Annonce
Faaborg-Midtfyn

Nu må eleverne vende tilbage i skole: Men hov - disse skoler var ikke klar

Natten til tirsdag besluttede et flertal i Folketinget, at elever i 5.-8. klasse kan vende fuldt tilbage i skole. Indtil da har eleverne haft vekslende uger med onlineundervisning og fremmøde på skolen. Foto: Emil Helms/Ritzau Scanpix
Skoleelever i 5.-8. klasse skal fra i dag ikke længere have vekslende uger med onlineundervisning, men kan gå fysisk i skole. Det er dog ikke alle skoler, der var klar til at tage imod eleverne torsdag morgen.

Midtfyn: Fra i dag er det nok med, at skoleelever laver gruppearbejde over Microsoft Teams, og lærere underviser sorte bokse, fordi elevernes kamera pudsigt nok ikke virker.

Eleverne i 5.-8. klasse må fra torsdag vende tilbage i skole. Det betyder, at de ikke længere skal have vekslende uger med onlineundervisning og fremmøde i skolen. Dette blev besluttet af regeringen og støttepartierne forleden.

Men selvom eleverne kan vende tilbage i skole, er det ikke alle skoler, som har været klar til at tage imod eleverne. Blandt andre Nordagerskolen i Ringe mangler stadig at få de sidste ting på plads. Det fortæller skoleleder Per Fuglsang Midtgaard.

Annonce

- Vi regner med at have eleverne tilbage i begyndelsen af næste uge. Vi holder et møde med bestyrelsen i aften, hvor vi kigger på, hvordan det skal gøres. Der skal justeres en masse knapper. Både omkring hvordan frikvarteret skal afvikles, og hvordan skemaerne skal se ud, forklarer han.

Der er flere udfordringer forbundet med at få alle eleverne tilbage i skole, og derudover er der også regler, som skolerne må følge. Og det kan give vanskeligheder med planlægningen.

- Eleverne må ikke blandes og benytte samme faglokaler. De skal også have et begrænset antal lærere, og så må de ikke krydse frem og tilbage mellem de forskellige klasser. Det udfordrer at finde en struktur i det, uddyber Per Fuglsang Midtgaard.

Eleverne på Broskolen er tilbage

Den samme tendens ses hos Tingagerskolen i Ringe, der ligesom Nordagerskolen ikke har budt alle elever velkommen endnu. Der er dog én skole, som avisen har talt med, der har fået eleverne tilbage.

Det er Broskolen i Årslev, der har haft travlt, fortæller skoleleder Lars Breinholt Søndergaard.


Eleverne må ikke blandes og benytte samme faglokaler. De skal også have et begrænset antal lærere, og så må de ikke krydse frem og tilbage mellem de forskellige klasser. Det udfordrer at finde en struktur i det.

Per Fuglsang Midtgaard, skoleleder på Nordagerskolen


- Vi har taget udgangspunkt i den planlægning, vi havde i efteråret. Det vil sige med afstand, god opdeling af indre- og yderområder og fokus på hygiejne. Vi har også sørget for at have et ekstra mandskab på skolen, i forhold til at der skal være begrænset antal lærere på hver årgang.

Ifølge skolelederen er eleverne glade for at være tilbage på skolen, og så nærmer eleverne sig det fulde skema og den hverdag, de havde i august. Men det betyder ikke, at skolen ikke har udfordringer.

Lars Breinholt Søndergaard er skoleleder på Broskolen i Årslev. Her var de klar til at tage imod eleverne torsdag morgen. Arkivfoto: Sandra Goldek

- Der er udfordringer i forhold til vores idrætsundervisning, hvor Årslev Hallen er udlånt som testcenter to gange i ugen, nævner Lars Breinholt Søndergaard som eksempel.

Annonce

Små skoler venter få elever

Hos Tre Ege Skolen i Ryslinge og Kværndrup, der har klassetrin op til 6. klasse, vender de sidste elever tilbage fredag. Det er især glædeligt, da der er tale om få elever, der har haft vekslende skema. De har været savnet på skolen, siger skoleleder Hanne Rygaard.

- Det er skørt, at de ikke har været på skolen, når de fleste elever har været tilbage. Det drejer sig om meget få elever: 15 elever i Ryslinge og 11 i Kværndrup.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Kerteminde

Politiet jagter to mænd efter overfald på buskontrollør: Den ene har måne – den anden er muskuløs

Annonce