hygge sig i hinandens selskab. Men Geo er flygtet ud af deres indhegning i en have til et sommerhus ved Hasmark Strand Camping. Geo har nu været væk i over en uge, og ejerne har brug for hjælp til at finde ham. Foto: Privat
Der udloddes en dusør på 500 kroner, hvis du finder Geo og leverer ham tilbage til sin ejer.

Jørgensø: Et yderst savnet kæledyr kravler rundt i græsset et sted i området mellem Jørgensø og Hasmark Strand Camping. Der er tale om skildpadden Geo.

Geo har i mange år holdt til på Krusesvej 13 sammen med hunskildpadden Yrsa, men nu er ægteskabet sat på en prøve, da Geo er flygtet ud af den indhegning, som er sat op i sommerhusets have.

Simon Henriksen, der købte de to græske landskildpadder for 26 år siden, fortæller, at Geo formentlig er smuttet ud mellem to brædder. Det er ikke lykkedes familien at finde frem til krybdyret, der har været forsvundet siden onsdag den 26. juni.

- Den er smuttet igennem to brædder. Vi troede ikke på, at det kunne lade sig gøre, men det er altså sket. Jeg har lavet en efterlysning på Facebook, og opslaget er blevet delt 377 gange. Sidste fredag var en løber, som havde set Geo på Rasmus Jørgens Vej. Cirka en kilometer fra sommerhuset på Krusesvej 13, siger Simon Henriksen og tilføjer:

- Mine skildpadder lever af kløver, mælkebøtter og salat, så Geo sulter formentlig ikke. Vi vil rigtig gerne have Geo tilbage, da han har været en del af familien i så mange år. Yrsa savner ham også. Der er en dusør på 500 kroner til den person, som leverer Geo tilbage til os, siger Simon Henriksen

Simons Henriksens forældre har sommerhus i Jørgensø, og de har passet de to skildpadder i cirka 25 år. Simon Henriksen kommer ofte og besøger sine græske landskildpadder.

Det er i øvrigt ikke første gang, Geo agerer udbryderkonge. De andre gange, hvor han har flygtet, er han dog ikke nået så langt væk.

Simon Henriksen kan kontaktes på 51 76 09 90.

Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Tal højt om psykisk sygdom

Der bliver malet sådan et billede af os psykisk syge som nogle vildt farlige kriminelle, der går og stikker folk ned. Men langt størstedelen af os har bare nogle andre udfordringer end andre, og det går værst ud over os selv", sagde 41-årige Michael Hansen til avisen tidligere på ugen. Deri har Michael Hansen ret: Psykisk sygdom er først og fremmest en belastning for den syge, ikke for omgivelserne. Alligevel bliver mennesker med psykiske sygdomme ofte betragtet med mistænksomhed eller direkte frygt af andre mennesker. For de fleste af os har lettere ved at forholde os til et brækket ben end et brækket sind. Sådan behøver det imidlertid ikke være. Hvis vi hver især lærer mere om psykiske sygdomme, kan vi få lagt noget af den unødvendige frygt bag os. Derfor er det godt og nødvendigt, at Michael Hansen og andre som han taler højt om deres sygdom og diagnoser, så vi kan få nuanceret vores syn på psykiatriske sygdomme. Michael Hansen lider af såkaldt paranoid skizofreni, en af de sværeste psykiske lidelser, der findes; en lidelse, som kun ganske få promille af danskerne lider af, og derfor en lidelse som kun ganske få af os kommer til at stifte bekendtskab med i vores liv. Selv om sygdommen er udstyret med et mystisk, endda et nærmest ildevarslende navn, er Michael Hansen imidlertid hverken mere eller mindre farlig for sine omgivelser end dig og mig. Michael Hansen er kort sagt et menneske som os. Og han skal betragtes som sådan; han skal ikke betragtes som potentiel morder. Statistikken er smerteligt tydelig: Langt hovedparten af landets psykisk syge bliver mødt med fordomme, når de taler om deres sygdom. Derfor har fire ud af fem psykisk syge undveget kontakt med andre mennesker, og tre ud af fem har afholdt sig fra at søge uddannelser eller lignende. Det er deprimerende tal. Derfor er der brug for, at Michael Hansen og endnu flere psykisk syge med ham får modet til at tale højt om deres sygdom og til at forklare, hvad den går ud på. Samtidig er der brug for, at vi, der ikke har en psykiatrisk diagnose, har modet til at lytte og forstå. Så tal højt. Det hjælper.

Annonce