Annonce
Nyborg

Nu rettes der op: Dårlig adgang for gangbesværede under vejarbejde

Café Ø.S.H. har mange gangbesværede kunder. De har i øjeblikket svært ved at komme til på grund af arbejdet med den nye gågade i Nyborg. Foto: Peter Krogh Frausing
Annonce

Nyborg: "Hundeklemmen" er ved at blive lagt om til en gågade med bedre forhold for de handicappede, som blandt andet kommer på Café Ø.S.H.

I øjeblikket er det dog sværere end nogensinde at komme til, når man er gangbesværet. Afspærringer i begge ender, og ingen mulighed for at vende scooteren lægger hindringer i vejen for gæsterne.

- De kunne da godt lige have lavet en rampe og sørget for, at man kunne komme til, selvom man har en trehjulet cykel eller bruger el-scooter, siger stamgæsterne Peter Hansen og Erik Pedersen

De to har i stedet improviseret en rampe med en køreplade, men mener, at man skulle have gjort det bedre fra entreprenørens side.

Marianne Skovsbøl, som er vejingeniør hos Nyborg Kommune, fortæller, at kommunen siden start har bedt om at der var fri adgang - også for gangbesværede.

- Vi bad fra starten om at der var fri adgang til boligerne. Jeg har netop snakket med Munck, som er entreprenør på projektet. De oplyser, at de har bestilt gangbroer, som skal gøre det lettere at komme rundt. De bliver forhåbentligt leveret hurtigt, så der igen er fri adgang - også for de dårligt gående, fortæller hun.

Hun opfordrer desuden til at man snakker med pladsmanden på stedet, hvis man oplever at adgangsforholdene skulle blive til gene igen.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Danmark

Fra sexchikane til alderschikane

CORONAVIRUS

Live: Mundbind skal bæres i fitnesscentrene - men ikke under træning

Kerteminde For abonnenter

Lego-ejer har hyret 50 lokale håndværkere til restaurering af Skovsbo Gods: Udføres som i gamle dage

Annonce