Annonce
Faaborg-Midtfyn

Nu rykker de: Både eje- og lejeboliger ved Faaborg Sygehus

Freja har netop offentliggjort denne skitsetegning fra Praksis Arkitekter. 10.400 kvadratmeter nye boliger ved sygehuset, lyder visionen.

Statens ejendomsselskab Freja og fynske FAB er nu klar med plan for indretning af 10.000 kvadratmeter ny- og ombygning ved det store spøgelseshus.

Faaborg: Statens ejendomsselskab Freja er i gang med at udvikle Faaborg Sygehus til nyt boligkvarter med forskellige boligformer og enestående grønne områder. Det nye boligkvarter vil rumme en blanding af eje- og lejeboliger, både et og to plans rækkehuse samt lejligheder med altaner.

- Vi vil skabe et helt unikt boligområde på den tidligere sygehusgrund, hvor vi bygger videre på de historiske rammer og lukker naturen ind. De nye bygninger vil blive placeret, så de skaber en dynamisk relation til omgivelserne og giver plads til varierede have- og gårdrum mellem husene. Vi ønsker at skabe et mangfoldigt kvarter med både lejligheder og rækkehuse, private og almene boliger. Det skal være et sted for folk i alle aldre, der gerne vil komme hinanden ved, siger adm. direktør i Freja ejendomme Karen Mosbech i en pressemeddelelse.

Annonce

Sådan får du byggeret

Freja ejendomme udbyder storparceller, hvor der er mulighed for at bygge et større antal tæt-lav eller etageboliger i meget attraktive omgivelser

Nedrivning af flere ikke brugbare bygninger på sygehusgrunden åbner mulighed for at opføre nye boliger i en variation af 1 og 2 plans rækkehuse samt lejligheder med altaner. Freja ejendomme er i samarbejde med kommunen ved at udarbejde en ny byggeretsgivende lokalplan for området, som kan realisere Praksis Arkitekter udarbejdet masterplan. Her vil med mulighed for at bygge op til 6.400 etagemeter boliger, placeret foran den smukke hovedbygning. Lokalplanen forventes at komme i hørring over sommer 2018.

Har du lyst til at høre mere om køb af byggeretter, er du velkommen til at kontakte Mark Rendbæk fra Rendbæk Consulting ApS på tlf. 20628260 eller mail: mark@rendbaek.com

Over 10.000 kvm boliger

De nye boliger vil være mellem 60-130 kvm og fordele sig over den gamle sygehusgrund. Praksis Arkitekter har udarbejdet en masterplan, der giver mulighed for at opføre ca. 10.400 etagemeter boliger i alt.

- I projektet har vi lagt vægt på at få liv mellem husene og skabe aktiviteter og fællesskab mellem beboerne. Vi vil skabe udendørsaktiviteter til alle aldre for eksempel træningsfaciliteter, petanquebane, opholdsområder, grillfaciliteter, sports og legepladser. Samtidig vil der være plads til at dyrke økologiske nyttehaver og opføre drivhuse, som alle beboere kan nyde godt af, siger Karen Mosbech.

Lyst til bofællesskab?

Faaborgs nye boligområde henvender sig til folk i alle aldre og særdeles til bofællesskaber. Boligområdets karakter er nemlig helt ideelt til bofællesskaber - både seniorbofællesskaber og bofællesskaber som samler alle aldersgrupper. Hvis du alene eller sammen med andre familier brænder for at bo i bofællesskab og ønsker at høre mere om mulighederne i Faaborg, er I meget velkomne til at tage kontakt Mark Rendbæk fra Rendbæk Consulting ApS på tlf. 20628260 eller mail: mark@rendbaek.com

Fordums storhed over hovedbygning

De gamle smukke træer bevares i en park med egen sø, mens en masse grønne stier forbinder området med resten af byen. Meningen er at åbne området op, så alle fra Faaborg får deres gang i kvarteret. I den nye bebyggelse får hovedbygningen fra 1895 tegnet af arkitekt Frits Jørgensen en prominent placering. Tilbygningerne til hovedhuset bliver nemlig revet ned, så den smukke historiske bygning genvinder fordums storhed. Indenfor i hovedhuset på 4000 m2 vil FAB indrette almene familieboliger:

- Vi mener, at Faaborg er en by med gode udviklingsmuligheder og et område, hvor der vil være en stor efterspørgsel efter almene boliger, siger formand for FABs bestyrelse Erling Nielsen.

Borgmester Hans Stavnsager siger ifølge pressemeddelelsen:

- Omdannelsen af det gamle sygehus i Faaborg er med til at gøde den spirende optimisme, jeg fornemmer i byen, og jeg håber, at vi får skabt et boligområde med liv og fællesskab til gavn for hele Faaborg. Jeg er slet ikke i tvivl om, at det kan blive et meget attraktivt sted at bo og leve. Det gamle sygehus har nemlig en af Faaborgs smukkeste beliggenheder med udsigt både til bakkerne og udover vores smukke, gamle købstad og det sydfynske øhav. Alligevel har sygehuset og de flotte bygninger stået tomt i nogle år. Derfor glæder vi os rigtig meget til, når der kommer liv i bygningerne på bakken igen.

Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce