Annonce
112

Nu må der leges: Skole og landsby festede på den nye legeplads i Revninge

Der blev serveret kage og kaffe, juice og rockmusik, da den nye legeplads i Revninge blev indviet. Foto: Helle Kryger
Et stærkt samarbejde mellem Kertemindeegnens Friskole og Revninge Sogneforening har sikret børnene en ny legeplads i det grønne

Revninge: Knap var talen holdt og snorene klippet over, før børnene tog den nye legeplads i brug, som torsdag eftermiddag blev indviet i Revninge.

En splinterny klatrebane og to gyngestativer er blevet tilføjet bag Kertemindeegnens Friskole, hvor der i forvejen er svævebane, shelterplads i skoven og en multibane til boldspil.

Legepladsen er blevet til i et samarbejde mellem skole og Revninge Sogneforening. Der er blevet søgt penge, lavet sponsorater og indkøbt materiale, og forældre og kommende forældre har i flere dage arbejdet med at sætte det hele op.

Under en bagende sommersol jublede skoleleder Marlene Schmidt Larsen:

- Jeg vil gerne rette en stor tak til alle jer, der har knoklet for, at det her kunne lade sig gøre. Det er nemlig ikke noget, som bare lige er sket af sig selv. Det er historien om det gode samarbejde mellem Kertemindeegnens Friskole og vores særdeles aktive lokale sogneforening, lød det fra skoleleder Marlene Schmidt Larsen.

Annonce
De nye legeredskaber består af en forhindringsbane og to gyngestativer. Foto: Helle Kryger

Hele byens legeplads

Da kagerne var spist, kaffen drukket og den sidste rocksang sunget af den lokale musiker Christian Arendt, kunne gæsterne på vej ud af parkeringspladsen nyde et helt nyt og smukt dekoreret træskilt ved vejen med skriften "Byens Legeplads." Legepladsen er nemlig åben for hele landsbyen - og ikke kun familier med tilknytning til skolen.

Kerteminde-kunstner Karl Krølle lagde første hånd på skiltet, og når skolens elever har malet det helt færdigt, kan alle og enhver finde vej til "Byens Legeplads".

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Middelfart

På vej mod store temperaturstigninger: Bliv klogere på Middelfarts klimaløsninger - og find ud af, hvordan du kan hjælpe til

Leder For abonnenter

Tabet af tillid

Det er ikke bare ærgerligt, at døren fra nu af er låst af om aftenen på Ringe Bibliotek. Det er også urimeligt for flertallet af brugere. Alligevel er det en naturlig konsekvens, efter at stedet gennem nogen tid har været udsat for hærværk i et omfang, der er uden for det, der betegnes som god opførsel. God opførsel er ellers, hvad man burde kunne forvente, når kommunen tilbyder borgerne at komme gratis i kontakt med computerudstyr og bøger til udlån efter normal lukketid. En ekstra service, som det ikke er rimeligt, at flertallet skal udelukkes fra, fordi et mindretal vælger at misbruge den tillid, kommunen har lagt til grund for ordningen. At tillid bliver misbrugt rækker imidlertid ud over bibliotekets vægge. Tillid er nemlig den lim, der får samfundet til at hænge sammen. Tillid står mellem linjerne. Det er det selvfølgelige i, at man passer på hinanden og på ting - uanset om det er éns egne ting eller nogle, man får stillet til rådighed som f.eks. et møbleret bibliotek. Det er svært at se nogen have noget imod idéen om det aftenåbne bibliotek. På alle måder må det være attraktivt for borgere i Ringe at kunne bruge biblioteket, når det passer dem bedst - uanset om de tilhører dem, der gerne vil vide mere, eller dem der keder sig og savner et sted at være. Da biblioteket er ubemandet, koster det intet at drive ud over tilliden til brugernes gode opførsel. Når biblioteket i Ringe fremover er aflåst om aftenen, er det derfor ikke bare ærgerligt og urimeligt. Det er også trist, for det er et symbol på afviklingen af en åbenhed, som vores samfund i årevis har brystet sig af, og som adskiller sig fra andre samfund, der ikke tør nøjes med at bygge på tillid men er nødt til at gøre sig afhængig af dens modsætning - kontrollen. Kontrol koster. Det værste ved den er dog, at lige så let, den er at indføre, lige så lang tid tager det at genopbygge den tillid, der er gået tabt.

Odense

Letbanens etape to: Venstre vil lade vælgerne tale inden beslutning

Annonce