Annonce
Odense

Nu lægges letbaneskinnerne hen over jernbanen - derfor ensrettes Middelfartvej

Natten til tirsdag, onsdag og torsdag er det nødvendigt at ensrette en del af Middelfartvej, når der skal lægges skinner til letbanen. Arkivfoto: Nils Svalebøg.
Bilister, der normalt kører mod vest ad Middelfartvej, skal i nattetimerne ud på en omvej.

Odense: De kommende tre nætter bliver en strækning af Middelfartvej ensrettet i retning mod centrum af Odense. Det sker for at give plads til at lægge skinner til letbanen, oplyser Odense Letbane.

Middelfartvej ensrettes mellem Christmas Møllers Vej og Grønløkkevej, det vil sige på brostrækningen over jernbanesporene, fra midnat til klokken 5.00 natten til tirsdag, onsdag og torsdag.

Bilister, der normalt ville køre mod vest ad Middelfartvej, ledes ad Grønløkkevej, Falen og Kløvermosevej (ringvejen) tilbage til Middelfartvej. Bilister, der skal i retning mod centrum, ledes over i det modsatte spor på Middelfartvej, mens arbejdet foregår.

Der er ingen trafikændringer for cyklister og fodgængere, oplyser Odense Letbane.

I den forgangne weekend begyndte arbejdet med at forstærke Middelfartvej-broen over jernbanesporene, så broens piller kan holde til trykpåvirkninger fra letbanetogene. Det betyder en del ændringer for togrejsende mellem Odense og Tommerup frem til begyndelsen af august.

Annonce
Illustration: Odense Letbane.
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Tal højt om psykisk sygdom

Der bliver malet sådan et billede af os psykisk syge som nogle vildt farlige kriminelle, der går og stikker folk ned. Men langt størstedelen af os har bare nogle andre udfordringer end andre, og det går værst ud over os selv", sagde 41-årige Michael Hansen til avisen tidligere på ugen. Deri har Michael Hansen ret: Psykisk sygdom er først og fremmest en belastning for den syge, ikke for omgivelserne. Alligevel bliver mennesker med psykiske sygdomme ofte betragtet med mistænksomhed eller direkte frygt af andre mennesker. For de fleste af os har lettere ved at forholde os til et brækket ben end et brækket sind. Sådan behøver det imidlertid ikke være. Hvis vi hver især lærer mere om psykiske sygdomme, kan vi få lagt noget af den unødvendige frygt bag os. Derfor er det godt og nødvendigt, at Michael Hansen og andre som han taler højt om deres sygdom og diagnoser, så vi kan få nuanceret vores syn på psykiatriske sygdomme. Michael Hansen lider af såkaldt paranoid skizofreni, en af de sværeste psykiske lidelser, der findes; en lidelse, som kun ganske få promille af danskerne lider af, og derfor en lidelse som kun ganske få af os kommer til at stifte bekendtskab med i vores liv. Selv om sygdommen er udstyret med et mystisk, endda et nærmest ildevarslende navn, er Michael Hansen imidlertid hverken mere eller mindre farlig for sine omgivelser end dig og mig. Michael Hansen er kort sagt et menneske som os. Og han skal betragtes som sådan; han skal ikke betragtes som potentiel morder. Statistikken er smerteligt tydelig: Langt hovedparten af landets psykisk syge bliver mødt med fordomme, når de taler om deres sygdom. Derfor har fire ud af fem psykisk syge undveget kontakt med andre mennesker, og tre ud af fem har afholdt sig fra at søge uddannelser eller lignende. Det er deprimerende tal. Derfor er der brug for, at Michael Hansen og endnu flere psykisk syge med ham får modet til at tale højt om deres sygdom og til at forklare, hvad den går ud på. Samtidig er der brug for, at vi, der ikke har en psykiatrisk diagnose, har modet til at lytte og forstå. Så tal højt. Det hjælper.

Annonce